reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

w ktorym tygodniu byłyście jak sie dowiedziałyście ze jestescie w ciązy

Ja już kilka dni po zapłodnieniu czułam, że jestem w ciaży. Test zrobiłam tydzień PRZED @ i wyszły dwie kreseczki (oczywiście druga słabsza). W dzień @ byłam u lekarza, ale jeszcze nic nie widział. Tydzień później widział już jajo płodowe, ale bez serduszka, a to był 4tc. Teraz wiem, że lepiej dowiedzieć się później, jak już gin jest w stanie potwierdzić ciążę, jak bije serduszko itd. A tak to tylko niepotrzebny stres... no ale skąd miałam o tym wiedzieć? :)

reklama
Ja o pierwszej ciazy dowiedzialam sie w 8tygodniu a o drugiej w 5 tygodniu choc to ze jestem w ciazy czulam juz w 3 tyg.

Ja dowiedziałam się w 3 tygodniu ciąży.
Bardzo wcześnie, ale to dlatego że planowaliśmy bobaska i obserwowałam swoje ciało. Zmieniło się, test potwierdził obserwację, więc tylko trzeba było u lekarza potwierdzić i... skakać z radości :).

edit:
PS. A jestem w 4 tygodniu ciąży :)

Ostatnia edycja:
ja wiedziałam,że jestem w ciąży już w 10 dniu od pierwszego dnia owulacji, ale to dlatego, że zawsze miałam kłopoty z zajściem w ciążę i robiłam testy na owulacje; to chyba wychodzi tydzień przed spodziewaną miesiączką w moim przypadku.

Ja dowiedziałam się w 5 tygodniu. Wtedy zorbiłam test i wyszedł pozytywnie. U lekarza byłam jakoś w 6 lub 7 tyg.

reklama
No właśnie, jak wy liczycie te tygodnie, bo test zrobiłam dwa dni po planowanym@, dzień później żeby potwierdzić 2 kreseczki - byłam na becie i zgodnie z tabelą wyników, jestem w 2 tyg. ciąży, ale zgodnie z cyklem, to w 4. Które dane są bardziej prawidłowe?

Do góry