reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🌞 Upalny lipiec mamy, wakacje zaczynamy i dwie kreski wysikamy 🤰

Ja 2 dni temu w nocy miałam regularne skurcze macicy trwające ze 2 godziny, miała któraś z Was może coś podobnego? Już myślałam, że może jednak przy poronieniu się nie oczyściłam dobrze, ale po takim czasie to chyba nie możliwe.

reklama
A mogłabyś powiedzieć coś więcej? Mam nieco inny wybór mieszkając w UK, ale zawsze mogę poszukać online.

Ja niestety nie pomogę bo kompletnie się na tym nie znam 🫤
W ciąży zalecane jest brać kwas filiowy, wit D, DHA i Jod. Jak nie masz niedoborów, to nie ma potrzeby nic innego. Żelazo w 1 trymestrze może być szkodliwe. Polecam kwas w formie zmetylowanej, a DHA z alg.

@spoko23 Testowałaś już może?

To teraz ja trochę ponarzekam 😕. Ależ bym chciała się cieszyć z tego pozytywnego testu. Kreska ciemnieje co za tym idzie nadzieja też wzrasta. A z doświadczenia wiem, że to nic nie znaczy i wiele może się wydarzyć zwłaszcza w moim przypadku.
Mimo to zaczęłam brać inne witaminy tzw ciążowe z nadzieją jakby coś to miało zmienić 😓

Dziewczyny orientujące się w temacie czy to co biorę jest dobre?
Wcześniej brałam z tej samej firmy tylko dla starających się plus Omega 3 rownież tej firmy bo nie było w zestawie jak w tych ciążowych.
Zapomniałam wczoraj kupić testu, więc odłożyłam testowanie na jutro rano. Byłam strasznie niewyspana, bo w środę zabalowałam po koncercie i przez to jakoś mi wyleciało z głowy 😆 Ale też chyba boję się wyniku i to podświadomie odsuwam 😅 Dzisiaj kupiłam 2 testy, więc już nie ma zmiłuj, jutro rano będzie sikane.

Co do witamin ciążowych nie pomogę, bo zatrzymałam się na suplach dla przyszłych mam .

Zapomniałam wczoraj kupić testu, więc odłożyłam testowanie na jutro rano. Byłam strasznie niewyspana, bo w środę zabalowałam po koncercie i przez to jakoś mi wyleciało z głowy 😆 Ale też chyba boję się wyniku i to podświadomie odsuwam 😅 Dzisiaj kupiłam 2 testy, więc już nie ma zmiłuj, jutro rano będzie sikane.

Co do witamin ciążowych nie pomogę, bo zatrzymałam się na suplach dla przyszłych mam .
Ja mam testować w niedzielę, ale czuję że nic z tego bo już mi się pojawił wyprysk na twarzy a mnie zawszę wysypuje przed okresem.

I nie mam testu bo dziś zapomniałam kupić.

Ja mam testować w niedzielę, ale czuję że nic z tego bo już mi się pojawił wyprysk na twarzy a mnie zawszę wysypuje przed okresem.

I nie mam testu bo dziś zapomniałam kupić.
Mam nadzieję, że wynik Cię pozytywnie zaskoczy 🤞 Ja się czuję totalnie inaczej w tym cyklu, piersi mnie zaczęły boleć dopiero kilka dni temu i bolą inaczej, od kilku dni mam skurcze brzucha trochę jak na okres. Mam też zawroty głowy i bóle głowy i jest mi strasznie gorąco🥵 Ale nie chcę się nastawiać, że coś może być na rzeczy, bo najpierw byłam na stymulacji Lamettą, potem Ovitrelle a teraz Duphaston, więc to może być kwestia leków 🙂

@Tinulka @spoko23 🤞🤞🤞🤞🤞🤞powodzenia.

Dziewczyny na swoim przykładzie powiem, że te wszystkie symptomy przed o niczym nie świadczą. Ani nie wykluczają ani nie potwierdzają. Co więcej ja już zakładałam z góry, że nic w tym miesiącu nie wyjdzie. Moment kiedy pojawiła się druga kreska był absolutnym szokiem. Ja w dalszym ciągu czuję się jak na okres. Mało tego terminowo @ powinna najwcześniej pojawić się 26.07 a już 17.07 (czyli w 20dc) wyszedł pozytywny test.

Co poza Kirem jest u Was nie tak?
Mój KIR AA plus HLA-C (mieszany) u męża daje nam w każdej kombinacji ryzyko. U mnie jeszcze mutacja w SERPINE1, ale to chyba najmniejszy problem, nie wiem 🤷🏻‍♀️ Plus podejrzenie PCOS, ale tylko dla prawego jajnika, mimo to mam z niego potwierdzone owulacje (pytanie tylko jakiej jakości).
Dodatkowo problemy z nasieniem (ilość i koncentracja poniżej normy), ale mąż właśnie kończy 3 miesiąc zaleconej suplementacji i w sierpniu będzie powtarzać badanie, więc mam nadzieję, że coś się poprawiło. Nie wyszły mu na szczęście żadne mutacje w AZF i CFTR.

Dlatego diagnozujemy dalej, bo na razie poza tym nic alarmującego nie wyszło 😓 Spróbujemy z tą stymulacją i IUI, a jak to nie pyknie, to pójdziemy chyba dalej w immunologię.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry