reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🌞 W lipcu staraczki upałom się nie dają i dwie kreski na testach mają 🤰

reklama
Wiesz, tak naprawdę to ile spóźnia Ci się okres nie jest tak istotne jak fakt, ile jesteś po owulacji. Cykl nie zawsze jest jak w zegarku i opóźnienia mogą się zdarzać. Wiesz kiedy była owulacja? Robiłaś testy owulacyjne/monitoring?
Twój wynik wskazuje na ciąże wiec zdecydowanie musisz sprawdzić przyrost po 48h
Nie monitorowalam owulacji testami niestety, mam tylko przypuszczenie że była około 10.07, śluz i kłucie jajnika było ale wiem, że to nie wcale na owulację nie musi wskazywać. W taki razie powtórzę za dwa dni. Przez te samo hcg a nie beta hcg już się pogubilam.

A progesteron najlepiej zrobić w 21 dc?
Bo 7dpo mi nic nie mówi, bo teraz nie wiem kiedy będę miała owu🤷😔
Tak jest przyjęte. To badanie wykonuje wiele kobiet, również te które nie planują ciąży i nie mają pojęcia kiedy dokładnie występuje u nich owulacja. Stąd ta reguła 21 dnia i to jest ok. Z tym, ze przy założeniu w miarę regularnego cyklu na poziomie 28 dni. ;)

Tak jest przyjęte. To badanie wykonuje wiele kobiet, również te które nie planują ciąży i nie mają pojęcia kiedy dokładnie występuje u nich owulacja. Stąd ta reguła 21 dnia i to jest ok. Z tym, ze przy założeniu w miarę regularnego cyklu na poziomie 28 dni. ;)
Ostatnie pytanie 😛 progesteron mogę nie na czczo?

ja już miałam 3 terminy porodu, więc ten pierwszy sierpniowy już jakoś tak się oddalił 😝 Po wczorajszej wizycie nabrałam wiatru w żagle i lecę z diagnostyką 💪

My zrobiliśmy nawet bardzo kosztowe badania genetyczne swoje i dzieci - nic tam nie wyszło. Serio, ja wiem że to niby dobrze, z drugiej strony nie znamy powodu dla którego to właśnie nas to spotkało :(

Tak sobie czasem myślę, że może w tym cyklu przekombinowałam właśnie z suplami skoro mam dwie ciąże bez nich. Nawet mi M. wczoraj o tym mówił, że dwoje dzieci bez niczego mam, a teraz łykam te leki i nic to nie daje

No nie mówię że 1dpo, ale np 5dpo tak jak napisałam, a to już 2 dni różnicy :)

Ale wiesz że jak jesteś 10dpo, to do implantacji musiałoby dość 8dpo żeby 10dpo wyszedł test pozytywny? I to jest nadal wcześnie. Beta potrzebuje ok 48h żeby się namnożyć na tyle żeby była wykrywalna w moczu. I tak jak w grafice wrzuconej implantacja w 9dpo wskazuje na 13% ryzyka poronienia, to nadal niedużo, a wtedy test wyszedłby pozytywny gdzieś 11dpo.

Pewnie i może tak być no nic - pozostaje mi czekać do niedzieli, jeżeli okresu nie będzie to na bank beta i progesteron. Muszę wiedzieć na czym stoję na wakacje. Nawet jak beta będzie zero to przynajmniej progesteron powie kiedy się @ spodziewać ;)

reakcje dałam na mema z Hugo 😂

Uwaga opowiadam historię mojego życia. Jak to leciało w TV, jak byłam mała to mieliśmy jeszcze taki stary telefon z tarczą xD i moim marzeniem było tam zagrać, ale nie mogłam bo nie było jak :(

U mnie w końcu okres. Czy liczę dziś 1dc. Czyli 3dc będzie w piątek i tego dnia mogę zrobić hormony i inne tak? Bo np poniedziałek to byłoby już za późno?

Tak najlepiej w 3dc, opcjonalnie 4-5dc też jeszcze ujdzie. No ale 3dc najlepszy

A progesteron najlepiej zrobić w 21 dc?
Bo 7dpo mi nic nie mówi, bo teraz nie wiem kiedy będę miała owu🤷😔

Jak nie wiesz kiedy owulacja to tak, możesz tak sprawdzić. Najwyżej jak wyjdzie np. niski to będziesz wiedziała że owulacji albo nie było, albo dopiero co. I tak nie musi być na czczo, ani rano - ale też progesteron jest pulsujący czyli np. możesz go mieć 12, a za godzinę już 14

reklama
Do góry