reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🌞 W lipcu staraczki upałom się nie dają i dwie kreski na testach mają 🤰

Dziewuszki kto ze mną testuje 12.08?😁
Teraz najprawdopodobniej mam owulke. W tym miesiącu na czuja bo za dużo przeżywam przy testach owulacyjnych 🤣🤣 u nas seks co dwa dni zazwyczaj, aleteraz jak coś czuję, że się dzieje z moim organizmem to nie daje staremu żyć 🤣🤣 jak nic z tego nie wyjdzie to we wrześniu się wybiorę na monitoring 😁 a tak wogole to dwie poprzednie ciaze staraliśmy się na czuja co dwa dni i pierwsze cykle były nasze.. szkoda tylko, ze straszone.
Ja będę testować w okolicach 14 sierpnia, chociaż jeśli będzie jutro pęcherzyk dominujący taki, że można będzie okeślić dokładniej owu to zatestuję 11 sierpnia bo mąż ma urodziny :D

Ogólnie niedługo będzie sierpniowy wątek, to będziemy się wpisywać :)

reklama
Wogole ta @ jest dziwna, w 25 dc przestały być dolegliwości psm, miesiaczki brak .jak przyszła to też bez żadnych objawów. Zawsze pierwsze dwa dni nie nadaje się do życia,taki ból jak by ktoś że środka wszystko wyrywal,a teraz nic.kompletnie nic,aż sama byłam zdziwiona. @zawsze 5 dni i koniec,a dziś 7 dzień i sluz dalej podbarwiony...

Wogole ta @ jest dziwna, w 25 dc przestały być dolegliwości psm, miesiaczki brak .jak przyszła to też bez żadnych objawów. Zawsze pierwsze dwa dni nie nadaje się do życia,taki ból jak by ktoś że środka wszystko wyrywal,a teraz nic.kompletnie nic,aż sama byłam zdziwiona. @zawsze 5 dni i koniec,a dziś 7 dzień i sluz dalej podbarwiony...
Jeśli masz dzisiaj te wizytę to koniecznie powiedz lekarzowi jak to wszystko wygląda, jak nadal będzie kręcił że nie wie co to za torbiel ani co z miesiączka, jakie masz endometrium to od razu szukaj innego lekarza :O

Też nad tym myslalam zeby jeszcze iść gdzie indziej.tylko w dzisiejszych czasach chyba ciężko znaleźć dobrego lekarza który nie będzie chytry na kasę.mnie właśnie to zdziwiło i dziwi do dzisiaj że te endometrium wskazywało że jestem tak jakby po @A na drugi dzień wscipska ciotka się przewlekła. O torbieli powiedział że raczej to nic złego ale mam zrobić markery nowotworowe dla pewności.. myślę że jak kobieta oznajmia ginowi że pragnie dziecka i się stara to gin chyba powinien mieć więcej zainteresowania żeby ponoć (W kwestii medycznej)jak tylko się da.a tu właśnie odczuwam taka obojętność.zobacze ,może po dzisiejszej wizycie zmienię zdanie ,a jak nie to szukam innego

Też nad tym myslalam zeby jeszcze iść gdzie indziej.tylko w dzisiejszych czasach chyba ciężko znaleźć dobrego lekarza który nie będzie chytry na kasę.mnie właśnie to zdziwiło i dziwi do dzisiaj że te endometrium wskazywało że jestem tak jakby po @A na drugi dzień wscipska ciotka się przewlekła. O torbieli powiedział że raczej to nic złego ale mam zrobić markery nowotworowe dla pewności.. myślę że jak kobieta oznajmia ginowi że pragnie dziecka i się stara to gin chyba powinien mieć więcej zainteresowania żeby ponoć (W kwestii medycznej)jak tylko się da.a tu właśnie odczuwam taka obojętność.zobacze ,może po dzisiejszej wizycie zmienię zdanie ,a jak nie to szukam innego
Jeśli odczuwasz obojętność lekarza to czemu do niego idziesz ponownie?
Nie wiem czy ciężko znaleźć lekarza, zależy gdzie mieszkasz tzn czy duże miasto czy mała miejscowość, czy jesteś mobilna, jakimi środkami dysponujesz. Ja od sierpnia 2021 roku byłam u chyba 5 czy 7 różnych lekarzy, dlatego, że zaczęłam mieć pakiety zdrowotne w pracy i chciałam znaleźć kogoś godnego uwagi, i każdy z tych lekarzy był naprawdę godny zaufania, a wizyty były profesjonalne i porządne (wyjątkiem są niektóre teleporady z Luxmedu)

