MyszkaMiki30
Fanka BB :)
@StaraStaraczka a jeśli chcesz iść szybko w diagnostykę to pamiętaj, że diagnozuje się oboje partnerów.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja zakładam, że prawdopodobnie mam pcos, ale jak pisałam lekarze nie są jednogłośni (w tym lekarz z polecanej listy, z bardzo dobrymi opiniami mówi, że on u mnie pcos nie widzi). Jeśli jest jakaś konkretna diagnostyka, którą możesz doradzić to chętnie wysłucham, ale hormony w normie, USG niejednoznaczne.Przepraszam, ale ja kompletnie nie rozumiem Twojego podejścia. Nie interesuje cię kontynuowanie diagnostyki w stronę choroby która realnie i niestety silnie wpływa na płodność oraz poronienia czyli pcos, a zadajesz pytania od kiedy robić pakiety na trombofilie
w pierwszej kolejności diagnostyki niepłodności wybierz się na monitoring, a starego na badanie nasienia. To są podstawy.Ja zakładam, że prawdopodobnie mam pcos, ale jak pisałam lekarze nie są jednogłośni (w tym lekarz z polecanej listy, z bardzo dobrymi opiniami mówi, że on u mnie pcos nie widzi). Jeśli jest jakaś konkretna diagnostyka, którą możesz doradzić to chętnie wysłucham, ale hormony w normie, USG niejednoznaczne.
Jeśli nie będzie wychodziło przez X miesięcy to ze względu na wiek będę od razu chciała szukać w różnych kierunkach, stąd pytanie o trombofilie, w sensie kiedy się tym w ogóle zainteresować. Przepraszam, nie będę już pytać.
Przepraszam zdecydowanie za szybko się poirytowałamJa zakładam, że prawdopodobnie mam pcos, ale jak pisałam lekarze nie są jednogłośni (w tym lekarz z polecanej listy, z bardzo dobrymi opiniami mówi, że on u mnie pcos nie widzi). Jeśli jest jakaś konkretna diagnostyka, którą możesz doradzić to chętnie wysłucham, ale hormony w normie, USG niejednoznaczne.
Jeśli nie będzie wychodziło przez X miesięcy to ze względu na wiek będę od razu chciała szukać w różnych kierunkach, stąd pytanie o trombofilie, w sensie kiedy się tym w ogóle zainteresować. Przepraszam, nie będę już pytać.
O cholera...to szybciutko do lekarza.A ja dziś znalazłam u siebie kleszcza z odczynem na skórze, więc cudownie mi się zaczęło lato
Mój zapisany, to będzie jego pierwsze badanie więc bardzo jestem ciekawa wyników!Jak tam dziewczyny, chłopy zarejestrowani na badanie spermy?
Dzięki. To wszystko było badane i jest ok. Suple też włączone. No nic - za pół roku zobaczę gdzie jestem i się będę wtedy martwić.Przepraszam zdecydowanie za szybko się poirytowałam
warto zbadać tez DHEAs (czy to nie wina nadnerczy) i prolaktyne (do badania się trzeba odpowiednio przygotować warto poczytać) zrobić sobie monitoring owu - czy jest i jak to wyglada.
mamy taka listę staraczki to masz ja niżej
Warto tez pamiętać ze normy labolatoryjne a funkcjonalne to zwykle dwa różne światy. Przy pcos niedoczynnosc tarczycy i Io to plaga - mega polecam sprawdzić sobie 5 tarczycową i insulinę,. Ja jestem szczupła jem zdrowo a insulina mi wyszła na granicy.
Warto zbadać tez wit D, b12, homocysteine, kwas foliowy, ferrytyne
Złote suple dla pcos - izytiol, nac (polecam prenacaps ovi), omega 3, wit D dobrana dawka pod wynik!,
Na jakość jajeczek q10 (dziewczyny tu biorą w formie aktywnej ubichiolu) resveratrol.
Obyś nie czekała długoDzięki. To wszystko było badane i jest ok. Suple też włączone. No nic - za pół roku zobaczę gdzie jestem i się będę wtedy martwić.