reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🌞 W lipcu staraczki upałom się nie dają i dwie kreski na testach mają 🤰

No nie mówię że 1dpo, ale np 5dpo tak jak napisałam, a to już 2 dni różnicy :)

Ale wiesz że jak jesteś 10dpo, to do implantacji musiałoby dość 8dpo żeby 10dpo wyszedł test pozytywny? I to jest nadal wcześnie. Beta potrzebuje ok 48h żeby się namnożyć na tyle żeby była wykrywalna w moczu. I tak jak w grafice wrzuconej implantacja w 9dpo wskazuje na 13% ryzyka poronienia, to nadal niedużo, a wtedy test wyszedłby pozytywny gdzieś 11dpo.
Wiem, ze żeby test w 10dpo wyszedł pozytywny to musi dojść do implantacji 8dpo 🤷‍♀️ Nie wiem co ja nie tak napisałam 🙈

reklama
Wiem, ze żeby test w 10dpo wyszedł pozytywny to musi dojść do implantacji 8dpo 🤷‍♀️ Nie wiem co ja nie tak napisałam 🙈
No że piszesz że w 10dpo to już za późno na udaną ciążę i wszystko przekreślone. Wtedy nigdy nie miałoby sensu testować później, bo po co?

4F6E15A9-32B7-4F8A-9112-21DB582EF73C.jpeg

Beta potwierdziła przypuszczenia, ciąży nie ma i nie będzie. Odstawiam leki. @olka11135 możesz mi wpisać okres (co prawda po odstawieniu dostaje dopiero po 5 dniach, ale to już nowy miesiąc wiec zakończmy prawilnie ten wątek).
Laski, dziękuje za wsparcie i czekam na nowy wątek oraz drugie podejscie do inseminacji ☘️

Zobacz załącznik 1427758
Beta potwierdziła przypuszczenia, ciąży nie ma i nie będzie. Odstawiam leki. @olka11135 możesz mi wpisać okres (co prawda po odstawieniu dostaje dopiero po 5 dniach, ale to już nowy miesiąc wiec zakończmy prawilnie ten wątek).
Laski, dziękuje za wsparcie i czekam na nowy wątek oraz drugie podejscie do inseminacji ☘️
reakcje dałam na mema z Hugo 😂

Hej, zrobiłam dziś w laboratorium Hcg, nie beta hcg. Tylko takie badanie było dostępne. Obecnie jestem w 32dc, okres spóźnia się 4 dni. Testy wcześniej wam wklejałam ze słabą kreską. Wynik jest 103mIU/ml. Myślicie że to nie za mało? Ponawiać za dwa dni ?

Załączniki

• 16589340327727887172570660685799.jpg
    16589340327727887172570660685799.jpg
    892,8 KB · Wyświetleń: 116
Hej, zrobiłam dziś w laboratorium Hcg, nie beta hcg. Tylko takie badanie było dostępne. Obecnie jestem w 32dc, okres spóźnia się 4 dni. Testy wcześniej wam wklejałam ze słabą kreską. Wynik jest 103mIU/ml. Myślicie że to nie za mało? Ponawiać za dwa dni ?
Moge się mylić ale Skoro to nie oznaczenie beta hcg to nie wiem czy to ciaza skoro normy z boku pokazują cos 4-5 tydz. (1500-23000) a ty masz tylko 105.. niech koleżanki sie wypowiedzą inne

A robiłaś tes ciazzowy że poszłaś na pobranie krwi?

Moge się mylić ale Skoro to nie oznaczenie beta hcg to nie wiem czy to ciaza skoro normy z boku pokazują cos 4-5 tydz. (1500-23000) a ty masz tylko 105.. niech koleżanki sie wypowiedzą inne

A robiłaś tes ciazzowy że poszłaś na pobranie krwi?
Zrobiłam ze 4 testy, na każdym była kreska ale dużo słabsza niż ta testowa

Zrobiłam ze 4 testy, na każdym była kreska ale dużo słabsza niż ta testowa
Wiesz, tak naprawdę to ile spóźnia Ci się okres nie jest tak istotne jak fakt, ile jesteś po owulacji. Cykl nie zawsze jest jak w zegarku i opóźnienia mogą się zdarzać. Wiesz kiedy była owulacja? Robiłaś testy owulacyjne/monitoring?
Twój wynik wskazuje na ciąże wiec zdecydowanie musisz sprawdzić przyrost po 48h.

reklama
Do góry