reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🌞 W lipcu staraczki upałom się nie dają i dwie kreski na testach mają 🤰

reklama

Załączniki

• F454F04C-4685-4B0B-BE51-35E8816CDCD4.jpeg
    F454F04C-4685-4B0B-BE51-35E8816CDCD4.jpeg
    82,1 KB · Wyświetleń: 46
Amh 0,61 plemniki o prawidłowej budowie 2,5 % tu wrzucam resztę wyników + podwyższony cholesterol i trójglicerydy
Może u was idzie to jeszcze jakoś podleczyć lekami, nie wiem nie znam się... U nas zero plemników, ale jesteśmy już zapisani do angeliusa na 27go do ando na początek - wydaje mi się że u nas biopsja będzie potrzebna i mam nadzieję, że coś tam znajdą 😊

Hej :) Mam pytanie do tych z Was, które miały HSG. Jakie miałyście znieczulenie? Bolało?
Ja mialam tylko kroplowke z czyms przeciwbolowym, chyba paracetamolem - pomoglo tylko na bol glowy 😜
U mnie wyszlo ze 1 jajowod jest niedrozny i bolało, przy droznych to taki lekki okresowy ból z reguły

Może u was idzie to jeszcze jakoś podleczyć lekami, nie wiem nie znam się... U nas zero plemników, ale jesteśmy już zapisani do angeliusa na 27go do ando na początek - wydaje mi się że u nas biopsja będzie potrzebna i mam nadzieję, że coś tam znajdą 😊
Lekami i przede wszystkim dietą 😄 tragedii nie ma, wyniki do podniesienia ale to jednak znów czas którego chyba najbardziej się boje 🤦🏻‍♀️ I super napewno was dobrze pokieruje 😊 Trzymam kciuki za Ciebie kochana oby wszytko się ułożyło po waszej myśli 🥰

Ja swoim rodzicom też nie powiedziałam o poronieniu bo to jest dokładnie tak jak piszecie, że to ja będę musiała ich pocieszać. Nawet przestałam mówić że w ogóle się staramy bo jak raz powiedziałam że moje wyniki ok a męża nie to widać było że byli szczęśliwi że to nie moja wina a później tylko co tydzień pytania jak nam idzie i taka sugestia ze to przez męża nie możemy mieć dzieci😕

Ja jestem dziś po usg (12dc) lekarz przejrzał wyniki nasienia, krew i mocz i stwierdził że za mało pijemy wody. Koniecznie mąż musi minimum 1,5l dziennie oraz pić saszetki Nucleox bo ma tylko 2% prawidłowych plemników. Gdyby z jego wynikami udało nam się zajść to jest znowu możliwość poronienia, dlatego jak mantrę dziś powtarzał :pić pić!! 🥤🥤Musi być co najmniej 5% prawidłowych plemników żeby było bez komplikacji. Jeśli się zastosujemy do tego to daje nam max 3 miechy i się uda.
Ja w tym cyklu mam w obydwóch jajnikach pęcherzyki także nieźle jest hehe

reklama
Ja swoim rodzicom też nie powiedziałam o poronieniu bo to jest dokładnie tak jak piszecie, że to ja będę musiała ich pocieszać. Nawet przestałam mówić że w ogóle się staramy bo jak raz powiedziałam że moje wyniki ok a męża nie to widać było że byli szczęśliwi że to nie moja wina a później tylko co tydzień pytania jak nam idzie i taka sugestia ze to przez męża nie możemy mieć dzieci😕

Widać im mniej rodzina wie, tym lepiej :oops:
Jedna moja koleżanka, lekko się na mnie oburzyła jak jej powiedziałam, że jestem w ciąży, bo jej nie uprzedziłam, że się staramy a ona też będzie się starać 🤣 także różnie bywa

Do góry