reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czytająca mama :))

reklama
Jeśli chodzi o tematy ciążowe to ostatnio kupilam sobie książkę "Mamo, tato, co ty na to?"
Polecam szczególnie gdy na swiat przychodzi pierwsze maleństwo:-) super porady jak karmić, jak przewijać, opisany rozwoj dziecka
i wiele innych ciekawych informacji. Książka gruba, kolorowa i dołączona płyta dvd

Z ksiazek ciazowych to na swieta dostalam w "oczekiwaniu na dziecko" i "1 rok zycia" i zamowilam na allegro ksiazki "jezyk niemowlat"i "jezyk dwulatka" za 28zl z przesylka. Warto poszukac na allegro uzywanych ksiazek, wychodzi duzo taniej a nie widac ze byly uzywane.

mam w domu "język niemowląt" i "język dwulatka".. niestety w pierwszej ciąży nie za dużo tego czytałam i teraz leży na półce.. będę musiała odświeżyć lekturę - szczególnie "język dwulatka", bo u mojego maćka co jakiś czas przejawia się bunt dwulatka a raczej "prawie trzylatka".. co do "języka niemowląt" to do tej pory staram się stosować jedną radę która sporo upraszcza w codziennym borykaniu się z tym wszystkim.. a mianowicie "schemat dnia".. takie uszeregowanie pewnych czynności (np. śniadanie, spacer, drugie śniadanie, drzemka itd) rzeczywiście wprowadza jakiś ład.. u mnie sprawdziło się to jak maciek miał już parę miesięcy..

co do innych lektur to ja bardzo lubię agathę christie.. mam masę jej książek.. oczywiście część z nich stoi w kolejce do przecztania :) a obecnie (tylko proszę się nie śmiać) powróciłam do dzieciństwa i czytam anię z zielonego wzgórza :) postanowiłam przeczytać całą serię, bo jak byłam młodsza to bardzo lubiłam ten film :) książkę czyta się lekko i przyjemnie :)

a czytałyście może serię dom nad rozlewiskiem? bo filmu nie oglądałam, ale książka wydaje się być fajna..

i jeszcze jedno.. ma może któraś z Was książki zawadzkiej? tzn superniani? bo lubię jej programy i nie wiem czy książki są równie ciekawe i przydatne..

ja czytałam "Dom nad rozlewiskiem", książki lekkie, babskie, ale serial to jakaś żenada jak dla mnie... 2 odcinki tylko obejrzałam,

A ja nie mam i nie miałam żadnej lektury odnośnie dzieci
wink.gif
, jakoś nie lubię poradników czytać, nie lecę też nigdy żadnymi schematami
zastanawia.gif

A ja dziś odwiedziłam księgarnię i kupiłam książkę Jodi Picoult "W naszym domu" o chłopcu chorym na zespół Aspergera.
Poradników też nie lubię.

reklama
Neilaaa - mimo że to będzie nasze drugie dziecko to chyba zakupię mężowi tą książkę zawadzkiej o byciu supertatą..
zastanawiam się jeszcze mocno nad jej innymi książkami: "moje dziecko", "moje dziecko cz.2", "I Ty możesz mieć super dziecko"..

Do góry