reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

USG - 2,3,4D :)))

Pamietajcie,że usg nie może nam zważyc dziecka,tylko wagę liczy się z pomiarów.Wystarczy,że dzidzia wciągnie powietrze,brzuszek będzie mniejszy i waga też ;) więc wcale te nasze dzidzie nie muszą byc takie małe ;)

reklama
Czesc dziewczyny...ja zupelnie z innej bajki....ale tak z sentymentu czasami tu zagladam. Nie sugerujcie sie waga wyliczona z usg ona czesto sie zmienia a poza tym ja w ostatni tydzien przytylam 4 kg ( wogole w ciazy 14) maly urosl w ciagu ostanich 2 tygodni do rozmiaru 60 cm i prawie 4 kg wagi. Przez cal ciaze lekarko mowila ze dzidzia raczej nie duza az do ostaniego tygodnia ( dodam ze przenosilam tydzien ) Pozdrawiam i dozobaczenia w dziale niemowlaki :)

Agutko, w mojej książce jest tak:
33tydz.-2000g.
34-2275g.
35-2550g.
36-2750g.
37-2950g.
38-3100g.
39-3250g.
40-3400g.
Ale jak wiesz w takich publikacjach ta waga jest uśredniona ;)

A ja wczoraj przeczytałam w mojej książeczce zdrowia że urodziłam sie z wagą 2400g a mierzyłam 46 cm przecież to strasznie mało! :p musze zapytac mojej mamy czemu tak dziwnie, ale nie sądzę ze byłam wcześniakiem bo nic mi na ten temat nie mówiła ::)

Ja tez nie byłam wielka bo jakieś 3100gr i niewiele ponad 50cm ;)
mąż natomiast był większy i tak mu pozostało do dziś ;D

najtaniej w Warszawie zrobisz w szpitalu na Madalińskiego - za 140 zl .
Witam! mam pytania do osob, ktore robily usg 3/4 D w warszawie:
gdzie warto, zeby miec dobra pamiatke, chodzi mi o to, gdzie daja film z nagraniem w calosci w 3/4 D, ile zdjec robia i czy je daja, ile trwa film czasu? prosze o wasze wrazenia, adresy klinik i cenniki jezeli mozna. z gory dziekuje. dorota

reklama
Robiłam w Babca Medica koło ronda po staremu "babka" na przecisko Arkadii. U doktora Marcina Zioło (pracuje na Żelaznej). Usg 3D ponad 2 lata temu kosztowało mnie o ile dobrze pamiętam 140zł, nagranie trwa ok. 40 minut. W tym około 10 minut w trybie 3D, jest tez kilka stop klatek w wazniejszych momentach. I wydruk z kilkoma zdjęciami -około 6 sztuk. Też już nie pamietam.

Ja tam byłam zadowolona. ;-)

Do góry