reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe maluszki- bilanse i zdrowie

reklama
ankusch to super, ze wszystko ok. Widzisz, dzieciaczki jedzą tyle ile im potrzeba. Po prostu czasem potrzebują wiecej czasem mniej:-) Moja też czasem ma takie delikatne sińce, ale nikt nam jeszcze nic nie powiedział, wiec chyba tylko my je widzimy;-) Mam nadzieje, ze badania wyjdą ok.

A ja zapomniałam napisać, ze tydzień temu bylismy na kontroli i wszystko ok. Natalka waży 9360g.:-)

Margana ja już mam ten drugi 13-18 kg bo mały nie cierpiał jeżdzić w tym do tyłu bo nic nie widział i od kiedy siedzi z podparciem (ok 5mieś) to juz przeszliśmy na drugi z córką miałam tak samo.

Dziewczyny - dajecie dodatkowo DHA dzieciom?
Co to jest DHA? - profesjonalna porada lekarska w 1 godzinę - dziecko24.pl

Ciekawa jestem jak to u Was wygląda. Ja daję Zośce odkąd skończyłam karmić piersią
omegamed-baby-d-dha-150mg-vitaminum-d-30-kapsulek-nlarge.jpg
Nie chcę "przedobrzyć" z tymi suplementami, dlatego pytam. 0001510_300.png

Załączniki

• 22393.jpg
    22393.jpg
    8,2 KB · Wyświetleń: 132
Anek ja nic Martynie nie daję..tylko wit d.
Ostatnio na wizycie u pediatry pytałam a te różne rzeczy powiedziała ze jak dziecko zdrowe nie ma sensu tego pchać to może i coś daje ale przede wszystkim chwyt marketingowy ..ewentualnie powiedziała że jak po wizycie u ortopedy okaże się że mam wit d odłożyć to mogę jakieś kwasy dawać ale przede wszystkim dbać o dietę zbilansowaną.

Nie daje Dha. Tylko wit D codziennie oraz sporadycznie Juvit multi jak jest chory.

samo Dha mozna wyrownac podajac ryby albo tran jak dobrze pamietam. Ryby wystarczy 1-2 razy w tyg :-)

Jak Maciek byl maly to te Dha nie byly jeszcze tak rozleklamowane jak teraz. Wtedy ani w ciazy nie bralam tego ani potem mu nie dawalam. A rozwijal sie z duzym wyprzedzeniem niz rowiesnicy. Dlatego tez mysle ze to taki chwyt marketingowy ze jak sie je daje to dziecko bedzie madrzejsze czy cos ;-)

reklama
Anek ja podaję małej D i C. Teraz mam zamiar dawać jej tran.

Dziewczyny karmiące ile razy na dobę karmicie dzieciaki?? Ja szczerze mówiąc chętnie bym już odstawiała ale jeszcze mi zależy na tej godzinie wyjścia z pracy na karmienie i mam nadzieję do wiosny pociągnąć choć znów mam brodawkę popękaną.. ale to nie to co było kiedyś..
Czy poza piersią podajecie dzieciom MM??

Do góry