reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🌞 W lipcu staraczki upałom się nie dają i dwie kreski na testach mają 🤰

reklama
Hejo laseczki :) podczytuje Was na bieżąco ale mało się udzielam ze względu na brak czasu :) ja dziś 29dc i teoretycznie jutro @ ale testu nie robiłam bo w tym miesiącu test owulacyjny wyszedł mi pozytywny 2 dni później niż zazwyczaj więc zakładam że cykl się wydłuzy i o ile wytrzymam to zrobię test w sobotę :) wydaje mi się że owulacje czułam (odczucia+test owu) 17.07 więc dziś teoretycznie 12dpo chociaż dziwny ten cykl w tym miesiącu poprzesuwane takie, teraz czasem czuje się jak na okres a zaraz nie czuje nic 🙉 to jest dopiero 3cs i 8.08 idę do gino po jakieś nie wiem jak to nazwać potwierdzenie że ze mną Ok przynajmniej na pierwszy rzut oka 🤣.. bo na kontroli byłam ostatnio pół roku temu . Stąd też chciałabym z @ przyszla jak najszybciej jeśli nie pyklo żeby nie iść w czasie krwawienia.. przepraszam że tak się rozpisuje No ale jakoś potrzebowałam takiego uzewnętrznienia gdzieś i padło na tą grupę xd

Swoją drogą ostatnio na jakiejś grupie na fb przeczytałam teorię że do owulacji może dojść w dowolnym momencie cyklu jeśli występuje mega szczęście i euforia u kobiety. Jakąś kobieta pisała że u niej tak było że była tuż przed okresem i wrócił długo wyczekiwany mąż zza granicy No i wiadomo seksy były tylko raz i wyjechał , ona miala niby normalny okres po czym okazało się że jest w ciąży czyli zaszła z tego jednego seksu gdzie teoretycznie nie powinna... taka tam historia, czy jej wierzyć.. nie wiem.. słyszałyście o czymś takim? Żeby rzekomo jajeczko chciało się uwolnić pod wpływem euforii? 🙉

Swoją drogą ostatnio na jakiejś grupie na fb przeczytałam teorię że do owulacji może dojść w dowolnym momencie cyklu jeśli występuje mega szczęście i euforia u kobiety. Jakąś kobieta pisała że u niej tak było że była tuż przed okresem i wrócił długo wyczekiwany mąż zza granicy No i wiadomo seksy były tylko raz i wyjechał , ona miala niby normalny okres po czym okazało się że jest w ciąży czyli zaszła z tego jednego seksu gdzie teoretycznie nie powinna... taka tam historia, czy jej wierzyć.. nie wiem.. słyszałyście o czymś takim? Żeby rzekomo jajeczko chciało się uwolnić pod wpływem euforii? 🙉

Jak nie będzie dojrzałego pęcherzyka to nic się nie uwolni. Musi on mieć min. 18mm

I mój drugi komentarz do tego xD

1578878151_7phuo8_600.jpg

reklama
Takiej teorii nie słyszałam :D
Ale może dlatego mi w lipcu nie pykło bo nie byłam euforyczna :p

Cześć :) rozgość się, ale najlepiej nie za długo :D fajne są wątki testowe, ale lepiej od razu uciekać na mamowe grupy :D

Do góry