reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🌞 W lipcu staraczki upałom się nie dają i dwie kreski na testach mają 🤰

reklama
Cofam wszystko! Byłam na USG u mojej doktor prowadzącej, powiększony prawy jajnik bardzo, podobno piękne ciałko żółte i idealne endometrium. Dostałam skierowanie na betę. Szczerze nie przyznałam się, że robiłam betę jak powiedziała, że macica wygląda jak wygląda 🙈

Czekam do 19 lipca czyli wtorku. Jak będzie miesiączki jadę na betę.
Zrobiła mi dobrego nadzieję 🥺
o raaaaany :) coś tak czułam, że ten lipiec będzie jeszcze dla Ciebie łaskawy :)
Cześć, girls.
Nie wiem, co tu się od******** - tzn. wiem: myślę, że trafiłam na jakąś wadliwą partię testów. Siknęłam sobie dziś, a co mi tam:

Zobacz załącznik 1423893

To jest ten sam test, który we wtorek pokazywał cień, ale w środę i czwartek już biel. Został mi jeden, no to zrobiłam, by go wykorzystać.
W ogóle jakaś ta kreska dziwaczna, no nie wiem, dziwnie odbarwiona...
To jest test za 5,99 EURO jednak, nie powinien nagle odwalać takich rzeczy... To więcej niż Clearblue Digital w sumie...
Dodam, że mam konkretne plamienie jak na okres, który powinien być w niedzielę.
No to miłego piątku, laski ;-) Ja się szykuję na wyjazd do PL, gdzie będzie na mnie czekać karton Pinków :biggrin2:

Yyyyy...... co się tu odkreskowało w ogóle o_O
:crazy:😨

Ja w szoku, nie rozumieć tego w ogóle :(
o raaaaany :) coś tak czułam, że ten lipiec będzie jeszcze dla Ciebie łaskawy :)

Yyyyy...... co się tu odkreskowało w ogóle o_O
:crazy:😨

Chyba jestem już tak przyzwyczajona do bieli i porażek, i nielogicznych sytuacji, że nawet jakoś nie mam w tym momencie ani żalu, ani pretensji... Gorzej by było, gdyby taki test trafił się jakiejś nie-weterance, której naprawdę dałoby to nadzieję...
Czuję jednak, że jeśli po IVF wyjdzie mi negatyw, wtedy już będzie gorzej...

Chyba jestem już tak przyzwyczajona do bieli i porażek, i nielogicznych sytuacji, że nawet jakoś nie mam w tym momencie ani żalu, ani pretensji... Gorzej by było, gdyby taki test trafił się jakiejś nie-weterance, której naprawdę dałoby to nadzieję...
No ale, żeby aż takie kreski nagle okazały się bielą? Ja - pier - kur, serio :/

Ja ogólnie zawsze testowałam testami z apteki, pierwszy raz tym pinkem. I tak chyba pozostanę, że tylko tymi z apteki, bo tam to jednak dla mnie większa pewność, że są dobrze przechowywane, itp.
No strach coś z neta zamawiać, bo nie wiadomo, czy jakieś felery nie przyjadą :/

Taka moja rozkminka...

Nieee.. nie ma takiej opcji. Musi się udać, ale serio... szok z tym testem

Ale Ty chyba masz mieć we wtorek @? Czy się myle?
Tak, ale czy nie powinnam mieć chociaż troszkę wyższej?
Zgłupiałam, przyznam szczerze 🙊jestem z tych bardziej dociekliwych, widzę jak dużo nie wiem, doczytywałam o wynikach bety, wg chyba wszystkich artykułów 0,9 nie daje szansy na ciąże. Jestem Wam bardzo wdzięczna za to, że wogóle dzielicie sie swoimi doświadczeniami, bo np. o monitoringu owulacji dowiedziałabym sie pewnie po wielu nieudanych próbach w klinice leczenia niepłodności ;)

reklama
Tak, ale czy nie powinnam mieć chociaż troszkę wyższej?
Zgłupiałam, przyznam szczerze 🙊jestem z tych bardziej dociekliwych, widzę jak dużo nie wiem, doczytywałam o wynikach bety, wg chyba wszystkich artykułów 0,9 nie daje szansy na ciąże. Jestem Wam bardzo wdzięczna za to, że wogóle dzielicie sie swoimi doświadczeniami, bo np. o monitoringu owulacji dowiedziałabym sie pewnie po wielu nieudanych próbach w klinice leczenia niepłodności ;)
Wiem o co chodzi, moja beta z wczoraj to 2,70 :( ale mam skierowanie na kolejna :p i planuje iśc we wtorek, planowo miesiączkę powinnam mieć w niedzielę.
Nie chce dawać Ci nadziei, tylko mówię na swoim przykładzie, że skoro dopiero na wtorek ma być miesiączka to jeszcze beta może zaskoczyć.
Jak napisała @black_angel może nawet do 14 dni trwać wszystko razem z implantacją,
Ja się sama nie nastawiam, ale też nie przekreślam ostatecznie cyklu :)

Do góry