reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🌞 W lipcu staraczki upałom się nie dają i dwie kreski na testach mają 🤰

I to pozew zbiorowy, bo niejedna z nas tutaj dzisiaj prawie na zawał zeszła
Producent jest lokalny na dodatek, mogę do niego podjechać dziś po zakupach :-D Tyle tylko, że pewnie nie pracują, bo jest święty narodowy przedłużony weekend... ;-)
A tak serio - patrzyłam w necie na różne opinie dotyczące tej marki i jest dokładnie tyle samo głosów o tym, że ktoś miał fałszywy pozytywny, co że miał fałszywy negatywny... Jedna laska miała pozytyw 9dpo, nawet poszła na betę, miała wynik 1,4 , a inne laski zaczęły jej mówić, że to na pewno jest 140 i źle przeczytała :-D

reklama
No prawdopodobnie 3 lub 4 lipca

Bo we wtorek 5 lipca byłam na USG i byłam już po owu 🙈
Lekko się obawiam takiej późnej implantacji bo to ciąży raczej źle wróży. W pierwszej ciąży też tak miałam i raczej mam źle doświadczenia. Ale wczoraj na USG wyszło, że ciałko żółte bardzo ładne, endometrioza grube i wygląda obiecująco. Co wyjdzie nie wiem, nie chce się napalic za wcześnie
Ale nie jest czas przekroczony, do zapłodnienia doszło np 5.07 to dzis masz zaledwie 10 dni po a do 14 dni trwa cały proces z implantacją, więc na spokojniutko.
Dlatego kalendarzyk to g*wno :p

Jeszcze może jak znasz na 100% długość swojej fazy lutealnej i da się ją w apkę wpisać to może, może ale to trzeba raczej na monitoring chodzić by ogarnąć.
Bo wiesz masz cykl 28 dni, ale jak masz fazę lutealną 16 dni to owu jest w 12dc, a jak 10 dniową to w 18dc. Pominę już fakt, że zawsze coś się może przesunąć i potem mamy posty, w których dziewczyn mówią, że zaszły w ciąże w trakcie okresu bo faktycznie można mieć owu dość wcześnie. Jako że okres nie przychodzi to tak naprawdę nie wiadomo kiedy miał być na 100%
U mnie @ zgadza się regularnie, ewentualnie jest 2 dni wcześniej albo w czas , co do reszty - nie wiem czemu nie wychodzi.
A właściwie czemu nie dokupiłaś? :p
Obrazilam się na testy, ale wiecie co? Zamówię sobie ten trojpak, za 10zl, bo mam przesyłkę 0 za monety, ciekawe czy test wyprzedzi @ czy @ wyprzedzi dostawę testu.
Ja nie chce nic mówić ale w cyklu w którym zaszłam po owu byłam taka wściekła codziennie na starego, że też myślałam że dojdzie do rękoczynów xD

Poza tym trochę nie rozumiem, bo dużo testów już robiłaś w tym lipcu a do miesiączki masz jeszcze 4 dni? To test właśnie teraz może ci coś pokazać jeśli będzie ciąża :) kup na weekend i trzymam kciuki✊
Bo jestem psychiczna....😂🤪 masz racje sikalam jak opętana i jak mi przedwczoraj nic nie wyszło to sie wkurzylam i testy sie skończyły. I zamowilam za 10 zl 3 a niech....
Wczoraj mąż wkurzył mnie do czerwoności, az lezki poleciały a tylko przyjechal i pietwsze co to buziaczki i seksik był a potem drama....🤔🤬
U mnie 2 dni do @ 🙈nadal boli mnie podbrzusze. Zastanawiam się czy kupować test czy poczekać 😂 bo w tym cyklu jakoś nie czuje żeby miało coś wyjść 🙈
Mnie nie boli nic, nawet jeden cycek🤪😂😂
Ja robiłam test jednego dnia i był biały i był płacz a kilka dni później szykowało mi się chlańsko i zrobiłam drugi, a tam kreski były prawie czarne 😜
Poprzednio robilam test rano nic, z sąsiadami wypilam desperadosa o wieczorem tak sobie siknelam na test i pozytywny.
Dobrnęłam do końca 😁😁😁

reklama
Do góry