reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🌞 W lipcu staraczki upałom się nie dają i dwie kreski na testach mają 🤰

reklama
My odpuściliśmy na dwa lata.. super wakacje za granicą, ja zmieniłam pracę, zaangażowałam się w nią w 100%. Też słyszeliśmy że jak się oczyści głowę od myśli o dziecku to się uda. Guzik prawda! Straciliśmy wiele czasu i żałujemy że nie poszliśmy od wcześniej do specjalisty...

Też uważam, że takie gadki nie są zła intencją innych, po prostu chcą nas jakoś nie wiem wesprzeć czy pocieszyć, oczywiście nie ma co generalizować.
Mnie bardzo wkurza takie gadanie, przykro mi się jeszcze nie robi ale nie rozumiem po co ktoś ma doradzać i się wymadrzac 🤯

Czasem nie da się ominąć tematu bo ktoś zapyta wprost. Ja nie mam takich doświadczeń bo u nas jest właśnie odwrotna sytuacja (po co wam te dzieci). Myślę, że bym odpowiadała coś w stylu, że chorujemy na niepłodność i jesteśmy pod opieką lekarzy. Jakby ktoś drążył to mówiłabym, że temat jest dla mnie bolesny i nie chcę o tym rozmawiać. Pewnie byłby jakiś % drążący dalej, ale myślę że jednak sporo ludzi by to odstraszyło. Ale ja jestem typem osoby który nie owija w bawełnę i mówi jak jest.

Co do tindera nie wiem, nie miałam - ale też dość szybko zaszłam w ciążę po poznaniu męża i też słyszałam, że szybko mnie zostawi. A mam z nim jeszcze jedno dziecko, planujemy trzecie i nadal jesteśmy razem ;) Moi rodzice rozwiedli się po jakiś 20 latach małżeństwa także wątpię aby staż cokolwiek znaczył w tych tematach ;)
U nas slub po 5,5 miesiącach znajomosci - 14 lat razem❤ no kocham tego **głupka**

Nie chcę Cię rozczarować, ale ja na zdjęciu które wrzuciłaś w czwartek nie widzę nic.
Może ewentualnie testową kreskę, która zawsze tam jest ale to przy bardzo długim wpatrywaniu się.
Beta w pierwszych dniach ciąży rośnie bardzo intensywnie więc po 2 dniach kreska powinna nie budzić wątpliwości. Oczywiście zachęcam do pójścia na betę i potwierdzenia sobie czarno na białym
Kurcze, może masz rację. Poczekam jeszcze do dnia miesiączki, jak się nie pojawi, to pójdę na betę. Myślę, że te 4-5 dni jeszcze wytrzymam. 🥲

reklama
Do góry