reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Endometrioza a zajście w ciążę

To może ja kogoś z tej grupy pocieszę. 39 lat i pół roku starań …i to mega nieregularnych bo nie mieszkamy jeszcze razem… Na dzień dobry miałam torbiel 3*4cm, podczas starań doszła do 5*6cm… Miałam zaplanowaną laparoskopię na listopad (zostały 2 cykle) i okazało się że jestem w ciąży! Po raz pierwszy w życiu :)! Ale uwaga cysta dalej zaczęła rosnąć do 9*10cm:( wczoraj miałam punkcje ze ściąganiem treści - pół litra płynu (ale unikniemy operacji podczas ciąży)… ale dla wszystkich starających się mam nadzieję że to jakaś nadzieja … jesteśmy w końcu 13 tyg…

reklama
To może ja kogoś z tej grupy pocieszę. 39 lat i pół roku starań …i to mega nieregularnych bo nie mieszkamy jeszcze razem… Na dzień dobry miałam torbiel 3*4cm, podczas starań doszła do 5*6cm… Miałam zaplanowaną laparoskopię na listopad (zostały 2 cykle) i okazało się że jestem w ciąży! Po raz pierwszy w życiu :)! Ale uwaga cysta dalej zaczęła rosnąć do 9*10cm:( wczoraj miałam punkcje ze ściąganiem treści - pół litra płynu (ale unikniemy operacji podczas ciąży)… ale dla wszystkich starających się mam nadzieję że to jakaś nadzieja … jesteśmy w końcu 13 tyg…
Dodatkowo dodam że endometrioza podejrzewana III stopnia

Trzymam kciuki za szczęśliwe rozwiązanie 😊

Cześć dziewczyny . Niosę nadzieję . Endometrioza zaawansowana plus adenomioza . Nacieki na jelita , zrosty jajników z jelitami . Starania naturalne rok . AMH na poziomie 1 z hakiem , partner do tego 2 procent zdrowych plemników . Lekarze tylko in vitro , podeszliśmy i się nie udało . To było w grudniu 2023 . W sierpniu miałam mieć operację u Kurczynskiego , usunięcie zrostów , ognisk i częściowa resekcja jelita . W między czasie pojechałam do naturopaty Marka Wysockiego na Śląsk ( przyjmuje też w Wawie) . Podleczył nas ziółkami i witaminami ( 3 miesiące trwała kuracja ) . W maju okazało się że jestem w ciąży . Obecnie 22 tydzień :) dolegliwości endo minęły , torbiele się wchłonęły , jedynie zostały zrosty jajników z jelitami . Trzymam za Was kciuki dziewczyny
czesc, czy mozesz podac namiary na Pana Marka? Nie moge nigdzie znalezc, strona Vollmedica nie dziala

Do góry