reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🌞🌻🌼 W ciepłym sierpniu testujemy, dwóch kresek ⏸️ na teście wypatrujemy 🐞🐝

reklama
Ja mam dzisiaj poranek z zastopowaną migreną, więc o tyle dobrze, że sie nie rozwinęła ale wszystko inne poszło w odstawke

Ja mam dzisiaj poranek z zastopowaną migreną, więc o tyle dobrze, że sie nie rozwinęła ale wszystko inne poszło w odstawke
Oj to ja już walczę z migrena od niedzieli wieczorem.
Na wieczór mnie rozbolała głowa zarzyłam coś na noc . W nocy się rozchulało, rano w poniedziałek koszmar był myślałam że wyjdę z pracy o 8 bo tak mi źle było nie do wytrzymania.
Ale wypiłam teraflu i mi trochę popuściło .
Ale cały dzień czułam ból głowy aż do teraz.
Migreny są przesrane 😪😪

Ja też zrobiłam rano test ale jak zwykle biel.
Ogólnie te testy (mam z premom,poprzednio easy home ) to strasznie na nich widać fabryczną. Trochę to wkurzające bo człowiek wypatruje jak głupii i złudne nadzieję robi .
Okresu jeszcze nie mam.
Oczywiście mam ustawiona wizytę na jutro do gina No ale będę musiała ja przesunąć póki okresu nie ma.
W tamtym miesiącu 2 razy przesuwałam aż mi głupio było No ale jak mam się umówić na wizytę między 2-3 dc 2 tygodnie wcześniej.
Ogólnie te starania już mnie trochę dołują z każdym miesiącem jeszcze bardziej.
Bardzo bym chciała wkońcu zajść a to takie trudne 😞
I oczywiście przesunęłam wizytę na piątek.
Pozamieniałam się w pracy bo lekarz tylko do 14 .
I chwilę po tym okres przyszedł xd
I bądź tu człowieku mądry 🙈🙉🙉
Także standardowo proszę wpisać 🩸😓

Ja jestem właśnie po wizycie , gin mówi że wszystko wygląda bardzo ładnie i obiecująco , pęcherzyk pękł sam , wczoraj albo dzisiaj , jest calko żółte i endo 11 mm , od jutra duphaston przez 14 dni mam zrobić test i jak coś to brać dalej . I tak napewno zrobię go wcześniej 😅 więc można mnie wpisać na testowanie na 16.08 czyli po 10 dniach ,mam nadzieję że jednak @ nie przyjdzie wcześniej , bo bramkę duphastonu powinno wydłużyć cykl . Jeżeli jednak się nie uda to w przyszłym cyklu 3-7 DC Lametta i monitoring . Trzymajcie kciuki żeby to jednak byl ostatni cykl ☺️

Co do in vitro, to ja też mam wątpliwości, ale nie ze względów religijnych. Miałabym problem z niewykorzystanymi zarodkami.
Zastanawiam się czy wykonują gdzieś in vitro bez stymulacji i mrożenia zarodków. Tzn. pobierają tą jedną wyprodukowaną komórkę, zapładniają i podają.
To niestety tak nie działa... To że pobiorą jedną komórkę, to nie znaczy że ona się będzie nadawać do zapłodnienia, a nawet jeśli to nie powiedziane że się rozwinie odpowiednio do podania.
W większości przypadków jest tak że pobiorą kilka komórek ale do transferu późniejszego nadają się np. tylko dwa zarodki.

Kochana, to koniecznie zacznij brać, bo to ogromnie ważne!!
Dziewczyny już pisały o Folik, bo to rzeczywiście lek i to samo zalecał mi pierwszy lekarz. Potem przeszłam na foliany (lepiej przyswajalna forma, bo nie musi ulegać procesom przekształcenia, które u wielu osób są zaburzone), a jak się okazało że mam mutację w obu wariantach MTHFR (czyli właśnie jestem jednym z tych wielu), to już przy nich zostaję. Warte uwagi są na pewno marki Swanson, Aliness, Yango, ForMeds (Prenacaps), Kenay.
Właśnie mi wyszły takie same te mutacje co tobie .😞
Czyli foliany w naszym przypadku?

reklama
To niestety tak nie działa... To że pobiorą jedną komórkę, to nie znaczy że ona się będzie nadawać do zapłodnienia, a nawet jeśli to nie powiedziane że się rozwinie odpowiednio do podania.
W większości przypadków jest tak że pobiorą kilka komórek ale do transferu późniejszego nadają się np. tylko dwa zarodki.
Oczywiście zdaje sobie sprawę z tego co piszesz, jednak zastanawiam się czy teoretycznie jest to możliwe i czy jakaś klinika na życzenie pacjentki coś takiego by zrobiła.

Do góry