reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🌞 W lipcu staraczki upałom się nie dają i dwie kreski na testach mają 🤰

Ja tez mam takie przemyślenia już, ze po tym cyklu, który czuję, że okaże się nietrafiony, rozkladam ręce w gescie poddania się . Cale 12 miesięcy, testy owu, testy ciążowe i ciągłe obsesyjne myślenie o zajsciu w ciążę zdominowaly moje zycie do tego stopnia, ze odczuwam stratę czasu, który upływa a ja tylko myślę o jednym, wręcz czekam az z poranka zrobi sie wieczór abym mogla isc spac jak najszybciej zeby zrobic test z rana, bo wmawiam sobie, ze to będzie ten dzień... czuję się jak jakiś przegryw do tego w obsesji na punkcie tylko jednego... w sierpniu jade na wakacje do rodziców, nie bedzie okazji nawet, zeby trafic w owu, mąż od stycznia zaczyna 6 miesieczny kurs więc tym bardziej. Moze zacznę skupiac się na innych waznych sprawach w zyciu, planowac powrót na rynek pracy, synek juz w przedszkolu od tego roku, moge juz cos szulać... wziąć się wreszcie porządnie za dietę i ćwiczenia i zrzucić zbędne 20 kg (ważę 80 kg przy 162cm).... jestem zmęczona psychicznie comiesiecznymi rozczarowaniami w ciągu tego roku.
jak ja dobrze Cię rozumiem. Przytulam z całych sił ❤️

reklama
A ja mam taką rozkminke chociaż powinno być to dla mnie jasne skoro tak długo się staramy...wiem na czym polega cały cykl, owulacja itp ale co robić gdy mam pęcherzyk graafa i on nie pęknie? Na usg lekarz znalazł w 12dc a dziś jest 18dc i temp nie ruszyła z miejsca, czy czekać jeszcze czy co zrobić? Ciągle o tym myślę i nie wiem... Może dla innych oczywiste co robić ale ja nie wiem co myśleć

A ja mam taką rozkminke chociaż powinno być to dla mnie jasne skoro tak długo się staramy...wiem na czym polega cały cykl, owulacja itp ale co robić gdy mam pęcherzyk graafa i on nie pęknie? Na usg lekarz znalazł w 12dc a dziś jest 18dc i temp nie ruszyła z miejsca, czy czekać jeszcze czy co zrobić? Ciągle o tym myślę i nie wiem... Może dla innych oczywiste co robić ale ja nie wiem co myśleć

Pytanie jakiej był wielkości?

Przyjmuje się, że pęcherzyk dominujący rośnie 2mm dziennie i pęka kiedy osiągnie około 20mm ale czasem to jest 18mm, a czasem pewnie nawet 26mm.
Czasem jest też tak, że ten który wydawał się być dominującym przestaje rosnąć wchłania się, a rośnie jakiś inny. Jeszcze może być tak, że żaden nie urośnie, nie pęknie i masz wtedy cykl bezowulacyjny (takie cykle mogą się zdarzać 1-2 razy w roku i to okej). Jak rośnie i nie pęknie to może się zmienić w torbiel, która pęknie wraz z miesiączką. Także opcji jest sporo. Czy da się samemu jakoś sprawić żeby pękł? Mi się wydaje, że nie ma takich metod domowych, natomiast lekarz może przepisać lek na pęknięcie np. ovitrelle - dlatego zwykle jak się chodzi na monitoring cyklu to robi się co to kilka dni by patrzeć czy faktycznie rośnie te 2mm na dobę i czy doszło do pęknięcia

Pytanie jakiej był wielkości?

Przyjmuje się, że pęcherzyk dominujący rośnie 2mm dziennie i pęka kiedy osiągnie około 20mm ale czasem to jest 18mm, a czasem pewnie nawet 26mm.
Czasem jest też tak, że ten który wydawał się być dominującym przestaje rosnąć wchłania się, a rośnie jakiś inny. Jeszcze może być tak, że żaden nie urośnie, nie pęknie i masz wtedy cykl bezowulacyjny (takie cykle mogą się zdarzać 1-2 razy w roku i to okej). Jak rośnie i nie pęknie to może się zmienić w torbiel, która pęknie wraz z miesiączką. Także opcji jest sporo. Czy da się samemu jakoś sprawić żeby pękł? Mi się wydaje, że nie ma takich metod domowych, natomiast lekarz może przepisać lek na pęknięcie np. ovitrelle - dlatego zwykle jak się chodzi na monitoring cyklu to robi się co to kilka dni by patrzeć czy faktycznie rośnie te 2mm na dobę i czy doszło do pęknięcia
W 12dc w prawym pecherzyk miał 6mm a w lewym 9mm. Noi właśnie nie wiem...możliwości z lekarzem się spotkać teraz nie mam.

reklama
Mój grzecznie czekal mimo że okres sie skrócił do 3 dni🙈 ale dziś mialam sen że nie wytrzymal i zrobil sobie sam dobrze oczywiście ja z bluzgmi itp ale na szczęście to był sen😬 dzis bardzo dzielnie poszedł do pokoju pobrań i oddał próbkę. Ale już mu powiedzieli ze mógł w domu i że na pewno więcej by oddał... czy ja wiem🤪 wyniki jutro do odebrania a ja siedzę jal na szpilkach 😬
Mój jutro robi badania idealnie po 3 dniach abstynencji 😂🫣. Ja planuję umówić się pierwszy raz na monitoring i na dniach zrobię sobie też podstawowe badania i zobaczymy co z tego wyniknie..🙈

Do góry