reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🌞 W lipcu staraczki upałom się nie dają i dwie kreski na testach mają 🤰

Dobra. jutro to dobry czas, jak ma być pozytywnie, czego oczywiście życzę to będzie pozytywnie :)
Od kiedy bierzesz dupka?

Od soboty. Powinnam oficjalnie brać od 16dc do 26dc ale w praktyce trochę się bałam, że owu nie było do 16dc więc zaczęłam brać od 18dc ale nie będę brać do 28dc bo ostatnio okres miałam chyba po 4 dniach od ostawienia. Także skrócę sobie o 1-2 dni

Pytałam na staraczkach czy jeżeli odstawię za wcześnie, a jednak będzie ciąża czy to wywoła poronienie skoro w teorii nie mam niedomogi tylko biorę go ze względu na długie cykle to dziewczyny napisały, że nie powinno

reklama
Od soboty. Powinnam oficjalnie brać od 16dc do 26dc ale w praktyce trochę się bałam, że owu nie było do 16dc więc zaczęłam brać od 18dc ale nie będę brać od 28dc bo ostatnio okres miałam chyba po 4 dniach od ostawienia. Także skrócę sobie o 1-2 dni

Pytałam na staraczkach czy jeżeli odstawię za wcześnie, a jednak będzie ciąża czy to wywoła poronienie skoro w teorii nie mam niedomogi tylko biorę go ze względu na długie cykle to dziewczyny napisały, że nie powinno
Dzięki za odpowiedź, cenne informacje :)

Pisałam o tym wcześniej. Obserwując rozwój bardzo wczesnej ciąży w procedurze in vitro oczekuje się, że 14 dni po owulacji (potwierdzenie 100%) beta powinna osiągnąć wynik trzycyfrowy. Do implantacji co prawda dochodzi po między 6, a 12 dni ale badania pokazują, że późna implantacja rokuje źle

Zobacz załącznik 1425750

Moja późna implantacja skończyła się CP, w żadnym wypadku nie mówię że tak będzie u Ciebie, bo z Twoich wpisów chyba nie miałaś potwierdzonej owulacji więc tak naprawdę nie wiemy jak było. Ja mniej więcej wiem kiedy musiała wystąpić patrząc na USG i temperaturę. I po prostu oczekuję pozytywnego testu max. w sobotę. Potem go zwyczajnie nie chcę ze względu na swoje zdrowie bo wiem jak u mnie się to skończy

Do tego dochodzi to o czym wspominałyśmy - wątek jest oczywiście otwarty, wszystkie nowe staraczki są tu mile widziane, ale niestety większość to weteranki (mi np. wczoraj stuknął rok) i wiele z nas jak np. wyżej Nel musi bardzo szybko wprowadzić różne leki, które pozwolą tę ciąże utrzymać. Ja np. biorę sztuczny progesteron u muszę go ostawić po 10 dniach od owulacji więc nie mogę czekać do @ bo ona u mnie nie przyjdzie bez odstawienia tego leku, a będąc w ciąży muszę go kontynuować cały pierwszy trymestr

Podsumowując więc jeżeli nie miałaś potwierdzonej owulacji i nie bierzesz leków to jasne, najlepiej testować nawet kilka dni po bo owulacja może być nawet w 20dc i w tym 28dc nic nie wyjdzie i będzie okej. Ale jak ktoś się bada, bierze leki to nawet nie powinien czekać tak długo bo ciąża powinna być wykrywalna już wcześniej
Oczywiście, rozumiem :) jestem pracownikiem naukowym w instytucji systemu ochrony zdrowia, wiem jak wyglada ciąża z punktu biologicznego i jakie mechanizmy dzialaja na niekorzyść :) dlatego nie nakręcam się, nie mówię, ze spodziewam się dziecka, tylko jestem w ciazy (jakakolwiek by ona nie była). Nie będę już nikogo dłużej drażnić (?) ;)

Oczywiście, rozumiem :) jestem pracownikiem naukowym w instytucji systemu ochrony zdrowia, wiem jak wyglada ciąża z punktu biologicznego i jakie mechanizmy dzialaja na niekorzyść :) dlatego nie nakręcam się, nie mówię, ze spodziewam się dziecka, tylko jestem w ciazy (jakakolwiek by ona nie była). Nie będę już nikogo dłużej drażnić (?) ;)

Ale nie wiem czemu uważasz, że kogoś drażnisz. Po prostu napisałam czemu wiele z nas nie może czekać do daty miesiączki :) A skoro o tym wiesz, to nie wiem po co taka rada :) dla nas w taki razie

Nikogo nie drażnisz :)
Oby ciąża była zdrowa i spokojna dla was ❤️

reklama
Do góry