reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

USG - 2,3,4D :)))

Ja pamiętam że jak byłam kiedyś na wizycie i zapytałam gina czy z USG wynika że zmieni mi sie termin porodu, odpowiedział że termin się nie zmienia. Jest jeden który wylicza się z ostatniej miesiączki a komputer po prostu po wielkości dzidzi sugeruje ze dzidza jest większa ale to tyle. Przecież zobaczcie na Adasię. Jej mały już waży tyle że powinna urodzić ale to nie chodzi o to prawda? ;)

reklama
mycha12 pisze:
Przecież zobaczcie na Adasię. Jej mały już waży tyle że powinna urodzić

Hehe,to prawie tak jak ja Zuzanke. ;)

Renee,wazne,ze wszystko dobrze,no i fajniuchno,ze potwierdzilo sie,iz to dziewczynka. :D Ja tam mysle,ze do 3kg (czyli juz prawidlowej wagi) napewno dobijecie. :D

Mycha, lekarz u którego byłam to nie jest mój gin, to lekarz który wykonuje tylko USG.

Edi, jak dla mnie to ona może być drobniutka jak kruszynka- łatwiej wyjdzie! ;) :D ;D, byleby tylko cała i zdrowa wyszła ;D Ale sprawdzałam w książce ile dziecko w tym tyg ciąży mniej więcej waży i mała ma wagę książkową, więc jest o.k. ;)

Renee,a mozesz mi napisac,ile wg Twojej ksiazki powinna wazyc Dzidzia od 33 - 40 tygodnia? ;) Bo na stronie,na ktorej czytam o poszczegolnym tygodniu ciazy,wychodzi,ze moja Zuzanka to gigancik,hihi. :D

moj synek w 34 tygodniu 2300; lekarz mowi ze to ze wzgledu na moją budowe; przed ciazą mialam wymiary modelki 90 w tylku i 60 w pasie; teraz mam 100 w pasie :D a i jesio mowil ze jak synek dojdzie do 3 kilo przy mojej chudej dupie znaczy sie budowie to bedzie dobrze :D ale plucka ma rozwiniete i wsztystko ok a to jest najwazniejsze :D a co sie martwic cleo przynajmniej szybciej urodzimy niz 4 kilowe dzieci :D

dzikusko ale ja nie jestem drobna a wrecz przeciwnie. Ciążę zaczynalam z wagą 72 kg ( przez ostatni rok schudłam 16 kg) a teraz waże 82 kg czyli przybrałam 10kg. MOja starsza córeczka po urodzeniu ważyła 4130 wiec stąd moje zdziwienie ze teraz jest tak malutko

reklama
Ja mam wizytę w piątek i w końcu dowiem sie ile wazy moja mała, a też coś czuję że nie będzie dużo ::)

Do góry