reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

W kwietniu dobrze się bawimy to i w ciąże zachodzimy!

reklama
U mnie dzisiaj taka sytuacja, owulacja na wykresie przesunięta niby na 20 dc, akurat w dzień kiedy ominęliśmy seks 😅
Ale to i tak takie wróżenie z fusów bo nawet nie wiem czy mam w ogóle owulacje także wyjebka total.
A No i pogoda się zepsuła 😑
Ważne, ze było przed. Ponoć wieksze szanse są gdy plemniki już czekają na komórkę. U mnie było 2 dni przed ovu, 1 dzień przed ovu i w dzień ovu o ile owulacja była. Bądźmy dobrej myśli i zarazajmy się od AScarlett 🍀✊✊

Hej dziewczyny :) U mnie 24 dzień cyklu i coś co wygląda jak płodny śluz 🤦🏼‍♀️ Ja już sobie nic nie obiecuję po tym cyklu. Mam zero nadziei. Owulaki mi się skończyły i nie chce mi się iść po nowe. W 14 dc była ciemna kreska, ale pik chyba przegapiłam. A może nie było i teraz jest późna owu?!? Jutro mam pierwszą rozmowę z Bocianem i strasznie się stresuję :( Bo czego niby mogę oczekiwać. U nas to pewnie tylko ivf z komórką dawcy wchodzi w grę, jeżeli w ogóle coś 😩
Zwykle ciąże w otoczeniu nie robią na mnie wrażenia, to znaczy cieszę się z ciąż wśród znajomych i im kibicuję, ale dziś się totalnie załamałam. Żona byłego szefa mojego męża jest w ciąży. Mają już córkę troszkę młodszą od naszej, potem mieli poronienie, a teraz ona znowu jest w ciąży i dziś obwieścili, że będzie dziewczynka. Wszystkie te wieści publikują na facebooku, żeby wszyscy widzieli czy chcą czy nie. I ja od razu zaczęłam myśleć, że ja swoją drugą wymarzoną córeczkę straciłam i u mnie już nie będzie kolejnej szansy. I wiem, że to głupie, strasznie głupie, ale jest mi tak bardzo, bardzo smutno i źle…
Przepraszam wszystkie dziewczyny, które walczą o pierwsze dzieciątko, że wylewam tu takie żale, ale dziś coś we mnie pękło i nie mam z kim tego podzielić :/

reklama
Dzisiaj mam 23dc i jak nigdy czuję się zajebiście ☀️ Zero objawów pms a zazwyczaj już od 20dc miałam ciężkie i bolesne cycki, ból lędźwi i zły humor.
Więc bardzo możliwe, że się cykl przedłuży
Albo albo....✊✊🍀🦄 mam dziś taki jednorożcowy humor, myślę sobię : będzie ciąża w tym cyklu, bo co ma nie być, chyba to słonko i ciepło mnie nastrajają optymistycznie ✊🦄🍀🍀

Do góry