reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

w ktorym tygodniu byłyście jak sie dowiedziałyście ze jestescie w ciązy

Ja tc zrobiłam w terminie spodziewanej miesiaczki wyszedł pozytywny. Tego samego dnia cała w skowronkach poleciałam do lekarza potwierdzic, ale na usg nic nie bylo widac;/ było za wcześnie. Lekarz kazał wrócic po 2 tyg i wtedy zobaczyłam naszą fasolkę i usłyszałam bicie serduszka!:)

reklama
Ja tc zrobiłam w terminie spodziewanej miesiaczki wyszedł pozytywny. Tego samego dnia cała w skowronkach poleciałam do lekarza potwierdzic, ale na usg nic nie bylo widac;/ było za wcześnie. Lekarz kazał wrócic po 2 tyg i wtedy zobaczyłam naszą fasolkę i usłyszałam bicie serduszka!:)

u nas było dokładnie tak samo :tak:test z samego rana, dwie kreseczki, płacz ze szczęścia i do lekarza. A gin mówi że owszem jestem w ciąży ale jeszcze nic nie widać...za tydzień już widziałam moją plamkę i usłyszałam serduszko...najpiękniejszy dźwięk na świecie..zaraz obok pierwszego krzyku..

W obecnej ciąży to robiłam test w ok 4 tc, ale pamiętam jak w pierwszej ciąży też robiłam w 4 tc test i od razu umówiłam się na wizytę do ginekologa w celu potwierdzenia. Ten dupek źle obliczył wiek ciąży i mówi do mnie, że ciąża jest mało widoczna i że najprawdopodobniej obumarła:no: Mój ginekolog był wtedy na urlopie, ale poszłam do niego za jakieś 2 tygodnie i okazało się, że dzieciątko żyje i ma się dobrze. O pierwsze dziecko staraliśmy się 7 miesięcy więc jakaż była moja radość, że wszystko ok. Czasami warto skonsultować się z drugim lekarzem.

Hej, ja wyczułam, że coś jest nie tak już w 4tc. i zrobiłam test. wizytę u lekarza miałam w 6,5 tc. i widziałam serduszko :tak:

roksa 103 wydaje mi się że wcale nie tak późno :) Ja dowiedziałam się w 8 tc i już myślałam że to późno a okazało się że wiele dziewczyn dużo później się dowiaduje i są zdziwione że brzuch rośnie:)

Ja zrobiłam test niedługo po terminie spodziewanej, ale niedoczekanej miesiączki i wyszedł negatywny. Nie powtarzałam testu, ale niecałe dwa tygodnie później pojechałam do lekarza i się okazało, że jest kruszynka :) To był 5 tydzień :)

czyli jest taka mzliwosc ze pierwszy test wyjdzie negatywny?? mi spoznia sie 3 dzien, o tyle mnie to zastanowilo bo mam regularne co do dnia @. wiec robilam test 32, ale był negatywny, zeby powtorzyc to kiedy najlepiej drugi zrobic, jesli @ niemprzyjdzie?
Wiem ze beta bylaby najlepsza ale nie mam mozliwosci jej teraz zrobic.

W pierwszej ciazy mialam tak ze 1 byl ledwo pozytywny , 2 test negatywny a 3 był jak najbardziej pozytywny.jak poszlam do lekarza to byl juz 5 tydzien z obliczen z usg 7

Ja robiłam test wcześniej nie wiem nawet dokładnie kiedy :p wiem że 10 czerwca jeszcze miałam miesiączkę :) 19 brałam ślub a w lipcu już byłam w ciąży :DD na pierwszą wizytę jak poszłam lekarka powiedziała mi że to 4 tydz mniej więcej bo jeszcze nie było widać a po jakimś tygodniu czy półtora zmieniłam lekarza i określił 7 tydz bo już serduszko biło :)))

reklama
w pierwszej ciązy od razu - czyli 2 tyg po zapłodnieniu, potwierdzone u lekarza w 4t.c.
w drugiej - myślałam, że to 3 tydzień, a okazał się być już 7.

Do góry