reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🌞🌻🌼 W ciepłym sierpniu testujemy, dwóch kresek ⏸️ na teście wypatrujemy 🐞🐝

@StaraStaraczka to daj znać czy jutro ta kreska w końcu Ci blednąć zacznie, bo faktycznie z takimi wynikami zgłupieć można kiedy to było, grube te krechy masz od kilku dobrych dni. Trzymam kciuki!

@anyżowa jak słyszę, że jakiś lekarz zaleca odpalić winko dla rozluźnienia to kichy mi się przelewają. Bo nie wiem w jaki sposób etanol mógłby w czymś pomóc, a nie dewastować organizmu, który czeka na przyjęcie dziecka. Mam złe wieści, bo są już badania, że alkoholowy zespół płodowy może być dziedziczony od ojca. Tacy lekarze są dla mnie żałośni.
Teraz test wygląda równie pięknie… i wszystkie testy z wczoraj i dzisiaj. Jeśli wczoraj rano nie było jeszcze owu (pęcherzyk nie pękł) to kiedy teoretycznie założyłybyście owu na podstawie testów? Bo nie wiem kiedy proga zrobić w 7-8dpo. Wczoraj ledwo peak po 22 a dzisiaj już grube peaki. Myślicie że jak pójdę 2.09 to będzie ok?

Załączniki

• IMG_9902.jpeg
    IMG_9902.jpeg
    1,3 MB · Wyświetleń: 59
  • IMG_9903.jpeg
    IMG_9903.jpeg
    311,5 KB · Wyświetleń: 55
Ostatnia edycja:
reklama
@morticia_adams mi również można wpisać🩸przyszła wczoraj więc parę dni przed czasem. Nie byłam w stanie wcześniej napisać bo już w piątek się zaczynało plamienie a byłam wtedy na roczku i musiałam przetrawić to wszystko.
Popłakałam sobie dzisiaj choć czuje że wcale nie jest mi lepiej, ale ciężkie to dni bo przecież moje dziecko też by miało w tym miesiącu roczek gdybym nie poroniła a tu na dodatek okres przyszedł.. ehh 😢

A przy słabym nasieniu jakie są zalecenia?
różnie ale zazwyczaj co 2 dni się zaleca, żeby trafić w owu ale też nasienie trochę się nazbierało.
Ogólnie nawet przy dobrym to myślę, że lepiej co drugi dzień i dopiero w okolicy owu co dziennie bo jednak ilość wtrysków ma wpływ na ilość plemników.

Ahoj Dziewczynki!
Mam takie pytanko, nasiliły się u mnie objawy takie jak nerwowość, od dwóch dni chodzę tak nabuzowana ,że sama ze sobą nie mogę wytrzymać, podejrzewam,że to tarczyca znowu daje o sobie znać,a miesiąc temu Endo zwiększyła dawkę Eutyroxu. Jak rozładowujecie nerwy? Kiepski czas mam również w pracy i to nasila złe emocje u mnie.... Po 12h w robocie jestem tak sfrustrowana ,że najchętniej bym uciekła.🙈😞
Ja od jakichś 3 tygodni sobie serwuję zestaw ćwiczenia 30 min po 3 razy w tygodniu (nic hardkorowego, takie treningi z youtuba do robienia w małym mieszkaniu) + zaczęłam się suplemententować ashwagandhą (najpierw kupiłam mężowi bo podobno pomaga na plemniki, ale sama zaczęłam brać 😀). Czuję się zdecydowanie mniej nerwowa, lepiej mi się też śpi.

reklama
Dziś mam wizytę startową i rozpisanie leków, od 2d zaczynam stymulacje (czyli jakoś na początku września).
Super, to trzymam kciuki ❤️! Daj znać jak się będziesz czuła po lekach, bo w tym wszystkim chyba to mnie najbardziej przeraża...
My też pewnie zaczniemy we wrześniu, tylko trochę później, bo w tym cyklu już nie zdążymy. Jeszcze się głupio łudzę, że teraz w "cyklu ostatniej szansy" się uda 😅

Do góry