reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Urodzinki naszych dzieciaczków :)

Nesiaa śliczne ubranka :)

Co do domku z kiddienland ja zamówiłam taki Oli na roczek + arke noego ze zwierzątkami i magiczne pudełeczko też z tej firmy. Mała bardzo lubi zabawki z dźwiękami dlatego myśle że jej się spodoba i zainteresuje, najwyżej będzie na później

reklama
nesiaa bombowe ciuszki, zazdroszczę Oleńce cioci i wujka:-D;-)
heronek, polka prezenty na pewno trafione w dziesiątkę:tak:

Dzewczyny a ja mam pytanie jeszcze odnośnie torta, nasze znawczynie frotka, polusia, cc czy ten tort z masą milkyway nadaje się pod gotową masę cukrową? Czy mogę kupić już kolorową bez barwników i polusia napisałaś że ta masa nie klei się do masy tortowej to rozumiem że na samej górze ma być biszkopt czy jak? Mam jutro zamiar zrobić zakupy tortowe a w sumie to zielona jestem:dry: ale zawzięłam się. Z góry dziękuje dziewczynki za wszystkie dobre rady:tak:

Ajentka milky way jest na bazie śmietany .Tort musiałabyś pokryc z wierzchu i boki kremem maślanym lub budyniowym ,bo masa cukrowa się rozpuszcza.Na wierzchu robi sie mokra .

ja przekładam krem maślanym: góra jest tylko biszkopt nie ma już kremu , natomiast boki aby mi się krem nie rozlał zbytnio owijam folią srebrną. wtedy góra jest czysta i boki też - masa cukrowa się wtedy nie styka z kremem i nie wilgnie ( jest estetyczna ).
co do koloru to kupisz białą albo kolorową ale z barwnikami już :)

Ja w środe piekę biszopty na tort dla Misia:)Zastanawiam sie jeszcze nad przełożeniem.Do dekoracji tym razem juz kupiłam wiekszość , nie będę sama lepić.Zapowiedziało sie więcej gości na raz ,będzie więcej roboty. Dochodzą zimne przystawki i chyba podam paszteciki drożdżowe i barszczyk.Nie wiem czy obejdzie sie bez alkoholu ,bo taki zjazd obu rodzin niezwykle jest rzadko.

My mamy urodziny w środę, jednak impreza będzie w weekend. Zaraz mam dzwonić do mamy, ma mi powiedzieć kiedy pracuje czy w sobotę czy w niedzielę. Nasza impreza będzie na dwa razy, gdyż najbliższa rodzina łącznie z nami to 19 osób. I raczej tyle osób na raz nie pomieścimy. Co do tortu to ja robię ten z przepisu od katrinki. Już robiłam na próbę i wyszedł pyszny. A prosty jak budowa cepa. Żałuję, że nie mogę obejrzeć waszych prezentów, jestem na telefonie i w ogóle zdjęcia mi się nie wyświetlają. Na pewną są piękne.

DSC03801.jpgU nas już jedna impreza urodzinowa była w niedzielę bo moja mama wyjechala a chciala być na urodzinach oczywiście w tą niedzielę impreza też będzie i kolejny tort.

reklama
Do góry