reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

w oczekiwaniu na CIĄŻĘ...

Kredyt to fatalna sprawa, ale wyboru nie mamy:( bo wynajmować za niewiele większe pieniądze i spłacać komuś...)Poki co jakoś dajemy rade, ale jest bardzo ciężko. Niestety nie zdążylismy przez bum cenowym i teraz przez 30 lat będziemy spłacać te pare metrów. Ale moment powrotu po pracy do własnego mieszkania wynagradza wszystkie wyrzeczenia i wątpliwości.
A rocznice to właśnie mamy dziś!
PS przed chwilą byli u nas znajomi z maleńkim Wojtusiem!Normalnie serce ściska z zazdrości...ech

reklama
Goocia no widzisz , mieszkanko jest a to ze na kredyt- no coz, bywa i tak. A i dzidza bedzie, a co to za roznica czy bedzie dzis czy za rok - ale bedzie. Jak trzeba czekac, to trzeba. Ja na swoja tez dlugo czekalam i sie doczekalam, wiec na druga tez sobie poczekam. Tak to juz w zyciu jest , jedne szybko zachodza w ciaze,a inne troszke musza poczekac. Ale nie ma tego zlego, co by na dobre nie wyszlo- prawda.
Moj maz jeszcze siedzi w Krakowie czeka na dokumenty, jest tam juz 12 dzien. Ale na owulke zdazy, a wyjazd w morze tuz tuz, wiec stres ma duzy. Bo jedzie na nowy statek, ludzi nie zna, zaloga jest spora 850 ludzi i chyba tylko 3 polakow. Wiec z jednej strony dobrze ze siedzi w tym K-wie , nie mysli o statku tylko o dokumentach.

z kredytem to dobrze jak sie wie, ze w danym miescie zostajesz. ja boomu cenowego nie odczuwam, bo nie mieszkam w polsce...tutaj generalnie jest drogo i finansowo dolina, i dzidzia by musiala poczekac...buuuu....ja juz nie chce czekac:-(

rzeczywiście napiety masz harmonogram:) trzymam kciuki za poowdzenie akcji:) mieszkania u Was sa pewnie zbliżone cenowo do Wrocławia. U mnie jeszcze o tyle gorzej , ze obie babcie hen daleko więc bedziemy sobie radzic sami:):) ale tak to jest ze kazdy ma jakies swoje problemy i smuteczki:) Pewnie praca Twojego Męża jest dla niego pasja i przygoda, za każdym razem coś nowego...

lenna

ja juz tez nie chce czekac! wszystkie dziewczeta wokolo maja sliczne okragle brzuszki albo sa szczesliwymi mamami. Najbardziej rozczulaja wizyty swiezych rodzicow, tak bosko zapatrzonych w swoje malenstwa. Mam nadzieje ze za rok o tej porze ja bede juz "zafasolkowana":):)

Dziewczyny bedzie dobrze, tylko o tym nie myslec - to nie ma sensu. Trzeba cierpliwie czekac, czekac, czekac a dzidzie gdzies po drodze wyjdzie. A ile przyjemnosci przy robieniu tej dzidzi.
To chyba bylo do mnie skierowane , ze praca meza jest jego pasja, - wcale nie, wyjechal zarobic najpierw na mieszkanie, potem trzeba bylo wyremontowac i kupic meble, zawsze czegos w zyciu brakuje ,a to samochodu i nim sie obejrzysz masz 50-tke na karku i lata spedzone w morzu.W Polsce nie ma takich firm ktore dobrze placa, no chyba ze jestes adwokatem, a moj maz nim nie jest.
Byly momenty ze juz nie chcial wyjezdzac, no ale co zrobic zyc jakos trzeba, wiec plywa dalej.
Wszystko bedzie dobrze, jakos sie ulozy- nie ma innej opcji.

reklama
beata...w niemczech... ale na urlop to tylko do polski...nawet nie wiecie jak mozna za polskim chlebem tesknic...takim cieplutkim prosto z piekarni:tak:

Do góry