reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🌞 W lipcu staraczki upałom się nie dają i dwie kreski na testach mają 🤰

Podpytuje, bo parametry mamy podobne :) z tym ze u nas jeszcze liczba plemników w 1ml jest mniejsza, ale z kolei próba jest znacznie większa, wiec ilość w sumie jest taka sama. No i pH tez 8,5. Daj znać jak już będziesz po. My mieliśmy iść w czwartek, ale wizyta przełożona na za tydzień. Gin zalecił suplementację, dieta, ruch, luźne gacie 🤣 na początek, ale powiedział, ze androlog na podstawie usg ma wdrożyć leczenie.

A jeszcze jedno pytanie, mieliście jedno badanie nasienia? Bo miarodajny wynik podobno jest dopiero po trzecim, który wyjdzie tak samo
Także w piątek jak już będzie po to dam znać 😃 to już 2 jego badanie i wyniki są podobne na kolejne musimy poczekać 3 miesiące. A u ciebie jak z wynikami?

reklama
Dziewczyny a na monitoring cyklu chodzicie prywatnie czy na NFZ? Jeśli teraz się nie uda to myśle po miesiączce iść do gin…

Prywatnie

Dzień dobry! Czy można dołączyć? ;)

Zaczynamy się z mężem starać o drugie dziecko. W 2019 roku poroniłam pierwszą ciążę, z drugiej mam fajną córeczkę z końcówki 2020 roku ;)
Mam niestety tez problemy z tarczycą co prawdopodobnie było powodem straty pierwszej ciąży. Niby pod kontrolą ale bardzo mnie to stresuje.

Mam zamiar testować na początku następnego tygodnia. Ale z moja cierpliwością to pewnie jednak skończy się tak, że wytrzymam do weekendu 🤭

Jasne, że możesz! Na kiedy Cię wpisać na testowanie? :p
Ja łykam tak dużo, że polecam moją stopkę :p

Przechwytywanie.JPG

Prywatnie

Zobacz załącznik 1420832
korzeń maca też łykasz czy tylko partner?
Ananas w jakiej postaci? Sory za głupie pytanie xD ale ostatnio bardziej po drodze mi do supli niż do diety, wiec pomyślałam ze jest jakiś ananas w tabsach 😂

A byłaś na monitoringu lub robilas testy? Myślę że zatestować zawsze można 😁
To jest nasz 4cs i w sumie przedostatni, potem robimy sobie rok przerwy. :)
Na monitoringu nie, testy owu robiłam, ale jeśli teraz się nie uda to chce iść. W 10dc byłam u gina i pęcherzyk miałam 14mm. U gina byłam w lutym i marcu i owulacja była. Teraz jestem umówiona 21.07 mam nadzieje ze na potwierdzenie ciąży ❤️ Jeśli nie to chce zrobić monitoring i może test nasienia męża. To mąż zawsze bardzo chciał a ja zwlekałam cały czas. A od lutego całkowicie to się zmieniło… i z miesiąca na miesiąc chce coraz bardziej.

Prywatnie

Zobacz załącznik 1420832
Wpisz na 12 ale pewnie nie wytrzymam aż tyle 🤭 a pewnie powinnam trochę później bo jednak bylam dopiero co przeziębiona i pewnie się wszystko rozregulowało 🙈

o ludzie, zaraz będę studiować te wszystkie cuda:D

korzeń maca też łykasz czy tylko partner?
Ananas w jakiej postaci? Sory za głupie pytanie xD ale ostatnio bardziej po drodze mi do supli niż do diety, wiec pomyślałam ze jest jakiś ananas w tabsach 😂

Korzeń biorę ja. Stary nie ma takich potrzeb xD ja go biorę na bliźnięta o ile dobrze pamiętam :D
Ananasa biorę w tabletkach bo go nie lubię na świeżo, a dodatkowo to trzeba jeść jakiś niedobry środek :D więc po co mi to. Nie są to jakieś specjalne tabsy, pierwsze z brzegu one mają pomóc w zagnieżdżeniu o ile dobrze pamiętam i chyba powinno się go brać gdzieś do tego max. 10dpo czy do pozytywnego testu bo potem on niby wywołuje skurcze i wraca się do niego przed porodem :D

Na monitoringu nie, testy owu robiłam, ale jeśli teraz się nie uda to chce iść. W 10dc byłam u gina i pęcherzyk miałam 14mm. U gina byłam w lutym i marcu i owulacja była. Teraz jestem umówiona 21.07 mam nadzieje ze na potwierdzenie ciąży ❤️ Jeśli nie to chce zrobić monitoring i może test nasienia męża. To mąż zawsze bardzo chciał a ja zwlekałam cały czas. A od lutego całkowicie to się zmieniło… i z miesiąca na miesiąc chce coraz bardziej.
Trzymam mocno kciuki, żeby ta wizyta była tą potwierdzającą ciążę!

reklama
Korzeń biorę ja. Stary nie ma takich potrzeb xD ja go biorę na bliźnięta o ile dobrze pamiętam :D
Ananasa biorę w tabletkach bo go nie lubię na świeżo, a dodatkowo to trzeba jeść jakiś niedobry środek :D więc po co mi to. Nie są to jakieś specjalne tabsy, pierwsze z brzegu one mają pomóc w zagnieżdżeniu o ile dobrze pamiętam i chyba powinno się go brać gdzieś do tego max. 10dpo czy do pozytywnego testu bo potem on niby wywołuje skurcze i wraca się do niego przed porodem :D
Wybrałam już 100 tabsików korzenia 🙈 będą trojaczki? Wieśka odstawiłam, tzn.skonczył się no i mam jeszcze Ashwagande 😅

Do góry