reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🌞 Upalny lipiec mamy, wakacje zaczynamy i dwie kreski wysikamy 🤰

@Mademoiselle_Nika widziałam, że się dobrze orientujesz w tych badaniach z Katowic, a otrzymaliśmy resztę wyników i mam pytanie 🤭
Czy jak u mężczyzny wyszły nieprawidłowości w CFTR to w takim przypadku ja również muszę je zrobić? Bo pani w labo powiedziała mi, że nie wykonuje się tych badań u kobiet i już zgłupiałam 🤔
W efekcie tej mutacji „mogą pojawić się nieprawidłowości w obszarze dojrzewania plemników, rozwoju najądrzy oraz pęcherzyków nasiennych, jak również obustronny brak lub niedrożność nasieniowodów. – Mutacja CFTR ma duży wpływ na jakość nasienia. Mężczyźni obarczeni tą mutacją nie posiadają w ogóle plemników, albo mają je w bardzo niewielkiej ilości.
[…] W mniejszym stopniu mutacja CFTR dotyczy kobiecej płodności, chociaż może odpowiadać za zaburzenia cyklu miesiączkowego oraz obecność zbyt gęstego śluzu w szyjce macicy, przez co plemniki mogą mieć trudności z dostaniem się do komórki jajowej, tym samym nie będą mogły jej zapłodnić. Zbadanie mutacji CFTR u pacjentek jest zalecane zwłaszcza, gdy partner ma ją zdiagnozowaną, żeby wykluczyć lub potwierdzić zagrożenie pojawienia się choroby u dziecka.”

To ze strony kliniki Bocian.

reklama
Z Kaya używam podpasek, są ok oraz plyn do higieny intymnej. Dzieki za polecajke o Rossmanie, bo jakos nigdzie mydelek nie wypatrzylam.
I w ogóle ta firma jest mega eko.
A 4szpaki też znam ale używam tylko póki co antyperspirantu, aplikacja jest taka sobie,ale sprawdza sie😀
Ja z kolei tamponów, a ich płyn do higieny intymnej zostanie ze mną na pewno na długo :) Jak kupujesz regularnie te podpaski to sprawdź sobie ten model subskrypcyjny, bo często wtedy są zniżki i można dostać kolejne np. za newsletter albo powiadomienia SMS i one się łączą z tą stałą zniżką 🙂
Te dezodoranty w kremie szpaków też bardzo lubię, ale używam tych bez sody oczyszczonej. Lubię też ich szampony w kostce (delikatny-niebieski i normalizujący-zielony) - bardzo dobrze się pienią.
No a mydeł w kostce bardzo duży wybór ma MDM 🙂

Dziewczyny mam pytanie z innej beczki 🤣
Czy macie problem z wypryskami na udach i pośladkach?
Mam tą zmorę i nie mogę się tego pozbyć. Macie jakieś sposoby ?
Ja mam na pośladkach 🙈 bliznę nosze bawełniana a śpię od kilku lat nago, tylko podczaszy okresu w majtkach.

U mnie to wygląda jak pryszcze i opakowania się bliżej okresu.

Też muszę wypróbować pilingi kawowe.

Właśnie a propo depilacji 😎 macie coś ciekawego na krosty po goleniu stref bikini ? Ja używam olejek z Kaya i jest dużo lepiej ale mogło by być lepiej 😇

Właśnie a propo depilacji 😎 macie coś ciekawego na krosty po goleniu stref bikini ? Ja używam olejek z Kaya i jest dużo lepiej ale mogło by być lepiej 😇
To skoro i tak zaraz wyjdzie, że jestem jakąś psychofanką YK, to stwierdzam że nie zaproponuję raczej niczego lepszego, ale możesz wypróbować to 😅
Jako że lubię od czasu do czasu przetestować nowe kosmetyki, to ten mam zapisany. To jest mieszanka różnych olejów z dodatkiem witaminy E - i nic więcej 😊

Załączniki

• IMG_2437.jpeg
    IMG_2437.jpeg
    48,4 KB · Wyświetleń: 66
Ale dodam, że świetny jest też peeling intymny (wiadomo już jakiej marki 😂) przed goleniem. Wiadomo, może i można dowolny drobnoziarnisty peeling do ciała wykorzystać, ale temu ufam, bo jest przebadany pod kątem używania w strefach intymnych i wiem, że mi tam nie narobi krzywdy. Ale to trzeba mieć na uwadze, że komuś może któryś ze składników nie podładować (uczulenie, nietolerancja), więc nie mówię że 100% bezpieczny dla każdego. U mnie nic złego się nie dzieje w każdym razie 🙂

To skoro i tak zaraz wyjdzie, że jestem jakąś psychofanką YK, to stwierdzam że nie zaproponuję raczej niczego lepszego, ale możesz wypróbować to 😅
Jako że lubię od czasu do czasu przetestować nowe kosmetyki, to ten mam zapisany. To jest mieszanka różnych olejów z dodatkiem witaminy E - i nic więcej 😊
Akurat jadę dziś do Roska ale u mnie chwilowo niedostępny 🤷🏻‍♀️

reklama
Do góry