reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🌞 Upalny lipiec mamy, wakacje zaczynamy i dwie kreski wysikamy 🤰

Dziewczyny mam pytanie z innej beczki 🤣
Czy macie problem z wypryskami na udach i pośladkach?
Mam tą zmorę i nie mogę się tego pozbyć. Macie jakieś sposoby ?
Możesz wypróbować olejek konopny. Małżowi z atopową skórą ładnie łagodzi niespodziewane zmiany skórne. Przy okazji może przyjrzyj się materiałom, które mają styk z tamtymi obszarami.

reklama
Dziewczyny mam pytanie z innej beczki 🤣
Czy macie problem z wypryskami na udach i pośladkach?
Mam tą zmorę i nie mogę się tego pozbyć. Macie jakieś sposoby ?
U mnie zmiana bielizny i spanie bez było totalnym game changerem🤭 Dodatkowo też odkąd zaczęłam szczotkować nogi i balsamować Pilarixem to nie pojawia mi się totalnie nic

Nie nie byłam.
Raczej wypryski to są.
No nic spróbuję pilingii robić 🤣
Zrób sobie takie najprostrze z kawy
Naturalne i względnie bez chemii.
Ja dodaje tez zawsze trochę oliwy z oliwek.
Wtedy już nie trzeba żadnego badziewia typu balsam do ciała.
No i spróbuj myć się zwykłym mydlem jeleniem do skory wrażliwej atopowej, być może pomoze, a na pewno mniej chemii dostarczysz skórze 😀

o właśnie, jestem ciekawa, czy ja jestem już ostatnią osobą na ziemi, która myje się mydłem a nie jakimiś żelami? :D
ps. i żadnych krostek ani wyprysków nie mam! :D

o właśnie, jestem ciekawa, czy ja jestem już ostatnią osobą na ziemi, która myje się mydłem a nie jakimiś żelami? :D
Ja używam na zmianę mydła i żelu dla dzieci 😀
Masz do polecenia jakieś mydła takie na 99%naturalne? Te te starej mydlarni są ok ?
Z balsamow dawno zrezygnowałam na rzecz dobrych olejków albo jak nie mam a skóra sucha to po prostu oliwa z oliwek 😂

Ja używam na zmianę mydła i żelu dla dzieci 😀
Masz do polecenia jakieś mydła takie na 99%naturalne? Te te starej mydlarni są ok ?
Z balsamow dawno zrezygnowałam na rzecz dobrych olejków albo jak nie mam a skóra sucha to po prostu oliwa z oliwek 😂
Niee, bo ja nie używam naturalnych kosmetyków :D ja używam zwykłych mydeł jakichś Protex, Luksja, Palmolive, bo mi się ich zapachy podobają 😂

U nas tylko mydło z Aleppo :D Nawet jest w wersji szamponowej, za co moje włosy są bardzo wdzięczne. Ma to zapach lauru, nie da się ukryć, ale bardzo mi pasuje i to tak naprawdę pierwsza ever rzecz do mycia, po której mam wrażenie, że na skórze nie mam NIC.

Zrób sobie takie najprostrze z kawy
Naturalne i względnie bez chemii.
Ja dodaje tez zawsze trochę oliwy z oliwek.
Wtedy już nie trzeba żadnego badziewia typu balsam do ciała.
No i spróbuj myć się zwykłym mydlem jeleniem do skory wrażliwej atopowej, być może pomoze, a na pewno mniej chemii dostarczysz skórze 😀
Teraz cały czas się myje ino mydłem z nanosrebrem (z apteki).
No ale tak jak piszecie może zacznę to pilingowac i może zamiast kosmetycznego balsamu zakupie ten pilarix. No i ta bielizna ponoć najlepsza bawełniana.

Pilarix kiedyś stosowałam ale na ręce bo kiedyś miałam takie krostki które ja głupia gnietłam. Teraz mniej ale ślady po tym zostały do dziś 🙉🙈

reklama
Teraz cały czas się myje ino mydłem z nanosrebrem (z apteki).
No ale tak jak piszecie może zacznę to pilingowac i może zamiast kosmetycznego balsamu zakupie ten pilarix. No i ta bielizna ponoć najlepsza bawełniana.

Pilarix kiedyś stosowałam ale na ręce bo kiedyś miałam takie krostki które ja głupia gnietłam. Teraz mniej ale ślady po tym zostały do dziś 🙉🙈
Ooo Jezusie, też miałam na rękach i tez wyciskałam! A im więcej dusiłam tym więcej ich było 🫣
Ja mam taką skórę na udach i pośladkach jakbym cały czas gęsią skórkę miała. Mówicie, że peelingi i pilarix i na to pomoże?

Do góry