reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🌞 W lipcu staraczki upałom się nie dają i dwie kreski na testach mają 🤰

Testuj z rana 😁 ile to już dpo?

A tak serio to chyba zależy jak na to spojrzeć. Ja generalnie wiem, że nic nie wiem ;)
OM miałam 29.06, mam dwie aplikacje obie najpierw mówiły, że owulacja będzie 11.07 w 13dc, po wpisaniu temperatury apka flo zmieniła mi datę na 13.07 w 15dc więc według tego jestem 17dpo lub 15dpo - tylko, że to kalendarzyki, niby ten drugi na podstawie temperatury więc lepszy no ale ...
22.07 w 24dc robiłam betę i progesteron, beta <0.2, progesteron 12ng więc musiałam już być po owulacji i raczej więcej niż 1 dzień ;)

Gdybym miała dalej patrzeć na temperature to nie wiem, może 18.07 jeszcze miałam spadek, ale to dla mnie naciągana teoria :p no to dzisiaj dopiero 10dpo

Pozostaje czekać na niedzielę, szkoda tylko tego okresu w wakacje ;)

Edit. Bo po tej becie test robiłam w niedzielę (24.07) i we wtorek (26.07) oba pinki strumieniowe białe jak śnieg

To jak się dowiedziałaś, ze jednak masz IO? Ja żyłam z przekonaniu ze glukoza i insulina na czczo dają potwierdzenie, ze jest ok

Ja mam na czczo okej, ale po 1h i dwóch mam syf xD

Ważę 49kg, ale faktycznie jak kiedyś ważyłam ponad 100kg to miałam otyłość brzuszną i generalnie bardzo mnie dużo kosztowało, żeby schudnąć. Ale lekarze mieli to w dupie ;) nie wiem jak poza, ale w Polsce nie polecam być grubą osobą bo każdy problem ma się rozwiązać jak schudniesz, ładnie np. u mnie z przerośniętymi migdałkami (oczywiście nic, a nic one nie schudły :p )

reklama
No, tylko samo badanie i sam wynik to też jeszcze nie koniec, bo ja jak wrzuciłam swoje wyniki to mi tu coś dziewczyny zidentyfikowały (hiperinsulinemie i płaską krzywą), a potem byłam z tymi wynikami u lekarza, którzy na ten temat nie powiedział nic... Tak więc ja metforminy nie mam, a są przypadki że w podobnym wyniku metformina jest jednak przepisywana 🤷‍♀️ (np. ten lekarz wypisuje ją swoim pacjentkom).

No, tylko samo badanie i sam wynik to też jeszcze nie koniec, bo ja jak wrzuciłam swoje wyniki to mi tu coś dziewczyny zidentyfikowały (hiperinsulinemie i płaską krzywą), a potem byłam z tymi wynikami u lekarza, którzy na ten temat nie powiedział nic... Tak więc ja metforminy nie mam, a są przypadki że w podobnym wyniku metformina jest jednak przepisywana 🤷‍♀️ (np. ten lekarz wypisuje ją swoim pacjentkom).
no ja najpierw konsultowałam moje wyniki krzywej z gin endo z medi to mówi, że luz, dopiero mój gin powiedział, ze to IO.

A ja miałam odwrotnie, gin nie reagował a endo Od razu I pyk! W pierwszym cyklu był cionsz
no u mnie pierwszy cykl niestety nie wypalił :D ale ogólnie jak w kalendarz wrzuciłam okres, to mówi mi, że owulka teoretycznie była w czwartek, więc średnio trafiliśmy i tak. No ale kiedy faktycznie była to nie wiem

A tak serio to chyba zależy jak na to spojrzeć. Ja generalnie wiem, że nic nie wiem ;)
OM miałam 29.06, mam dwie aplikacje obie najpierw mówiły, że owulacja będzie 11.07 w 13dc, po wpisaniu temperatury apka flo zmieniła mi datę na 13.07 w 15dc więc według tego jestem 17dpo lub 15dpo - tylko, że to kalendarzyki, niby ten drugi na podstawie temperatury więc lepszy no ale ...
22.07 w 24dc robiłam betę i progesteron, beta <0.2, progesteron 12ng więc musiałam już być po owulacji i raczej więcej niż 1 dzień ;)

Gdybym miała dalej patrzeć na temperature to nie wiem, może 18.07 jeszcze miałam spadek, ale to dla mnie naciągana teoria :p no to dzisiaj dopiero 10dpo

Pozostaje czekać na niedzielę, szkoda tylko tego okresu w wakacje ;)

Edit. Bo po tej becie test robiłam w niedzielę (24.07) i we wtorek (26.07) oba pinki strumieniowe białe jak śnieg

Ja mam na czczo okej, ale po 1h i dwóch mam syf xD

Ważę 49kg, ale faktycznie jak kiedyś ważyłam ponad 100kg to miałam otyłość brzuszną i generalnie bardzo mnie dużo kosztowało, żeby schudnąć. Ale lekarze mieli to w dupie ;) nie wiem jak poza, ale w Polsce nie polecam być grubą osobą bo każdy problem ma się rozwiązać jak schudniesz, ładnie np. u mnie z przerośniętymi migdałkami (oczywiście nic, a nic one nie schudły :p )
TO samo mówi mój mąż. Ma IO i nadwagę. i zawsze jak mówię mu "no idź do lekarza" (z czymś tam)
TO on "i co mi lekarz powie: że jestem gruby" XD

no ja najpierw konsultowałam moje wyniki krzywej z gin endo z medi to mówi, że luz, dopiero mój gin powiedział, ze to IO.

A ja miałam odwrotnie, gin nie reagował a endo Od razu I pyk! W pierwszym cyklu był cionsz
A ja byłam u ginekologa - endokrynologa, na wizycie endokrynologicznej gdzie rozmawialiśmy i na temat IO, i na temat tarczycy 😁 no i oczywiście na temat tego, że staram się o dziecko

Aha. I też padły słowa, że następna wizyta po potwierdzeniu ciąży...

Dziewuszki kto ze mną testuje 12.08?😁
Teraz najprawdopodobniej mam owulke. W tym miesiącu na czuja bo za dużo przeżywam przy testach owulacyjnych 🤣🤣 u nas seks co dwa dni zazwyczaj, aleteraz jak coś czuję, że się dzieje z moim organizmem to nie daje staremu żyć 🤣🤣 jak nic z tego nie wyjdzie to we wrześniu się wybiorę na monitoring 😁 a tak wogole to dwie poprzednie ciaze staraliśmy się na czuja co dwa dni i pierwsze cykle były nasze.. szkoda tylko, ze straszone.
Ja jak nie przyjdzie @ to zatestuje 12/13 😊

reklama
Do góry