reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🌞 W lipcu staraczki upałom się nie dają i dwie kreski na testach mają 🤰

reklama

Załączniki

• F454F04C-4685-4B0B-BE51-35E8816CDCD4.jpeg
    F454F04C-4685-4B0B-BE51-35E8816CDCD4.jpeg
    82,1 KB · Wyświetleń: 50
Amh 0,61 plemniki o prawidłowej budowie 2,5 % tu wrzucam resztę wyników + podwyższony cholesterol i trójglicerydy
Może u was idzie to jeszcze jakoś podleczyć lekami, nie wiem nie znam się... U nas zero plemników, ale jesteśmy już zapisani do angeliusa na 27go do ando na początek - wydaje mi się że u nas biopsja będzie potrzebna i mam nadzieję, że coś tam znajdą 😊

Hej :) Mam pytanie do tych z Was, które miały HSG. Jakie miałyście znieczulenie? Bolało?
Ja mialam tylko kroplowke z czyms przeciwbolowym, chyba paracetamolem - pomoglo tylko na bol glowy 😜
U mnie wyszlo ze 1 jajowod jest niedrozny i bolało, przy droznych to taki lekki okresowy ból z reguły

Może u was idzie to jeszcze jakoś podleczyć lekami, nie wiem nie znam się... U nas zero plemników, ale jesteśmy już zapisani do angeliusa na 27go do ando na początek - wydaje mi się że u nas biopsja będzie potrzebna i mam nadzieję, że coś tam znajdą 😊
Lekami i przede wszystkim dietą 😄 tragedii nie ma, wyniki do podniesienia ale to jednak znów czas którego chyba najbardziej się boje 🤦🏻‍♀️ I super napewno was dobrze pokieruje 😊 Trzymam kciuki za Ciebie kochana oby wszytko się ułożyło po waszej myśli 🥰

Ja swoim rodzicom też nie powiedziałam o poronieniu bo to jest dokładnie tak jak piszecie, że to ja będę musiała ich pocieszać. Nawet przestałam mówić że w ogóle się staramy bo jak raz powiedziałam że moje wyniki ok a męża nie to widać było że byli szczęśliwi że to nie moja wina a później tylko co tydzień pytania jak nam idzie i taka sugestia ze to przez męża nie możemy mieć dzieci😕

Ja jestem dziś po usg (12dc) lekarz przejrzał wyniki nasienia, krew i mocz i stwierdził że za mało pijemy wody. Koniecznie mąż musi minimum 1,5l dziennie oraz pić saszetki Nucleox bo ma tylko 2% prawidłowych plemników. Gdyby z jego wynikami udało nam się zajść to jest znowu możliwość poronienia, dlatego jak mantrę dziś powtarzał :pić pić!! 🥤🥤Musi być co najmniej 5% prawidłowych plemników żeby było bez komplikacji. Jeśli się zastosujemy do tego to daje nam max 3 miechy i się uda.
Ja w tym cyklu mam w obydwóch jajnikach pęcherzyki także nieźle jest hehe

reklama
Ja swoim rodzicom też nie powiedziałam o poronieniu bo to jest dokładnie tak jak piszecie, że to ja będę musiała ich pocieszać. Nawet przestałam mówić że w ogóle się staramy bo jak raz powiedziałam że moje wyniki ok a męża nie to widać było że byli szczęśliwi że to nie moja wina a później tylko co tydzień pytania jak nam idzie i taka sugestia ze to przez męża nie możemy mieć dzieci😕

Widać im mniej rodzina wie, tym lepiej :oops:
Jedna moja koleżanka, lekko się na mnie oburzyła jak jej powiedziałam, że jestem w ciąży, bo jej nie uprzedziłam, że się staramy a ona też będzie się starać 🤣 także różnie bywa

Do góry