reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🌞 W lipcu staraczki upałom się nie dają i dwie kreski na testach mają 🤰

Nie jestem zapisana na konkretna date testowania bo już myślałam że się na pewno nie uda! Nawet nie wiem kiedy owu była ale takie kwiatki o proszę 🥰

20220723_055533.jpg

reklama
Moje wszystkie ciąże ukazane w dniu @ i są dwie mocne kreski. Nigdy nie miałam cieni.

Tylko ja zrozumiałam, że @Kylyyy1408 chodzi o to, że ktoś miał bardzo mocne kreski 9dpo i to potwierdzonej. W dniu okresu byłaś min. 14dpo ;) a te 5 dni to ogromna różnica. Ja robiłam dwa razy test w 6tc i tez miałam mocne kreski, a na USG kilka dni później piękne zarodki z bijącymi sercami no ale to nie było 9dpo :D

Chyba nawet gdybym była w ciąży już potwierdzonej nie zrobiłabym ponownie facelle, bo tam można być dla niego nawet w ciąży spożywczej 🤣

Ja sobie kupiłam test celarblue zwykły bo gdzieś kiedyś czytałam, że one wykrywają ciąże nieoficjalnie od 6mlU/ml i tak sobie myślałam, że zrobię go jak beta będzie naprawdę wysoka, żeby mieć taki ładny na pamiątkę ;)

No ale wracając myślę, że jest wiele czynników rodzaj testu, u każdej kobiety też test z moczu wychodzi inaczej, to ile piła czy nie piła itd.
No i też wiesz mi lekarz powiedział, że pęcherzyk zaraz pęknie, a jednak skłaniam się że to "zaraz" było 2 dni później, a to dużo przy wczesnej ciąży i becie. Czytałam już tu takie historie, że lekarz pomylił jajniki z macicą, albo coś tam z czymś tam. Gdzieś też widziałam, że lekarz mówił najpierw o owulacji z powiedzmy lewego jajowodu, a potem po okazało się że ciałko żółte jest na prawym ;) więc generalnie tak naprawdę co do owulacji nigdy nie ma się 100% pewności

Podsumowując myślę, że nie ma co się tym sugerować :)

Tutaj widać wczorajszy z kreseczka a dziś żeby cokolwiek zobaczyć musiałam rozłożyć test na czynniki pierwsze 😅 na zdjęciu nie widać nic za to na żywo baaaaardzo słaba kreskę. Nie mam teraz kiedy zrobić bety. U mnie w mieście laboratorium czynne od poniedziałku a my wyjeżdżamy w góry w poniedziałek rano 😆 może w Zakopanem znajdę jakieś labo.
Jest kreska i widać ją na zdjęciu!!

Tutaj widać wczorajszy z kreseczka a dziś żeby cokolwiek zobaczyć musiałam rozłożyć test na czynniki pierwsze 😅 na zdjęciu nie widać nic za to na żywo baaaaardzo słaba kreskę. Nie mam teraz kiedy zrobić bety. U mnie w mieście laboratorium czynne od poniedziałku a my wyjeżdżamy w góry w poniedziałek rano 😆 może w Zakopanem znajdę jakieś labo.

Dla mnie to pozytyw on się słabo wybarwia.
U mnie tak to wyglądało z dnia na dzień. Idąc od góry pierwszy test jest z wtorku (07.12.2021r.), potem kolejno środa, czwartek (i tu beta była 25mlU/ml), a potem poniedziałek (13.12.201r.). W między czasie robiłam jeszcze betę (w sobotę 11.12.2021r.) która była lekko ponad 100 wiec pewnie w ten poniedziałek była ponad 200.

Testy ciazowe.jpg

Tylko ja zrozumiałam, że @Kylyyy1408 chodzi o to, że ktoś miał bardzo mocne kreski 9dpo i to potwierdzonej. W dniu okresu byłaś min. 14dpo ;) a te 5 dni to ogromna różnica. Ja robiłam dwa razy test w 6tc i tez miałam mocne kreski, a na USG kilka dni później piękne zarodki z bijącymi sercami no ale to nie było 9dpo :D
Aaa, ja myślałam ogólnie, w którym dniu mocne kreski 🙈

reklama
Do góry