LadyCaro
Fanka BB :)
absytnencja taka jak przed badaniem nasienia.Dziewczyny, czy przed inseminacją mona współżyć? Bo nic nam nie powiedzieli i nie wiemy
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
absytnencja taka jak przed badaniem nasienia.Dziewczyny, czy przed inseminacją mona współżyć? Bo nic nam nie powiedzieli i nie wiemy
Dziekuje bardzo za odpowiedźIdziesz na 1 wizytę przed owulacja, lekarz powinien wyznaczyć, z reguły 10-12 dc, ale są dziewczyny które chodzą i wcześniej. Lekarz ocenia czy jest pęcherzyk dominujący, bądź kilka takich i w zależności od przewidywanego terminu owu, prosi np o przyjście jeszcze za kilka dni jak uważa ze przecherzyk dojrzeje. Wtedy ocenia już pecherzyk owulacyjny, grubość endometrium ile urósł przez ten czas itp. Może tez wtedy podjąć decyzje o zastrzyku i poda lub powie kiedy poddać. Ostatnia wizyta to potwierdzająca owulacje - oceniamy ciałko żółte, czy na pewno pękł pecherzyk, czy nie ma torbieli i czy wszystko wyglada prawidłowo. To z tego co mi wiadomo, taki dobry schemat i taki ja miałam zalecony
O tak, gimnazjum to było to! Każdy odkrywał siebie, wszystko było takie pierwsze, intensywne i najlepsze i te grupowe napady śmiechu na lekcjach Miałam tę samą klasę od podstawówki, do dzisiaj pamiętam daty urodzin większości osóbJa tak samo mile wspominam etap gimnazjum, właściwie to chyba to byl mój najlepszy czas w szkole. Zgrana klasa, świetna wychowawczyni, pierwsze dłuższe wypady, wyjścia do kina na nocne seanse, pierwszy papieros, pierwsze miłości…
A że skąpych ludzi to od razu mam przed oczami mojego wujka, który robi pralce oszukać przeznaczenie Nastawia ją, robi pierwszy obrót i przekręca program na ostatnie wirowanie i koniec ta daaam
czyli ogólnie nie wiesz kiedy by miała być potencjalna owulacja?Doświadczone koleżanki, badałam progresteron dzisiaj w 21dc, 5,70 ng/ml - czy tak niski wynik potwierdza, że nie doszło do owulacji? Bo na to wskazywało USG z 12dc, nic się nie zapowiadało.
Potencjalnie przypadała na 14dc, ale w tym miesiącu tylko miałam to USG i lekarz zlecił badanie proga żeby zobaczyć co się zadziało.czyli ogólnie nie wiesz kiedy by miała być potencjalna owulacja?
Nie wskazuje na to, że jej nie było. Za wysoki.
Albo była dopiero co i rośnie, albo była dość mizerna.
no jeśli 12dc nie zanosiło się nic to 14dc na bank nic nie było. Gdyby była ładna 14 dc to prog by miał z 15 teraz. Obstawiam, że może była dopiero co? Może zbadaj proga za kilka dni i sprawdź czy rośnie?Potencjalnie przypadała na 14dc, ale w tym miesiącu tylko miałam to USG i lekarz zlecił badanie proga żeby zobaczyć co się zadziało.
Wydaje mi się, że implantacja kończy się znacznie wcześniejSpotkałam się z opinią iż 6/7/8 tydzień do krytyczny moment. Ale to informacje z forum, nie badania. Tj wiedza przekazywana przez dziewczyny zaczerpnięta od lekarzy.