reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🌞 W lipcu staraczki upałom się nie dają i dwie kreski na testach mają 🤰

reklama
Nie nie, bo dostałam ten okres wcześniej niż zazwyczaj, a dodatkowo w 1dc byłam u ginki i miałam pęcherzyk 21 mm, więc testuje ok 19 lipca 😉 jeśli będę w ciąży, to będę jedna z tych legendarnych kobiet, co zaszky w ciążę podczas okresu 😂 ale nie nastawiam się, wiadomo, że plemniki raczej nie przeżyją w takim środowisku a dwa, że endo pewnie miałam cieniutkie
Ojej No tak 🙈🙈🙈

U mnie w tym miesiącu było tak, że nie miałam za bardzo śluzu. Tak naprawdę miałam go widocznego tylko i wyłącznie w poniedziałek czyli w dniu owulacji. A biorę na niego olej z wiesiołka
Właśnie ja miałam najwięcej w sobotę. Dziś zgłupiałam bo jest środa. Cały dzień kłują mnie jajniki i znikomy śluz, ale mam. Szyjka macicy miękka i otwarta.

Od nast msca muszę iść na monitoring, bo juz serio zgłupiałam co kiedy mam🤯🙂

Ja w poradni małżeńskiej usłyszałam, że owulacja następuje nie podczas gdy jest najwięcej tego śluzu, tylko jak on się kończy 🙈 w sensie jest plodny śluz, który zatrzymuje plemniki, on się kończy i wtedy pęka jajeczko. No ale mówię, takie info nie jest od lekarza, tylko z poradni małżeńskiej z nauk przedślubnych xD

Właśnie ja miałam najwięcej w sobotę. Dziś zgłupiałam bo jest środa. Cały dzień kłują mnie jajniki i znikomy śluz, ale mam. Szyjka macicy miękka i otwarta.

Od nast msca muszę iść na monitoring, bo juz serio zgłupiałam co kiedy mam🤯🙂
W jaki sposob poznać, że jest otwarta a po czym, ze zamknięta? Jeszcze tego nie rozgryzłam?

Ja w poradni małżeńskiej usłyszałam, że owulacja następuje nie podczas gdy jest najwięcej tego śluzu, tylko jak on się kończy 🙈 w sensie jest plodny śluz, który zatrzymuje plemniki, on się kończy i wtedy pęka jajeczko. No ale mówię, takie info nie jest od lekarza, tylko z poradni małżeńskiej z nauk przedślubnych xD
Tak właśnie by się zgadzało z tym co jest u mnie. Bardzo mnie to zdolowalo, bo to oznacza u mnie kolejny cykl na straty. Bo w sobotę był ostatni seks, a dziś nie ma jak po prostu

Piszecie o tym śluzie i ja tez mam od paru dni taki niestandardowy. Mega gesty, lekko żółtawy ale bezwonny.. ale tak gesty i tak dużo, ze jeszcze tak nie miałam nigdy… okres się nie rozkręcił wiec plamka krwi była jednorazowa.. chciałabym już testować ale wiem, ze totalnie nie ma sensu 🙈

Może zrób test :p ?

W ogóle co to za marka testów?

W jaki sposob poznać, że jest otwarta a po czym, ze zamknięta? Jeszcze tego nie rozgryzłam?

Czuć. Z tym, że to też powinno się robić zawsze o stałej porze. Ja zwykle sobie grzebię :p jak biorę rano prysznic bo to stała godzina i u mnie zdecydowanie miękka, otwarta i wyżej

U mnie też się sprawza to

reklama
Do góry