reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🌞🌻🌼 W ciepłym sierpniu testujemy, dwóch kresek ⏸️ na teście wypatrujemy 🐞🐝

reklama
Ja mam dzisiaj poranek z zastopowaną migreną, więc o tyle dobrze, że sie nie rozwinęła ale wszystko inne poszło w odstawke

Ja mam dzisiaj poranek z zastopowaną migreną, więc o tyle dobrze, że sie nie rozwinęła ale wszystko inne poszło w odstawke
Oj to ja już walczę z migrena od niedzieli wieczorem.
Na wieczór mnie rozbolała głowa zarzyłam coś na noc . W nocy się rozchulało, rano w poniedziałek koszmar był myślałam że wyjdę z pracy o 8 bo tak mi źle było nie do wytrzymania.
Ale wypiłam teraflu i mi trochę popuściło .
Ale cały dzień czułam ból głowy aż do teraz.
Migreny są przesrane 😪😪

Ja też zrobiłam rano test ale jak zwykle biel.
Ogólnie te testy (mam z premom,poprzednio easy home ) to strasznie na nich widać fabryczną. Trochę to wkurzające bo człowiek wypatruje jak głupii i złudne nadzieję robi .
Okresu jeszcze nie mam.
Oczywiście mam ustawiona wizytę na jutro do gina No ale będę musiała ja przesunąć póki okresu nie ma.
W tamtym miesiącu 2 razy przesuwałam aż mi głupio było No ale jak mam się umówić na wizytę między 2-3 dc 2 tygodnie wcześniej.
Ogólnie te starania już mnie trochę dołują z każdym miesiącem jeszcze bardziej.
Bardzo bym chciała wkońcu zajść a to takie trudne 😞
I oczywiście przesunęłam wizytę na piątek.
Pozamieniałam się w pracy bo lekarz tylko do 14 .
I chwilę po tym okres przyszedł xd
I bądź tu człowieku mądry 🙈🙉🙉
Także standardowo proszę wpisać 🩸😓

Ja jestem właśnie po wizycie , gin mówi że wszystko wygląda bardzo ładnie i obiecująco , pęcherzyk pękł sam , wczoraj albo dzisiaj , jest calko żółte i endo 11 mm , od jutra duphaston przez 14 dni mam zrobić test i jak coś to brać dalej . I tak napewno zrobię go wcześniej 😅 więc można mnie wpisać na testowanie na 16.08 czyli po 10 dniach ,mam nadzieję że jednak @ nie przyjdzie wcześniej , bo bramkę duphastonu powinno wydłużyć cykl . Jeżeli jednak się nie uda to w przyszłym cyklu 3-7 DC Lametta i monitoring . Trzymajcie kciuki żeby to jednak byl ostatni cykl ☺️

Co do in vitro, to ja też mam wątpliwości, ale nie ze względów religijnych. Miałabym problem z niewykorzystanymi zarodkami.
Zastanawiam się czy wykonują gdzieś in vitro bez stymulacji i mrożenia zarodków. Tzn. pobierają tą jedną wyprodukowaną komórkę, zapładniają i podają.
To niestety tak nie działa... To że pobiorą jedną komórkę, to nie znaczy że ona się będzie nadawać do zapłodnienia, a nawet jeśli to nie powiedziane że się rozwinie odpowiednio do podania.
W większości przypadków jest tak że pobiorą kilka komórek ale do transferu późniejszego nadają się np. tylko dwa zarodki.

Kochana, to koniecznie zacznij brać, bo to ogromnie ważne!!
Dziewczyny już pisały o Folik, bo to rzeczywiście lek i to samo zalecał mi pierwszy lekarz. Potem przeszłam na foliany (lepiej przyswajalna forma, bo nie musi ulegać procesom przekształcenia, które u wielu osób są zaburzone), a jak się okazało że mam mutację w obu wariantach MTHFR (czyli właśnie jestem jednym z tych wielu), to już przy nich zostaję. Warte uwagi są na pewno marki Swanson, Aliness, Yango, ForMeds (Prenacaps), Kenay.
Właśnie mi wyszły takie same te mutacje co tobie .😞
Czyli foliany w naszym przypadku?

reklama
To niestety tak nie działa... To że pobiorą jedną komórkę, to nie znaczy że ona się będzie nadawać do zapłodnienia, a nawet jeśli to nie powiedziane że się rozwinie odpowiednio do podania.
W większości przypadków jest tak że pobiorą kilka komórek ale do transferu późniejszego nadają się np. tylko dwa zarodki.
Oczywiście zdaje sobie sprawę z tego co piszesz, jednak zastanawiam się czy teoretycznie jest to możliwe i czy jakaś klinika na życzenie pacjentki coś takiego by zrobiła.

Do góry