reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🌞 W lipcu staraczki upałom się nie dają i dwie kreski na testach mają 🤰

A byłaś też po owu u gina żeby sprawdzić czy na pewno pęka pęcherzyk i się rozlewa?
I czy Badalas proga 7 dni od owu żeby potwierdzić jeszcze bardziej te owulacje?
O właśnie. Ja nie byłam dotychczas, do ilu dni po można to ustalić czy coś pękło czy nie pękło?

reklama
Ja się martwię co będzie w tym cyklu bo seksy były tylko w dzień owulacji i dwa dni przed.
Nie mam pewności czy w ogóle wtedy była owulacja 🤷🏼‍♀️
Potem dostałam migreny i po staraniach.. już dwa dni mnie ból głowy trzyma.

Jakoś tak mi smutno. :-(
Czytam te Wasze historie i mocno trzymam za Was kciuki.

Z jednej strony tak bardzo bym chciała by się udało a z drugiej czuje straszną obojętność…

W 21 dniu cyklu chce isc na progesteron..i sprawdzić czy była owulacja.
Wie któraś z Was jak czytać wyniki by się dowiedzieć czy owulacja była?

Ja się martwię co będzie w tym cyklu bo seksy były tylko w dzień owulacji i dwa dni przed.
Nie mam pewności czy w ogóle wtedy była owulacja 🤷🏼‍♀️
Potem dostałam migreny i po staraniach.. już dwa dni mnie ból głowy trzyma.

Jakoś tak mi smutno. :-(
Czytam te Wasze historie i mocno trzymam za Was kciuki.

Z jednej strony tak bardzo bym chciała by się udało a z drugiej czuje straszną obojętność…

W 21 dniu cyklu chce isc na progesteron..i sprawdzić czy była owulacja.
Wie któraś z Was jak czytać wyniki by się dowiedzieć czy owulacja była?
Według wujka gogla poziom poniżej 3ng świadczy o braku owulacji, podobnie słyszałam od gina, chociaż tutaj to różne historie można wyczytać 🙈

O właśnie. Ja nie byłam dotychczas, do ilu dni po można to ustalić czy coś pękło czy nie pękło?
Ja tak max 3 dni po byłam, ale pozniej chyba tez da sie ocenic. Ale czy ci lekarz nie mówił zeby przyjsc w piatek? Bo ja np jak ide zobaczyc czy pekl pecherzyk to już nie musze sie zapisywac tylko po prostu ide bez terminu w godzinach w jakich przyjmuje, lekarz nie miał moze tego na myśli?

A ja Wam powiem, ze zielona jestem jak brzoza na wiosnę 🙈

Powiedzcie mi kiedy można najwcześniej testować zeby to miało sens?
Warto już teraz łykać jakieś witaminy poza kwasem foliowym? Jeśli tak to co polecacie?

A ja Wam powiem, ze zielona jestem jak brzoza na wiosnę 🙈

Powiedzcie mi kiedy można najwcześniej testować zeby to miało sens?
Warto już teraz łykać jakieś witaminy poza kwasem foliowym? Jeśli tak to co polecacie?
10 dni po owu najwcześniej ale i tak nie ma pewności że test pokaże cień.
Często niestety testujemy wcześniej bo już nie mamy cierpliwości czekać 🙈 co cykl pajacowanie 😂

10 dni po owu najwcześniej ale i tak nie ma pewności że test pokaże cień.
Często niestety testujemy wcześniej bo już nie mamy cierpliwości czekać 🙈 co cykl pajacowanie 😂
Pajacowanie, to lekko napisane 😝! Jam jest człowiek niecierpliwy i palma mi bije na łeb jak na coś muszę wyczekiwać 🤪💩 Mo być już!

Pajacowanie, to lekko napisane 😝! Jam jest człowiek niecierpliwy i palma mi bije na łeb jak na coś muszę wyczekiwać 🤪💩 Mo być już!
Haha doskonale znam to uczucie, zapas pinków czeka w szufladzie tylko jeszcze nie wiem na co 😂 dzisiaj 20dc, nie wiem kiedy była owu i czy w ogóle. Testy mnie zrobiły w konia, a na moim starym Koniu xD jeździłam tylko dwa razy 🙈 bolą mnie cyce jak zawsze od dnia owu do okresu, mam dużo żółtej wydzieliny 😳 ale takiej nieinfekcyjnej…
Pomyślałam sobie że zatestuję 09.07 bo uwaga: to data mojej pierwszej miesiączki w życiu 😅 byłoby miło zobaczyć dwie kreski po 16 latach bólu i walki o przetrwanie 🩸😰

reklama
Haha doskonale znam to uczucie, zapas pinków czeka w szufladzie tylko jeszcze nie wiem na co 😂 dzisiaj 20dc, nie wiem kiedy była owu i czy w ogóle. Testy mnie zrobiły w konia, a na moim starym Koniu xD jeździłam tylko dwa razy 🙈 bolą mnie cyce jak zawsze od dnia owu do okresu, mam dużo żółtej wydzieliny 😳 ale takiej nieinfekcyjnej…
Pomyślałam sobie że zatestuję 09.07 bo uwaga: to data mojej pierwszej miesiączki w życiu 😅 byłoby miło zobaczyć dwie kreski po 16 latach bólu i walki o przetrwanie 🩸😰
Ja tam jakiegoś pika czy, karo czy tam waleta..zwał jak zwał 😂 ekhem..miałam, ale najwyraźniej nic mi z tego. Ja też mam teraz cały czas taki sam śluz jak opisujesz 👀🤔, oczywiście było „guglowanie”, ale przecież no nie infekcja a to głównie wychodziło 😅. Btw. Szacun za tak dobrą pamięć swojej pierwszej w życiu miesiączki, ja nie mam pojęcia kiedy swoją dostałam 😆🥴.

Do góry