reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🌞 W lipcu staraczki upałom się nie dają i dwie kreski na testach mają 🤰

Też się nad tym zastanawiałam, bo oczywiste to to nie jest 😛
Mnie jeszcze nurtuje temat śluzu.
Taki śluz owulacyjny jeśli pojawia się w nadmiarze i jego konsystencja jest już bardziej lepka (pojawia się na końcówce płodnych) to oznacza: dzień owu czy może się pojawić dzień po owu?

Owu miałam niby w pt, a ten śluz pojawił się na papierze w sob wieczorem.

U mnie w tym miesiącu było tak, że nie miałam za bardzo śluzu. Tak naprawdę miałam go widocznego tylko i wyłącznie w poniedziałek czyli w dniu owulacji. A biorę na niego olej z wiesiołka

reklama
Też się nad tym zastanawiałam, bo oczywiste to to nie jest 😛
Mnie jeszcze nurtuje temat śluzu.
Taki śluz owulacyjny jeśli pojawia się w nadmiarze i jego konsystencja jest już bardziej lepka (pojawia się na końcówce płodnych) to oznacza: dzień owu czy może się pojawić dzień po owu?

Owu miałam niby w pt, a ten śluz pojawił się na papierze w sob wieczorem.
U mnie mam zawsze tak, że śluz jest w dni plodne, ale taki fest ciągnący się, że potrafi mi aż "zwisac" z papieru 🙈 to w owulacje mam. Potem już cisza, po ptakach...

Natomiast teraz mam codziennie przezroczysty śluz i tak świruję, czy aby się udało? No nic, jeszcze trochę czasu na dowiedzenie sie...

O właśnie .. a jak jest z tym olejem z wiesiołka. Jak go stosować ? :)

Ja stosuję w kapsułkach do owulacji. I biorę tyle ile w ulotce. Od 1 dnia po owulacji zamiast niego przerzucam się na "ananas" (dokładnie chodzi o bromelinę) w kapsułkach, którą będę brać do 6 dni po owulacji

Z tym, że ja chodziłam na monitoring więc praktycznie idealnie wiem kiedy miałam owulację

Dziewczyny, a czy ma lub miała któraś z Was ból sutków przed owulacją? tak dzień -dwa przed? Ja ostatnie dwa cykle zauważyłam u mnie coś takiego ...

a i jaką dawkę kwasu foliowego bierzecie podczas starań ?
Ja biorę teraz tylko mama premium dha i zastanawiam się czy to wystarczy
W tym jednym cyklu obrazilam sie na wszystkie wit, nic nie biorę a mam
mama dha premium +

Piszecie o tym śluzie i ja tez mam od paru dni taki niestandardowy. Mega gesty, lekko żółtawy ale bezwonny.. ale tak gesty i tak dużo, ze jeszcze tak nie miałam nigdy… okres się nie rozkręcił wiec plamka krwi była jednorazowa.. chciałabym już testować ale wiem, ze totalnie nie ma sensu 🙈

16577267555524988296636453989399.jpg
a jednak

reklama
Do góry