reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🌞 W lipcu staraczki upałom się nie dają i dwie kreski na testach mają 🤰

reklama
Wiesz, tak naprawdę to ile spóźnia Ci się okres nie jest tak istotne jak fakt, ile jesteś po owulacji. Cykl nie zawsze jest jak w zegarku i opóźnienia mogą się zdarzać. Wiesz kiedy była owulacja? Robiłaś testy owulacyjne/monitoring?
Twój wynik wskazuje na ciąże wiec zdecydowanie musisz sprawdzić przyrost po 48h
Nie monitorowalam owulacji testami niestety, mam tylko przypuszczenie że była około 10.07, śluz i kłucie jajnika było ale wiem, że to nie wcale na owulację nie musi wskazywać. W taki razie powtórzę za dwa dni. Przez te samo hcg a nie beta hcg już się pogubilam.

A progesteron najlepiej zrobić w 21 dc?
Bo 7dpo mi nic nie mówi, bo teraz nie wiem kiedy będę miała owu🤷😔
Tak jest przyjęte. To badanie wykonuje wiele kobiet, również te które nie planują ciąży i nie mają pojęcia kiedy dokładnie występuje u nich owulacja. Stąd ta reguła 21 dnia i to jest ok. Z tym, ze przy założeniu w miarę regularnego cyklu na poziomie 28 dni. ;)

Tak jest przyjęte. To badanie wykonuje wiele kobiet, również te które nie planują ciąży i nie mają pojęcia kiedy dokładnie występuje u nich owulacja. Stąd ta reguła 21 dnia i to jest ok. Z tym, ze przy założeniu w miarę regularnego cyklu na poziomie 28 dni. ;)
Ostatnie pytanie 😛 progesteron mogę nie na czczo?

ja już miałam 3 terminy porodu, więc ten pierwszy sierpniowy już jakoś tak się oddalił 😝 Po wczorajszej wizycie nabrałam wiatru w żagle i lecę z diagnostyką 💪

My zrobiliśmy nawet bardzo kosztowe badania genetyczne swoje i dzieci - nic tam nie wyszło. Serio, ja wiem że to niby dobrze, z drugiej strony nie znamy powodu dla którego to właśnie nas to spotkało :(

Tak sobie czasem myślę, że może w tym cyklu przekombinowałam właśnie z suplami skoro mam dwie ciąże bez nich. Nawet mi M. wczoraj o tym mówił, że dwoje dzieci bez niczego mam, a teraz łykam te leki i nic to nie daje

No nie mówię że 1dpo, ale np 5dpo tak jak napisałam, a to już 2 dni różnicy :)

Ale wiesz że jak jesteś 10dpo, to do implantacji musiałoby dość 8dpo żeby 10dpo wyszedł test pozytywny? I to jest nadal wcześnie. Beta potrzebuje ok 48h żeby się namnożyć na tyle żeby była wykrywalna w moczu. I tak jak w grafice wrzuconej implantacja w 9dpo wskazuje na 13% ryzyka poronienia, to nadal niedużo, a wtedy test wyszedłby pozytywny gdzieś 11dpo.

Pewnie i może tak być no nic - pozostaje mi czekać do niedzieli, jeżeli okresu nie będzie to na bank beta i progesteron. Muszę wiedzieć na czym stoję na wakacje. Nawet jak beta będzie zero to przynajmniej progesteron powie kiedy się @ spodziewać ;)

reakcje dałam na mema z Hugo 😂

Uwaga opowiadam historię mojego życia. Jak to leciało w TV, jak byłam mała to mieliśmy jeszcze taki stary telefon z tarczą xD i moim marzeniem było tam zagrać, ale nie mogłam bo nie było jak :(

U mnie w końcu okres. Czy liczę dziś 1dc. Czyli 3dc będzie w piątek i tego dnia mogę zrobić hormony i inne tak? Bo np poniedziałek to byłoby już za późno?

Tak najlepiej w 3dc, opcjonalnie 4-5dc też jeszcze ujdzie. No ale 3dc najlepszy

A progesteron najlepiej zrobić w 21 dc?
Bo 7dpo mi nic nie mówi, bo teraz nie wiem kiedy będę miała owu🤷😔

Jak nie wiesz kiedy owulacja to tak, możesz tak sprawdzić. Najwyżej jak wyjdzie np. niski to będziesz wiedziała że owulacji albo nie było, albo dopiero co. I tak nie musi być na czczo, ani rano - ale też progesteron jest pulsujący czyli np. możesz go mieć 12, a za godzinę już 14

reklama
Do góry