reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

☀️W czerwcu kolor nieba niebieski, a my wszystkie liczymy na dwie prawilne kreski!☀️

O tak, to jest coś, co mnie strasznie zniechęca. Koleżanka rozpaczała, że ona ma bardzo złe wyniki, ginekolog jej powiedział, że prędzej szóstkę trafi niż zajdzie w ciąże. Te wyniki to była zbyt duża prolaktyna, leki, od razu zaszła po nich. :oops: To ta dramatyczna sytuacja. Dziś czuję taką niechęć do dzielenia się z nią swoimi problemami, jak wtedy przypomnę sobie tę sytuację...
Oj tak! Podjerzewam, ze ta moja znajoma, co ciąża u nich była wielkim cudem, też właśnie tego typu straszne choroby miała, typu TSH 5 albo coś. No bo jednak nawet najmniejszych problemów z zajściem ani nic nie miała. I tak mnie uderzyła ta gadka o wielkim cudzie, ze pamiętam to do dziś.

reklama
Ja też kocham te rady (to szczególnie moja mam takie ma), że "koleżanki ciotki matki psa babcia zaszła, jak zrobiłą to i to więc też spróbuj". Jakby znalazła jakieś wielkie remedium na problemy.

Miałam taką sytuację z moją mamą właśnie, ze znalazła oczywiście u kogoś jakiegoś "lekarza cudotwórcę", który komuśtam pomógł (a wskażcie mi jakiegokolwiek lekarza od niepłodności, ktory nie pomógł chociaż jednej parze...). I molestowała mnie miesiącami, zebym do niego zadzowniła i z nim pogadała, że już ryczałam nawet, że nie będę dzownić, nic nie docierało.
Zadzowniłam dla świętego spokoju. I co? "Wy jesteście do in vitro". Dziękuję mamo, ze mogłam to jeszcze raz usłyszeć... Jakbnym nie wiedziała, że tak powie.
(żeby nie było, moja mama to kochana kobieta, tylko jak sobie coś w głowie ujebie to nie ma przebacz).
O tak, rady i porady to moja absolutnie ulubiona rozrywka :D Gdybym dostawała złotówkę za każde "no musicie trafić w owulację" oraz "ale technikę to chyba macie opanowaną, hehe, wiecie co gdzie, hehe" to bym była bardzo bogatym człowiekiem.

Póki co hitem jest znajoma z internetu, która mieszka w Kamerunie. Tam mają takie wiecie, babki-znachorki, bo służba zdrowia jest chyba tylko dla bogoli. I ta znajoma mi zaproponowała, że przyśle mi miks ziół od tej babki, po którym wszystkie dziołchy w okolicy zachodzą na gwizd. Fajnie by było tak zajść, ale boję się reakcji afrykańskich ziół na moją europejsko-endometriozową psiochę 🤣🤣🤣

O tak, rady i porady to moja absolutnie ulubiona rozrywka :D Gdybym dostawała złotówkę za każde "no musicie trafić w owulację" oraz "ale technikę to chyba macie opanowaną, hehe, wiecie co gdzie, hehe" to bym była bardzo bogatym człowiekiem.

Póki co hitem jest znajoma z internetu, która mieszka w Kamerunie. Tam mają takie wiecie, babki-znachorki, bo służba zdrowia jest chyba tylko dla bogoli. I ta znajoma mi zaproponowała, że przyśle mi miks ziół od tej babki, po którym wszystkie dziołchy w okolicy zachodzą na gwizd. Fajnie by było tak zajść, ale boję się reakcji afrykańskich ziół na moją europejsko-endometriozową psiochę 🤣🤣🤣
okej, czyli jak ja napije się tych ziół to naprawi zjebaną spermę mojego męża i zajdę? To dopiero ciekawostka 😂

okej, czyli jak ja napije się tych ziół to naprawi zjebaną spermę mojego męża i zajdę? To dopiero ciekawostka 😂
To ja poproszę też o te zioła dla starego xD
I tak już jęczy, że mu fertistim nie smakuje (faktycznie ten dla mężczyzn jest niedobry) to dołożę mu jeszcze zioła to całej sterty supli

Dla mnie game changer w uświadamianiu jak głupie to są teksy odnośnie zachodzenia w ciąże jest porównywanie niepłodności czy chorob utrudniających do innych chorób. Czy komuś kto ma chore serce powiedzialabys wiesz może po prostu odpuść, może po prostu taki jest dla ciebie plan ze umrzesz przy 30? Czy do osoby z cukrzyca typu I która się z tym urodziła, powiesz wiesz po co kłuć ta insulina może odpuść trochę, pojedź na wakajki, nie myśl tak o tym? 🫡 czy komuś kto teraz choruje na łuszczycę powiesz ze a wiesz znam kobietę co 12 lar chorowała i nagle pyk zaskoczyło i przeszło?
Mojej mamie uświadomiło to mega 😅
Edit! Na „to wszystko przez to ze się tak stresujesz / denerwujesz ” tez mam :D jasne ze stres zaostrza problemy, choroby ale te które i tak już istnieją, mi np stres nie zaostrza migreny czy trądziku czy AZS 🤷‍♀️

Ostatnia edycja:
To ja poproszę też o te zioła dla starego xD
I tak już jęczy, że mu fertistim nie smakuje (faktycznie ten dla mężczyzn jest niedobry) to dołożę mu jeszcze zioła to całej sterty supli
Ja teraz muszę wrócić do supli dla siebie i męża, bo nie bralismy zupelnie nic (ja nawet euthyrox odstawiłam! Pójdę sobie zbadać TSH w poniedziałek i zoabczymy faktycznie jak to wpłynęło. Nie czuję się gorzej w żaden sposób). Więc muszę sobie odświeżyć suplową wiedzę i to ogarnąć, mamy przy dobrych wiatrach około 4 miesiące na odgruzowanie organizmów.

reklama
Ja teraz muszę wrócić do supli dla siebie i męża, bo nie bralismy zupelnie nic (ja nawet euthyrox odstawiłam! Pójdę sobie zbadać TSH w poniedziałek i zoabczymy faktycznie jak to wpłynęło. Nie czuję się gorzej w żaden sposób). Więc muszę sobie odświeżyć suplową wiedzę i to ogarnąć, mamy przy dobrych wiatrach około 4 miesiące na odgruzowanie organizmów.
My ostatnio jak na wakacje się pakowaliśmy to pół żartem pół serio, że jeden bagaż to na suple powinien być xD

Do góry