reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🌞 W lipcu staraczki upałom się nie dają i dwie kreski na testach mają 🤰

Nie jestem zapisana na konkretna date testowania bo już myślałam że się na pewno nie uda! Nawet nie wiem kiedy owu była ale takie kwiatki o proszę 🥰

20220723_055533.jpg

reklama
Moje wszystkie ciąże ukazane w dniu @ i są dwie mocne kreski. Nigdy nie miałam cieni.

Tylko ja zrozumiałam, że @Kylyyy1408 chodzi o to, że ktoś miał bardzo mocne kreski 9dpo i to potwierdzonej. W dniu okresu byłaś min. 14dpo ;) a te 5 dni to ogromna różnica. Ja robiłam dwa razy test w 6tc i tez miałam mocne kreski, a na USG kilka dni później piękne zarodki z bijącymi sercami no ale to nie było 9dpo :D

Chyba nawet gdybym była w ciąży już potwierdzonej nie zrobiłabym ponownie facelle, bo tam można być dla niego nawet w ciąży spożywczej 🤣

Ja sobie kupiłam test celarblue zwykły bo gdzieś kiedyś czytałam, że one wykrywają ciąże nieoficjalnie od 6mlU/ml i tak sobie myślałam, że zrobię go jak beta będzie naprawdę wysoka, żeby mieć taki ładny na pamiątkę ;)

No ale wracając myślę, że jest wiele czynników rodzaj testu, u każdej kobiety też test z moczu wychodzi inaczej, to ile piła czy nie piła itd.
No i też wiesz mi lekarz powiedział, że pęcherzyk zaraz pęknie, a jednak skłaniam się że to "zaraz" było 2 dni później, a to dużo przy wczesnej ciąży i becie. Czytałam już tu takie historie, że lekarz pomylił jajniki z macicą, albo coś tam z czymś tam. Gdzieś też widziałam, że lekarz mówił najpierw o owulacji z powiedzmy lewego jajowodu, a potem po okazało się że ciałko żółte jest na prawym ;) więc generalnie tak naprawdę co do owulacji nigdy nie ma się 100% pewności

Podsumowując myślę, że nie ma co się tym sugerować :)

Tutaj widać wczorajszy z kreseczka a dziś żeby cokolwiek zobaczyć musiałam rozłożyć test na czynniki pierwsze 😅 na zdjęciu nie widać nic za to na żywo baaaaardzo słaba kreskę. Nie mam teraz kiedy zrobić bety. U mnie w mieście laboratorium czynne od poniedziałku a my wyjeżdżamy w góry w poniedziałek rano 😆 może w Zakopanem znajdę jakieś labo.
Jest kreska i widać ją na zdjęciu!!

Tutaj widać wczorajszy z kreseczka a dziś żeby cokolwiek zobaczyć musiałam rozłożyć test na czynniki pierwsze 😅 na zdjęciu nie widać nic za to na żywo baaaaardzo słaba kreskę. Nie mam teraz kiedy zrobić bety. U mnie w mieście laboratorium czynne od poniedziałku a my wyjeżdżamy w góry w poniedziałek rano 😆 może w Zakopanem znajdę jakieś labo.

Dla mnie to pozytyw on się słabo wybarwia.
U mnie tak to wyglądało z dnia na dzień. Idąc od góry pierwszy test jest z wtorku (07.12.2021r.), potem kolejno środa, czwartek (i tu beta była 25mlU/ml), a potem poniedziałek (13.12.201r.). W między czasie robiłam jeszcze betę (w sobotę 11.12.2021r.) która była lekko ponad 100 wiec pewnie w ten poniedziałek była ponad 200.

Testy ciazowe.jpg

Tylko ja zrozumiałam, że @Kylyyy1408 chodzi o to, że ktoś miał bardzo mocne kreski 9dpo i to potwierdzonej. W dniu okresu byłaś min. 14dpo ;) a te 5 dni to ogromna różnica. Ja robiłam dwa razy test w 6tc i tez miałam mocne kreski, a na USG kilka dni później piękne zarodki z bijącymi sercami no ale to nie było 9dpo :D
Aaa, ja myślałam ogólnie, w którym dniu mocne kreski 🙈

reklama
Do góry