reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🌞 W lipcu staraczki upałom się nie dają i dwie kreski na testach mają 🤰

reklama
planowaną @ mam na czwartek 14.07 i pewnie wtedy dostanę… ale opisane przeze mnie objawy pojawiły się dokładnie na tydzień przed, właśnie w czwartek i przez chwilę się łudziłam że to plamienie implantacyjne, ale utrzymuje się do dziś więc wiem że w tym cyklu pozamiatane…
Ja nigdy nie mialam implantacyjnych plamień, w zadnej ciąży, te ktore bralam za nie zawsze 2 dni przed okresem mi sie pojawiały i byly jego zapowiedzią. Ja mam uczucie mokrości tylko, dzisiaj te piersi czuje i od dziś delikatne miesiączkowe bóle. Kalendarzyk liczy mi @ na 15.07 drugi na 19.07 i ostatni byl 19.07 a ostatni 20.06 ...więc w tego 15.07 nie dowierzam...jeszcze wczoraj nie czułam się ani na ciążę ani na @ ... oczekuje gwiazdki z nieba⭐🌠

Ostatnia edycja:
Cześć Dziewczyny!
Ja z moim narzeczonym staramy się od stycznia tego roku.. tzn nie żeby jakoś tam mocno się skupiać nad tym ale taki trochę fun bez jakiś większych nadziei.

Właśnie zrobiłam test!
POZYTYWNY! W mniej niż minute 😳
Czy ja śnie? 😳
Jesteśmy po jednym poronieniu 2 lata temu..
ale boje się dziewczyny bo byłam na prześwietleniu brzucha nic nie wiedziałam ani nawet nie miałam podejrzeń bo było to 2 tygodnie temu 😔 dzisiaj okres mi się spóźnia już 2 dzień.. i jeszcze brałam crotlimazolum na infekcje pochwy 😔 strasznie się boje 😔gin nic nie podejrzewał.. w sumie nie chciał mi zrobić usg. Wziął tylko wymaz i podstawowe badanie moczu..
bola mnie piersi (ale to już ok 3 tygodnie bo mam mastodynie), dziwne uczucie „bólu” w podbrzuszu.. 🥹

Czy test mógł wyjść pozytywny tak szybko po tym clotrimazolum? 😔
Ja uzylam kilka razy w 2 ciąży ( mialam straszne swędzenie- początek ciąży a lekarz mnie zbył, ze tak może być na poczatku 😠😠😠) niczego zlego to nie wywołało... nie martw się na zapas.

Ja nigdy nie mialam implantacyjnych plamień, w zadnej ciąży, te ktore bralam za nie zawsze 2 dni przed okresem mi sie pojawiały i byly jego zapowiedzią. Ja mam uczucie mokrości tylko, dzisiaj te piersi czuje i od dziś delikatne miesiączkowe bóle. Kalendarzyk liczy mi @ na 15.07 drugi na 19.07 i ostatni byl 19.07 a ostatni 20.06 ...więc w tego 15.07 nie dowierzam...jeszcze wczoraj nie czułam się ani na ciążę ani na @... oczekuje gwiazdki z nieba⭐🌠
a czy miałaś w ciąży objawy jak na okres? Ja od dnia owu mam zawsze ból piersi, potem dochodzą skurcze podbrzusza jakbym była głodna, kłucie jajników i czasami plamienia. Zastanawiam się czy jeśli uda mi się już zajść w ciążę to czy te objawy znikną i po tym poznam że się udało, czy będę musiała czekać aż do dnia @ która nie przyjdzie. Wiem, że każda z nas odczuwa inaczej ale naczytałam się już o tym mitycznym plamieniu implantacyjnym, ale nie znam osobiście nikogo kto je miał

