reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🌞 W lipcu staraczki upałom się nie dają i dwie kreski na testach mają 🤰

I to pozew zbiorowy, bo niejedna z nas tutaj dzisiaj prawie na zawał zeszła
Producent jest lokalny na dodatek, mogę do niego podjechać dziś po zakupach :-D Tyle tylko, że pewnie nie pracują, bo jest święty narodowy przedłużony weekend... ;-)
A tak serio - patrzyłam w necie na różne opinie dotyczące tej marki i jest dokładnie tyle samo głosów o tym, że ktoś miał fałszywy pozytywny, co że miał fałszywy negatywny... Jedna laska miała pozytyw 9dpo, nawet poszła na betę, miała wynik 1,4 , a inne laski zaczęły jej mówić, że to na pewno jest 140 i źle przeczytała :-D

reklama
No prawdopodobnie 3 lub 4 lipca

Bo we wtorek 5 lipca byłam na USG i byłam już po owu 🙈
Lekko się obawiam takiej późnej implantacji bo to ciąży raczej źle wróży. W pierwszej ciąży też tak miałam i raczej mam źle doświadczenia. Ale wczoraj na USG wyszło, że ciałko żółte bardzo ładne, endometrioza grube i wygląda obiecująco. Co wyjdzie nie wiem, nie chce się napalic za wcześnie
Ale nie jest czas przekroczony, do zapłodnienia doszło np 5.07 to dzis masz zaledwie 10 dni po a do 14 dni trwa cały proces z implantacją, więc na spokojniutko.
Dlatego kalendarzyk to g*wno :p

Jeszcze może jak znasz na 100% długość swojej fazy lutealnej i da się ją w apkę wpisać to może, może ale to trzeba raczej na monitoring chodzić by ogarnąć.
Bo wiesz masz cykl 28 dni, ale jak masz fazę lutealną 16 dni to owu jest w 12dc, a jak 10 dniową to w 18dc. Pominę już fakt, że zawsze coś się może przesunąć i potem mamy posty, w których dziewczyn mówią, że zaszły w ciąże w trakcie okresu bo faktycznie można mieć owu dość wcześnie. Jako że okres nie przychodzi to tak naprawdę nie wiadomo kiedy miał być na 100%
U mnie @ zgadza się regularnie, ewentualnie jest 2 dni wcześniej albo w czas , co do reszty - nie wiem czemu nie wychodzi.
A właściwie czemu nie dokupiłaś? :p
Obrazilam się na testy, ale wiecie co? Zamówię sobie ten trojpak, za 10zl, bo mam przesyłkę 0 za monety, ciekawe czy test wyprzedzi @ czy @ wyprzedzi dostawę testu.
Ja nie chce nic mówić ale w cyklu w którym zaszłam po owu byłam taka wściekła codziennie na starego, że też myślałam że dojdzie do rękoczynów xD

Poza tym trochę nie rozumiem, bo dużo testów już robiłaś w tym lipcu a do miesiączki masz jeszcze 4 dni? To test właśnie teraz może ci coś pokazać jeśli będzie ciąża :) kup na weekend i trzymam kciuki✊
Bo jestem psychiczna....😂🤪 masz racje sikalam jak opętana i jak mi przedwczoraj nic nie wyszło to sie wkurzylam i testy sie skończyły. I zamowilam za 10 zl 3 a niech....
Wczoraj mąż wkurzył mnie do czerwoności, az lezki poleciały a tylko przyjechal i pietwsze co to buziaczki i seksik był a potem drama....🤔🤬
U mnie 2 dni do @ 🙈nadal boli mnie podbrzusze. Zastanawiam się czy kupować test czy poczekać 😂 bo w tym cyklu jakoś nie czuje żeby miało coś wyjść 🙈
Mnie nie boli nic, nawet jeden cycek🤪😂😂
Ja robiłam test jednego dnia i był biały i był płacz a kilka dni później szykowało mi się chlańsko i zrobiłam drugi, a tam kreski były prawie czarne 😜
Poprzednio robilam test rano nic, z sąsiadami wypilam desperadosa o wieczorem tak sobie siknelam na test i pozytywny.
Dobrnęłam do końca 😁😁😁

reklama
Do góry