Znalazłam w koncu lekarza, jest teraz moim lekarzem prowadzącym a mimo to nie mam problemu, żeby iść do kogoś innego na wizytę, jest termin, ja mam potrzebe iść to idę.

Jeśli odczuwasz obojętność lekarza to czemu do niego idziesz ponownie?
Nie wiem czy ciężko znaleźć lekarza, zależy gdzie mieszkasz tzn czy duże miasto czy mała miejscowość, czy jesteś mobilna, jakimi środkami dysponujesz. Ja od sierpnia 2021 roku byłam u chyba 5 czy 7 różnych lekarzy, dlatego, że zaczęłam mieć pakiety zdrowotne w pracy i chciałam znaleźć kogoś godnego uwagi, i każdy z tych lekarzy był naprawdę godny zaufania, a wizyty były profesjonalne i porządne (wyjątkiem są niektóre teleporady z Luxmedu)

Znalazłam w koncu lekarza, jest teraz moim lekarzem prowadzącym a mimo to nie mam problemu, żeby iść do kogoś innego na wizytę, jest termin, ja mam potrzebe iść to idę.
Mieszkam na wsi.
Obojętność odczuwam tylko z tym monitoringiem cyklu.ogolnie wizyta była bardzo wpozadku, wszystko wyjaśnił,pobadal, nawet podczas usg pokazywał wszystko na monitorze. Mój mąż wyczuł buźka w okolicach cięcia po sesarce, też bez problemu zrobił usg tego i wszystko wyjaśnił. Także ogólnie nie mam do niego zastrzeżeń tylko właśnie wiedząc że staramy się o 2 dziecko to w taki dziwny sposób mówił że to trzeba monitoring robić podczas cyklu itd..

Hej. Dziewczyny dzisiaj jest 4 dzien od kiedy biore duphaston. Doszedł ból piersi i nudności (ale to przez lek). Mimo brania dupka nadal plamię i nadal boli dół brzucha. Bhcg jeszcze nie robiłam bo czuję, że jest to nie potrzebne dziś albo jutro powinnam dostać według lekarza @ po dupku. Do jutra mam brac 2x1 dupka i powinna przyjść@ i powinnam go odstawić. Jak nie przyjdzie to zrobię test.

Ja będę testować w okolicach 14 sierpnia, chociaż jeśli będzie jutro pęcherzyk dominujący taki, że można będzie okeślić dokładniej owu to zatestuję 11 sierpnia bo mąż ma urodziny :D

Ogólnie niedługo będzie sierpniowy wątek, to będziemy się wpisywać :)
To testuje z Tobą :) od 15 zaczynam urlop więc wiadomo🥂 muszę wiedzieć. Ogólnie dolujace że po 35 roku życia szanse spadają aż o połowę. Mam 34 lata więc czas ucieka..
To mój pierwszy cykl z unormowaną prolaktyna wiec może może..

reklama
To testuje z Tobą :) od 15 zaczynam urlop więc wiadomo🥂 muszę wiedzieć. Ogólnie dolujace że po 35 roku życia szanse spadają aż o połowę. Mam 34 lata więc czas ucieka..
To mój pierwszy cykl z unormowaną prolaktyna wiec może może..
Super ❤️
No podobno maleją, ale nie ma się co tym dołować. Jeśli już ta prolaktyna ogarnięta to są dużo większe szanse :)

Liczę na wysyp dwóch kresek w sierpniu :)

Do góry