M
Madh gosc
Gość
Si, w piątek idealnie!U mnie w końcu okres. Czy liczę dziś 1dc. Czyli 3dc będzie w piątek i tego dnia mogę zrobić hormony i inne tak? Bo np poniedziałek to byłoby już za późno?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Si, w piątek idealnie!U mnie w końcu okres. Czy liczę dziś 1dc. Czyli 3dc będzie w piątek i tego dnia mogę zrobić hormony i inne tak? Bo np poniedziałek to byłoby już za późno?
Nie monitorowalam owulacji testami niestety, mam tylko przypuszczenie że była około 10.07, śluz i kłucie jajnika było ale wiem, że to nie wcale na owulację nie musi wskazywać. W taki razie powtórzę za dwa dni. Przez te samo hcg a nie beta hcg już się pogubilam.Wiesz, tak naprawdę to ile spóźnia Ci się okres nie jest tak istotne jak fakt, ile jesteś po owulacji. Cykl nie zawsze jest jak w zegarku i opóźnienia mogą się zdarzać. Wiesz kiedy była owulacja? Robiłaś testy owulacyjne/monitoring?
Twój wynik wskazuje na ciąże wiec zdecydowanie musisz sprawdzić przyrost po 48h
A progesteron najlepiej zrobić w 21 dc?Si, w piątek idealnie!
Tak jest przyjęte. To badanie wykonuje wiele kobiet, również te które nie planują ciąży i nie mają pojęcia kiedy dokładnie występuje u nich owulacja. Stąd ta reguła 21 dnia i to jest ok. Z tym, ze przy założeniu w miarę regularnego cyklu na poziomie 28 dni.A progesteron najlepiej zrobić w 21 dc?
Bo 7dpo mi nic nie mówi, bo teraz nie wiem kiedy będę miała owu
Ostatnie pytanie progesteron mogę nie na czczo?Tak jest przyjęte. To badanie wykonuje wiele kobiet, również te które nie planują ciąży i nie mają pojęcia kiedy dokładnie występuje u nich owulacja. Stąd ta reguła 21 dnia i to jest ok. Z tym, ze przy założeniu w miarę regularnego cyklu na poziomie 28 dni.
Tak, akurat ten parametr można badać nie badać nie będąc na czczo tak wiec pączek i na badanieOstatnie pytanie progesteron mogę nie na czczo?
ja już miałam 3 terminy porodu, więc ten pierwszy sierpniowy już jakoś tak się oddalił Po wczorajszej wizycie nabrałam wiatru w żagle i lecę z diagnostyką
No nie mówię że 1dpo, ale np 5dpo tak jak napisałam, a to już 2 dni różnicy
Ale wiesz że jak jesteś 10dpo, to do implantacji musiałoby dość 8dpo żeby 10dpo wyszedł test pozytywny? I to jest nadal wcześnie. Beta potrzebuje ok 48h żeby się namnożyć na tyle żeby była wykrywalna w moczu. I tak jak w grafice wrzuconej implantacja w 9dpo wskazuje na 13% ryzyka poronienia, to nadal niedużo, a wtedy test wyszedłby pozytywny gdzieś 11dpo.
reakcje dałam na mema z Hugo
U mnie w końcu okres. Czy liczę dziś 1dc. Czyli 3dc będzie w piątek i tego dnia mogę zrobić hormony i inne tak? Bo np poniedziałek to byłoby już za późno?
A progesteron najlepiej zrobić w 21 dc?
Bo 7dpo mi nic nie mówi, bo teraz nie wiem kiedy będę miała owu
Ooo extra, fajnie jak cykle się zgrywają
Czekam wiec na sierpniowy wątek