reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🌞 W lipcu staraczki upałom się nie dają i dwie kreski na testach mają 🤰

Dla jasnosci te limity sa na badania jak robi sie je bez skierowania, ze skierowaniem no limit😜
To ja nie załapałam :p
w luxmedzie podobno jak już sie okaze karte ciąży to później wypisuje wszelkie skierowania lekarze na czacia :D ale nie wiem czy to prawda bo poprzedniej ciąży nie zdążyłam zgłosić do luxmedu, a raczej jak pojechałam na USG z luxmedu to mnie pani doktor poinformowała, że nie ma już akcji serca

reklama
Ja Np. Dziś mam 10dpo tak sobie wyliczyłam, tak mnie się wydaje i tego się trzymam. Jeśli dziś miałam biało to już dla mnie jest po ptakach. Pisały tutaj dziewczyny, ze pozna implantacją nie wróży dobrze wiec cykl poszedł się … może kupię dziś po pracy test jeszcze na jutro albo będę sobie sikać do miesiączki bo czemu nie ale nic innego niż biel tam nie zobacze.
Nie ma co tez generalizować z tą późną implantacją, jednej dobrego nie wrozy, u kolejnej nie bedzie miało wpływu na dalszy ciąg.

Nie ma co tez generalizować z tą późną implantacją, jednej dobrego nie wrozy, u kolejnej nie bedzie miało wpływu na dalszy ciąg.
Wiadomo, ze to nie reguła, ale wg badania jest tak:
Screenshot_20220727-134706_Chrome.jpg

W ogóle w temacie uzewnętrzniania się to mi chyba tak wewnętrznie zależało na tym cyklu bo 18 sierpnia czyli w mój termin byłabym w potwierdzonej zdrowej ciąży i łatwiej by mi było to znieść :(
ja już miałam 3 terminy porodu, więc ten pierwszy sierpniowy już jakoś tak się oddalił 😝 Po wczorajszej wizycie nabrałam wiatru w żagle i lecę z diagnostyką 💪

Myślisz, że progesteron 12ng byłby taki wysoki 1dpo :p ?
No tak szczerze w to wątpię
No nie mówię że 1dpo, ale np 5dpo tak jak napisałam, a to już 2 dni różnicy :)
Tak tak, 10dpo tak, mnie chodzi 12 dpo, bo dziś jestem 10 i jest biel, dlatego pisze, ze potem jest to pozna implantacją.

Co do 3 miesięcy, leki immuno działają 3 miesiące wiec raz, ze nie wiem czy nie wpłynął na wynik a dwa czy mogę je brać w tym czasie, w którym działaj te leki
No mnie chodziło o inna niż do 10dpo, dlatego pisze, ze dla mnie jest jasna sytuacja i w cuda nie wierze
Ale wiesz że jak jesteś 10dpo, to do implantacji musiałoby dość 8dpo żeby 10dpo wyszedł test pozytywny? I to jest nadal wcześnie. Beta potrzebuje ok 48h żeby się namnożyć na tyle żeby była wykrywalna w moczu. I tak jak w grafice wrzuconej implantacja w 9dpo wskazuje na 13% ryzyka poronienia, to nadal niedużo, a wtedy test wyszedłby pozytywny gdzieś 11dpo.

reklama
Ja dzisiaj nie robiłam testu bo nie miałam czasu. W ogóle ten tydzień przed urlopem będę miała bardzo intensywny więc może mnie być tu mało. Wieczorami pewnie będę coś nadrabiać

@Co.ma.byc @Ania070 @asiakyupl @bienius992 @Anezka11 jakby się coś u was zmieniło na 🤰lub na 🩸 to dawajcie znać bo mogę nie ogarnąć

@Nel331 ale ile jesteś dpo? Ja robiłam teraz proga 9dpo no i w sumie nie wiele wiem poza tym, że dla mnie niski i do dupy
U mnie można zanotować niestety okres 😒

Do góry