a czy miałaś w ciąży objawy jak na okres? Ja od dnia owu mam zawsze ból piersi, potem dochodzą skurcze podbrzusza jakbym była głodna, kłucie jajników i czasami plamienia. Zastanawiam się czy jeśli uda mi się już zajść w ciążę to czy te objawy znikną i po tym poznam że się udało, czy będę musiała czekać aż do dnia @ która nie przyjdzie. Wiem, że każda z nas odczuwa inaczej ale naczytałam się już o tym mitycznym plamieniu implantacyjnym, ale nie znam osobiście nikogo kto je miał
Ostatnio bylam w ciąży 5 lat temu i nie bardzo pamiętam abym objawy ciąży miała... w 1 przypadku test zrobilam po 1 dniu spoznionej miesiączki i pamiętam, ze od pozytywnego testu mialam wymioty, bol piersi i nadwrażliwość na zapachy, w 2 ciąży karmilam piersią i do glowy mi nie przyszło, ze w ciąży mogę byc, bo dostalam bolesnego @ na wakacjach a test zrobilam po powrocie z wakacji 3 tyg pozniej jak z rana zwymiotowalam po 3 dniach niemocy wstania z łóżka... z 3 ciąży pamietam pobolewania miesiączkowe do 1 wizyty u gina i ból piersi... nie pamiętam, zebym miala objawy, nim zrobilam test, no moze moje piersi inaczej wygladaly mialy kształt stożka a ja takiego nie mam 🤪🤣
Czytalam, że zazwyczaj to, co zwykle ci towarzyszy przed @ jak dochodzi do zapłodnienia, przestaje wystepować.
Np zawsze masz mokro, to nasz sucho...
Za to, to co mnie dzis zaskakuje to bol miesni ud🤣🤣🤣🤣 ale wiem od czego............ kucałam z porannym testem milion razy przy oknie wytrzeszczajac gały, a nóż zobaczę cień 🤪🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

A jutro mamy z mężem 14 rocznicę ślubu - mąż na wyjeździe służbowym- fajnie byloby dostać prezencik taki w postaci 2 kreseczek ❤❤❤

Ostatnia edycja:
Mnie przed zrobieniem testu w poprzedniej ciąży pobolewał brzuch jak na okres i do tego zmiany skórne na twarzy i tyle, więc objawy które można podciągnąć i pod okres i pod zapłodnienie. Jedynie miałam wtedy przeczucie, że się udało. Test robiłam wtedy dzień po spodziewanej @. Inne objawy zaczęły się raczej pojawiać później..

Ja czując, że okres zbliża się małymi krokami,już się nastawiłam, że nic z tego nie będzie w tym miesiącu niestety🙈, ale licząc, że sierpień będzie lepszy, więc dokupiłam testy😂. Ale 3mam za wszystkie pozostałe kreseczki w tym miesiącu ✊✊!

Załączniki

• Screenshot_20220712_055705_com.shopee.pl_edit_301129395596236.jpg
    Screenshot_20220712_055705_com.shopee.pl_edit_301129395596236.jpg
    86,1 KB · Wyświetleń: 73

Moim zdaniem nie da się za specjalnie mieć innych objawów niż jak na okres. Choć pewnie też zależy.
U mnie dwie pierwsze ciąże były bez spiny - odstawiłam antykoncepcję hormonalną i z racji długich cykli dopiero koło 6 tygodnia ciąży robiłam testy. Nie odczuwałam żadnych bóli czy objawów. Bety były wysokie, a usg po kilku dniach od testów pokazywało piękne zarodki z serduszkami. Nie miałam żadnych plamień. W pierwszej ciąży dopiero po tym USG męczyła mnie senność, ale była do ogarnięcia. W drugiej śmierdziało mi mięso, ale to już był jakiś 8tc.

Teraz od roku, analizuję wszystko więc jest inaczej największe objawy typu mdłości mam kiedy w ciąży nie jestem np. dzisiaj :p W tej trzeciej ciąży piersi mnie nie bolały, ale były takie jakby hmm jędrniejsze, miałam bóle brzucha i plamienia, le to było złe więc nie sugerowałabym się tym :) Ogólnie uważam, że spokojnie można przegapić ciąże na tych pierwszych etapach jeżeli się nie przywiązuje wagi do spóźnienia okresu

reklama
Do góry