reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

☀️W czerwcu kolor nieba niebieski, a my wszystkie liczymy na dwie prawilne kreski!☀️

reklama
Idziesz na 1 wizytę przed owulacja, lekarz powinien wyznaczyć, z reguły 10-12 dc, ale są dziewczyny które chodzą i wcześniej. Lekarz ocenia czy jest pęcherzyk dominujący, bądź kilka takich i w zależności od przewidywanego terminu owu, prosi np o przyjście jeszcze za kilka dni jak uważa ze przecherzyk dojrzeje. Wtedy ocenia już pecherzyk owulacyjny, grubość endometrium ile urósł przez ten czas itp. Może tez wtedy podjąć decyzje o zastrzyku i poda lub powie kiedy poddać. Ostatnia wizyta to potwierdzająca owulacje - oceniamy ciałko żółte, czy na pewno pękł pecherzyk, czy nie ma torbieli i czy wszystko wyglada prawidłowo. To z tego co mi wiadomo, taki dobry schemat i taki ja miałam zalecony :)
Dziekuje bardzo za odpowiedź 😄

Ja tak samo mile wspominam etap gimnazjum, właściwie to chyba to byl mój najlepszy czas w szkole. Zgrana klasa, świetna wychowawczyni, pierwsze dłuższe wypady, wyjścia do kina na nocne seanse, pierwszy papieros, pierwsze miłości…
A że skąpych ludzi to od razu mam przed oczami mojego wujka, który robi pralce oszukać przeznaczenie 🤣 Nastawia ją, robi pierwszy obrót i przekręca program na ostatnie wirowanie i koniec 🤣 ta daaam
O tak, gimnazjum to było to! Każdy odkrywał siebie, wszystko było takie pierwsze, intensywne i najlepsze 🥺 i te grupowe napady śmiechu na lekcjach 😂😁❤️ Miałam tę samą klasę od podstawówki, do dzisiaj pamiętam daty urodzin większości osób 🙈

Doświadczone koleżanki, badałam progresteron dzisiaj w 21dc, 5,70 ng/ml - czy tak niski wynik potwierdza, że nie doszło do owulacji? Bo na to wskazywało USG z 12dc, nic się nie zapowiadało.

Doświadczone koleżanki, badałam progresteron dzisiaj w 21dc, 5,70 ng/ml - czy tak niski wynik potwierdza, że nie doszło do owulacji? Bo na to wskazywało USG z 12dc, nic się nie zapowiadało.
czyli ogólnie nie wiesz kiedy by miała być potencjalna owulacja?
Nie wskazuje na to, że jej nie było. Za wysoki.
Albo była dopiero co i rośnie, albo była dość mizerna.
No chyba, że jakaś anomalia, ale skądś ten progesteron musial się wziąć.

czyli ogólnie nie wiesz kiedy by miała być potencjalna owulacja?
Nie wskazuje na to, że jej nie było. Za wysoki.
Albo była dopiero co i rośnie, albo była dość mizerna.
Potencjalnie przypadała na 14dc, ale w tym miesiącu tylko miałam to USG i lekarz zlecił badanie proga żeby zobaczyć co się zadziało.

Potencjalnie przypadała na 14dc, ale w tym miesiącu tylko miałam to USG i lekarz zlecił badanie proga żeby zobaczyć co się zadziało.
no jeśli 12dc nie zanosiło się nic to 14dc na bank nic nie było. Gdyby była ładna 14 dc to prog by miał z 15 teraz. Obstawiam, że może była dopiero co? Może zbadaj proga za kilka dni i sprawdź czy rośnie?

Spieszę z odpowiedzią 😁 Nie mam zielonego pojęcia jak to robił z pralką 🤣🤣 Myślę, że dziś by to nie przeszło w tych nowoczesnych pralkach, ale 30 lat temu przy pierwszych automatach??
A w między czasie opowiem Wam o kolejnym numerze wujka. Opracował oszczędny plan jazdy z miasta do swojego domu. Na konkretnej ulicy wrzuca się na luz, w innym miejscu zwalnia się, bo inaczej zawsze dopadnie czerwone, a po co ruszać na światłach, jak na dwójeczce można się toczyć, a gdzie indziej się przyspiesza… 🤣 Raz był moim pasażerem i sterował co mam robić, no mówię Wam, prawie Paryż - Dakar 🤣🤣

reklama
Spotkałam się z opinią iż 6/7/8 tydzień do krytyczny moment. Ale to informacje z forum, nie badania. Tj wiedza przekazywana przez dziewczyny zaczerpnięta od lekarzy.
Wydaje mi się, że implantacja kończy się znacznie wcześniej 🤨
Tzn. już w okolicy terminu miesiączki jest zarodek dobrze zagnieżdżony, więc myślałam, że KIRy to tylko biochemy mogą powodować.

Ostatnia edycja:
Do góry