reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🌞 W lipcu staraczki upałom się nie dają i dwie kreski na testach mają 🤰

reklama
Ja mialam taki babyplan w 12dpo, na drugi dzień beta była 15 czyli są bardzo czule te testy
20220707_094258.jpg

A z innej mańki. Położna z poradni powiedziała mi ostatnio, że u nich statystycznie w 80% to czynnik męski powoduje niepłodność par. Zdziwiona byłam, bo oficjalnie mówi się ze czynnik męski to 50%. Zapytałam jeszcze, czy się orientuje jak w przypadku innych poradni w województwie, to odpowiedziała że podobnie.

Taka tam ciekawostka dla tych dziewczyn, które jeszcze mężczyzn nie badały 😛

A z innej mańki. Położna z poradni powiedziała mi ostatnio, że u nich statystycznie w 80% to czynnik męski powoduje niepłodność par. Zdziwiona byłam, bo oficjalnie mówi się ze czynnik męski to 50%. Zapytałam jeszcze, czy się orientuje jak w przypadku innych poradni w województwie, to odpowiedziała że podobnie.

Taka tam ciekawostka dla tych dziewczyn, które jeszcze mężczyzn nie badały 😛

Mnie to w sumie nie dziwi. Dużo się jednak czyta tutaj o tym, że plemniki są wrażliwe dosłownie na wszystko.
A wielu mężczyzn w ogóle nie zawraca na to uwagi

Mnie to w sumie nie dziwi. Dużo się jednak czyta tutaj o tym, że plemniki są wrażliwe dosłownie na wszystko.
A wielu mężczyzn w ogóle nie zawraca na to uwagi
Bo mężczyznom się wdaje, ze to same orły sokoly herosi 😁a później wychodzi szydło z wora.

Przy omówienia naszych badań lekarz powiedział, ze gorączka 38 stopni już powoduje wybicie znacznej ilości materiału dowodowego, a koronawirus, nawet ten bezobjawowy może wybić wszystko co do plemnika. I tak mieli pacjenta z azoospermią, po koronawirusie. Po 3 miesiącach regeneracji plus suplementacja wrócił jak młody bóg 😁

A macie jakiś dobry jakościowo kwas foliowy? Ja biore taki, ale myśle tez dawac staremu :D czytałam ze lepiej brac Foliany niż kwas foliowy czy to prawda? :)

Załączniki

• IMG_2787.jpg
    IMG_2787.jpg
    85,8 KB · Wyświetleń: 30
reklama
Też zwróćcie uwagę, czy wasz facet nie ma żylaków powrózka nasiennego, bo to też wpływa na płodność...

Do góry