reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🌞 W lipcu staraczki upałom się nie dają i dwie kreski na testach mają 🤰

reklama
Nie nie, bo dostałam ten okres wcześniej niż zazwyczaj, a dodatkowo w 1dc byłam u ginki i miałam pęcherzyk 21 mm, więc testuje ok 19 lipca 😉 jeśli będę w ciąży, to będę jedna z tych legendarnych kobiet, co zaszky w ciążę podczas okresu 😂 ale nie nastawiam się, wiadomo, że plemniki raczej nie przeżyją w takim środowisku a dwa, że endo pewnie miałam cieniutkie
Ojej No tak 🙈🙈🙈

U mnie w tym miesiącu było tak, że nie miałam za bardzo śluzu. Tak naprawdę miałam go widocznego tylko i wyłącznie w poniedziałek czyli w dniu owulacji. A biorę na niego olej z wiesiołka
Właśnie ja miałam najwięcej w sobotę. Dziś zgłupiałam bo jest środa. Cały dzień kłują mnie jajniki i znikomy śluz, ale mam. Szyjka macicy miękka i otwarta.

Od nast msca muszę iść na monitoring, bo juz serio zgłupiałam co kiedy mam🤯🙂

Ja w poradni małżeńskiej usłyszałam, że owulacja następuje nie podczas gdy jest najwięcej tego śluzu, tylko jak on się kończy 🙈 w sensie jest plodny śluz, który zatrzymuje plemniki, on się kończy i wtedy pęka jajeczko. No ale mówię, takie info nie jest od lekarza, tylko z poradni małżeńskiej z nauk przedślubnych xD

Właśnie ja miałam najwięcej w sobotę. Dziś zgłupiałam bo jest środa. Cały dzień kłują mnie jajniki i znikomy śluz, ale mam. Szyjka macicy miękka i otwarta.

Od nast msca muszę iść na monitoring, bo juz serio zgłupiałam co kiedy mam🤯🙂
W jaki sposob poznać, że jest otwarta a po czym, ze zamknięta? Jeszcze tego nie rozgryzłam?

Ja w poradni małżeńskiej usłyszałam, że owulacja następuje nie podczas gdy jest najwięcej tego śluzu, tylko jak on się kończy 🙈 w sensie jest plodny śluz, który zatrzymuje plemniki, on się kończy i wtedy pęka jajeczko. No ale mówię, takie info nie jest od lekarza, tylko z poradni małżeńskiej z nauk przedślubnych xD
Tak właśnie by się zgadzało z tym co jest u mnie. Bardzo mnie to zdolowalo, bo to oznacza u mnie kolejny cykl na straty. Bo w sobotę był ostatni seks, a dziś nie ma jak po prostu

Piszecie o tym śluzie i ja tez mam od paru dni taki niestandardowy. Mega gesty, lekko żółtawy ale bezwonny.. ale tak gesty i tak dużo, ze jeszcze tak nie miałam nigdy… okres się nie rozkręcił wiec plamka krwi była jednorazowa.. chciałabym już testować ale wiem, ze totalnie nie ma sensu 🙈

Może zrób test :p ?

W ogóle co to za marka testów?

W jaki sposob poznać, że jest otwarta a po czym, ze zamknięta? Jeszcze tego nie rozgryzłam?

Czuć. Z tym, że to też powinno się robić zawsze o stałej porze. Ja zwykle sobie grzebię :p jak biorę rano prysznic bo to stała godzina i u mnie zdecydowanie miękka, otwarta i wyżej

U mnie też się sprawza to

reklama
Do góry