reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

USG - 2,3,4D :)))

pytalam juz czy nie a moze przegapilam odpowiedz :( ile razy bylyscie na usg ???? cholerka ja w 8 i 25 tygodniu; teraz po badaniach krwi itp bylam na kontroli i sie pytam o usg i lekarz mowi ze wszystko dobrze i usg nie bedzie potrzebne; zastanawiam sie czy isc na to usg dla wlasnego spokoju??? nie wiem ile wazy ile mierzy czy wody w porzadku no niepewnosc mnie zje a do porodu jeszcze ponad miesiac;

reklama
Dzikusko, wydaję mi się, że ostatnie USG robi sie po 34 tyg ciąży i zabierasz je ze sobą do szpitala, razem z innymi wynikami badań, m.in. ostatnimi badaniami krwi. Poza tym to USG ocenia jak duże będzie dziecko i czy np. nie będzie za duże w stosunku do Twojej miednicy, wtedy-cesarka. Ja tam bym poszła na USG na Twoim miejscu, i to nie tylko dla własnego spokoju, chociaż to też, ale dlatego, że to badanie będzie Ci po prostu potrzebne. ;)

Ja to bym nie wytrzymała, bo wogóle od początku ciąży byłam bardzo przewrażliwiona ;) dlatego tez byłam wiele razy na USg ale inne dziewczyny bywały jeszcze częściej ;)

Ja mialam robione dzis usg (opis w watku "Samopoczucie...". :D I u tego lekarza mialam robione 3 razy USG,a oprocz tego bylam jeszcze na 3D i na zwyklym na samym poczatku ciazy,ale u poprzedniego lekarza,ktorego musialam niestety zmienic... ::)

no wiec dzis bylam... chcialam poinformowac ze moja fasolka ma jaja... wiec chlopaka bede miala :D pozatym juz ulozona glowka w dol i czeka :) wazy 2276 lekarz stwierdzil ze jak dojdzie do 3200 to bedzie super ze wzgledu na moją budowe :D taka chudzina ze mnie :)) ogolnie szczesliwa jestem ze wszytko ok czego i wam zycze :)

Dzikuska GRATULACJE!!! ;D A wagą to Ty się nie przejmuj 3200, to przecież prawidłowa waga, zresztą nawet jakby był mniejszy, to łatwiej wyjdzie, no nie? ;) ;D Ja tam też będę zadowolona, jak moja mała nie będzie za wielka, bo jak będzie miała urosnąć to i tak urośnie, byleby sie urodziła zdrowa i cała. :)

reklama
Ja w poniedziałek idę na usg i też mam jednak przeczucie, że ujrzę tam jajeczka a nie ciposzkę.
A mam dostać z Niemiec tyle fajowych ubranek dla dziewczynki :(

Do góry