reklama
klaudia16
Fanka BB :)
chyba trochę za wysokie prawda ?Mam 25 lat , AMH 6.29 jest okej ?
MissKocurek
Moderator
A mogłabyś powiedzieć coś więcej? Mam nieco inny wybór mieszkając w UK, ale zawsze mogę poszukać online.Nie, tych witamin nie powinnaś brać w ciąży.
Ja niestety nie pomogę bo kompletnie się na tym nie znamMam 25 lat , AMH 6.29 jest okej ?
8Ania8
W ciąży zalecane jest brać kwas filiowy, wit D, DHA i Jod. Jak nie masz niedoborów, to nie ma potrzeby nic innego. Żelazo w 1 trymestrze może być szkodliwe. Polecam kwas w formie zmetylowanej, a DHA z alg.A mogłabyś powiedzieć coś więcej? Mam nieco inny wybór mieszkając w UK, ale zawsze mogę poszukać online.
Ja niestety nie pomogę bo kompletnie się na tym nie znam
spoko23
Zapomniałam wczoraj kupić testu, więc odłożyłam testowanie na jutro rano. Byłam strasznie niewyspana, bo w środę zabalowałam po koncercie i przez to jakoś mi wyleciało z głowy Ale też chyba boję się wyniku i to podświadomie odsuwam Dzisiaj kupiłam 2 testy, więc już nie ma zmiłuj, jutro rano będzie sikane.@spoko23 Testowałaś już może?
To teraz ja trochę ponarzekam . Ależ bym chciała się cieszyć z tego pozytywnego testu. Kreska ciemnieje co za tym idzie nadzieja też wzrasta. A z doświadczenia wiem, że to nic nie znaczy i wiele może się wydarzyć zwłaszcza w moim przypadku.
Mimo to zaczęłam brać inne witaminy tzw ciążowe z nadzieją jakby coś to miało zmienić
Dziewczyny orientujące się w temacie czy to co biorę jest dobre?
Wcześniej brałam z tej samej firmy tylko dla starających się plus Omega 3 rownież tej firmy bo nie było w zestawie jak w tych ciążowych.
Co do witamin ciążowych nie pomogę, bo zatrzymałam się na suplach dla przyszłych mam .
Tinulka
Moderator
Ja mam testować w niedzielę, ale czuję że nic z tego bo już mi się pojawił wyprysk na twarzy a mnie zawszę wysypuje przed okresem.Zapomniałam wczoraj kupić testu, więc odłożyłam testowanie na jutro rano. Byłam strasznie niewyspana, bo w środę zabalowałam po koncercie i przez to jakoś mi wyleciało z głowy Ale też chyba boję się wyniku i to podświadomie odsuwam Dzisiaj kupiłam 2 testy, więc już nie ma zmiłuj, jutro rano będzie sikane.
Co do witamin ciążowych nie pomogę, bo zatrzymałam się na suplach dla przyszłych mam .
I nie mam testu bo dziś zapomniałam kupić.
spoko23
Mam nadzieję, że wynik Cię pozytywnie zaskoczy Ja się czuję totalnie inaczej w tym cyklu, piersi mnie zaczęły boleć dopiero kilka dni temu i bolą inaczej, od kilku dni mam skurcze brzucha trochę jak na okres. Mam też zawroty głowy i bóle głowy i jest mi strasznie gorąco Ale nie chcę się nastawiać, że coś może być na rzeczy, bo najpierw byłam na stymulacji Lamettą, potem Ovitrelle a teraz Duphaston, więc to może być kwestia lekówJa mam testować w niedzielę, ale czuję że nic z tego bo już mi się pojawił wyprysk na twarzy a mnie zawszę wysypuje przed okresem.
I nie mam testu bo dziś zapomniałam kupić.
MissKocurek
Moderator
@Tinulka @spoko23 powodzenia.
Dziewczyny na swoim przykładzie powiem, że te wszystkie symptomy przed o niczym nie świadczą. Ani nie wykluczają ani nie potwierdzają. Co więcej ja już zakładałam z góry, że nic w tym miesiącu nie wyjdzie. Moment kiedy pojawiła się druga kreska był absolutnym szokiem. Ja w dalszym ciągu czuję się jak na okres. Mało tego terminowo @ powinna najwcześniej pojawić się 26.07 a już 17.07 (czyli w 20dc) wyszedł pozytywny test.
Dziewczyny na swoim przykładzie powiem, że te wszystkie symptomy przed o niczym nie świadczą. Ani nie wykluczają ani nie potwierdzają. Co więcej ja już zakładałam z góry, że nic w tym miesiącu nie wyjdzie. Moment kiedy pojawiła się druga kreska był absolutnym szokiem. Ja w dalszym ciągu czuję się jak na okres. Mało tego terminowo @ powinna najwcześniej pojawić się 26.07 a już 17.07 (czyli w 20dc) wyszedł pozytywny test.
penguinlicious
Mój KIR AA plus HLA-C (mieszany) u męża daje nam w każdej kombinacji ryzyko. U mnie jeszcze mutacja w SERPINE1, ale to chyba najmniejszy problem, nie wiem Plus podejrzenie PCOS, ale tylko dla prawego jajnika, mimo to mam z niego potwierdzone owulacje (pytanie tylko jakiej jakości).Co poza Kirem jest u Was nie tak?
Dodatkowo problemy z nasieniem (ilość i koncentracja poniżej normy), ale mąż właśnie kończy 3 miesiąc zaleconej suplementacji i w sierpniu będzie powtarzać badanie, więc mam nadzieję, że coś się poprawiło. Nie wyszły mu na szczęście żadne mutacje w AZF i CFTR.
Dlatego diagnozujemy dalej, bo na razie poza tym nic alarmującego nie wyszło Spróbujemy z tą stymulacją i IUI, a jak to nie pyknie, to pójdziemy chyba dalej w immunologię.
Ostatnia edycja:
reklama
penguinlicious
Jest okejMam 25 lat , AMH 6.29 jest okej ?