reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

☀️W czerwcu kolor nieba niebieski, a my wszystkie liczymy na dwie prawilne kreski!☀️

reklama
Słuchajcie, a hipotetycznie, jakby w tych genetycznych wyszło coś nie tak, to jaka jest droga? Czy nie ma drogi?
Zależy jakich genetycznych. Te badania wszystkie są genetyczne. Jeżeli myślisz o kariotypach to zależy kto (Ty czy partner) i jaka nieprawidłowość. Na pewno konieczna jest konsultacja z genetykiem w celu obliczenia ryzyka itp. Tak jak u nas (jesteśmy przed wizytą, ale mój research już pozwala wysunąć pewne wnioski) możemy starać się naturalnie, bo albo poronię chorą ciążę, albo dziecko będzie miało prawidłowy kariotyp (u nas case z ciążą 2), lub będzie miało kariotyp taki jak ja (czyli z translokacją a fenotypowo będzie normalne). Lub starania ivf z badaniem zarodków.
Reszta jak HLC itp to badania do konsultacji z immunologiem.

Kochane, od którego dnia jest sens zaczynać monitorować czy kreska po ovi blaknie i ewentualnie widzieć ze zaczyna być mocniejsza? :) zrobiłam z ciekawości 4 dni po owi i krecha mocniejsza od testowej wiec coś wątpię ze mi się po 10 dniach wypłuka na 0
Od 10. Generalnie ulotka twierdzi że ovi może być widoczny między 10-14 dniem od podania. Zależy to od organizmu. Ja z ciekawości zaczęłam sprawdzać 5dpo. Czy było warto? Tak i nie, przynajmniej naoglądałam się dwóch kresek 😅🤦🏼‍♀️
IMG_8604.jpeg

Dziękuje za informacje 🥰 trochę się boje że nas odrzuca ponieważ mamy dzieciorka. Generalnie nas chyba tylko interesują HLA C oraz KIR 🤔Alab widzę lubi promki
Nam lekarz powiedział, że jak kariotypy wyjdą ok, to żeby zrobić KIR u mnie i HLA-C u męża, cena mnie trochę odstrasza, bo nawet z promkami Alabu, to wciąż jest kupę kasy 😩

reklama
Minely pogorzygy się się czy tak funkcjonowagas?
ja miałam tak 30 min - do godziny po wzięciu te zawroty, więc wiedziałam, zeby nie planować prowadzenia auta, nie chodzić nigdzie sama np na spacer z psem. Najczęściej po prostu informowałam męża, ze to biorę i prosiłam, żeby jak coś zerkał czy wszystko ok. Były takie same przez cały czas brania.

Do góry