reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🌞 Upalny lipiec mamy, wakacje zaczynamy i dwie kreski wysikamy 🤰

reklama
Ooo Jezusie, też miałam na rękach i tez wyciskałam! A im więcej dusiłam tym więcej ich było 🫣
Ja mam taką skórę na udach i pośladkach jakbym cały czas gęsią skórkę miała. Mówicie, że peelingi i pilarix i na to pomoże?
jest taki specyfik złuszczający marki Kaya, podobno właśnie na wypryski na plecach/pośladkach - ale nie stosowałam 🙂 Mi na krostki na szyi i twarzy bardzo pomógł żel myjący z niacynamidem Q+A, ale czy się sprawdzi na pośladki to nie wiem

@Mademoiselle_Nika widziałam, że się dobrze orientujesz w tych badaniach z Katowic, a otrzymaliśmy resztę wyników i mam pytanie 🤭
Czy jak u mężczyzny wyszły nieprawidłowości w CFTR to w takim przypadku ja również muszę je zrobić? Bo pani w labo powiedziała mi, że nie wykonuje się tych badań u kobiet i już zgłupiałam 🤔

@Mademoiselle_Nika widziałam, że się dobrze orientujesz w tych badaniach z Katowic, a otrzymaliśmy resztę wyników i mam pytanie 🤭
Czy jak u mężczyzny wyszły nieprawidłowości w CFTR to w takim przypadku ja również muszę je zrobić? Bo pani w labo powiedziała mi, że nie wykonuje się tych badań u kobiet i już zgłupiałam 🤔
Może pokaż jak te wyniki wyglądają? 🤔 te mutacje mogą się wiązać z mukowiscydoza (więc pewnie dobrze jakbyś to sprawdziła też u siebie czy jesteś nosicielką) i ogólnie z problemami z płodnością u mężczyzn. Na pewno do konsultacji z lekarzem :)

Ja używam na zmianę mydła i żelu dla dzieci 😀
Masz do polecenia jakieś mydła takie na 99%naturalne? Te te starej mydlarni są ok ?
Z balsamow dawno zrezygnowałam na rzecz dobrych olejków albo jak nie mam a skóra sucha to po prostu oliwa z oliwek 😂
Ja polecam Your KAYA 🙂 Są w Rossmannie i czasem można dorwać w promocji (wtedy najlepiej kupować). Ja akurat mam u nich subskrypcję, bo bardzo lubię ich produkty i regularnie dostaję od nich paczki. Bardzo fajne (mi przypadły do gustu) są kostki od 4szpaków i MDM ☺️

Teraz cały czas się myje ino mydłem z nanosrebrem (z apteki).
No ale tak jak piszecie może zacznę to pilingowac i może zamiast kosmetycznego balsamu zakupie ten pilarix. No i ta bielizna ponoć najlepsza bawełniana.

Pilarix kiedyś stosowałam ale na ręce bo kiedyś miałam takie krostki które ja głupia gnietłam. Teraz mniej ale ślady po tym zostały do dziś 🙉🙈
Ja używam Pilarix na truskawkowe nogi, których jestem nieszczęśliwą posiadaczką i pomaga. Ale używam też dwóch serumów (złuszczającego i łagodzącego) od Your KAYA.

PS. Nie, nie jestem ambasadorką tej marki 😅 Po prostu bardzo lubię ich produkty, używam długo i u mnie się sprawdzają 😇

jest taki specyfik złuszczający marki Kaya, podobno właśnie na wypryski na plecach/pośladkach - ale nie stosowałam 🙂 Mi na krostki na szyi i twarzy bardzo pomógł żel myjący z niacynamidem Q+A, ale czy się sprawdzi na pośladki to nie wiem
Na plecy, pośladki, pod biustem - właśnie na takie krostki/potówki/pryszcze 🙃

Może pokaż jak te wyniki wyglądają? 🤔 te mutacje mogą się wiązać z mukowiscydoza (więc pewnie dobrze jakbyś to sprawdziła też u siebie czy jesteś nosicielką) i ogólnie z problemami z płodnością u mężczyzn. Na pewno do konsultacji z lekarzem :)
IMG_2726.jpeg
No właśnie lekarz kazał mi zrobić identyczne z tym wariantem Tn w intronie 9, a nie mogłam znaleźć laboratorium, które takie wykonuje, a w Katowicach mówią, że tylko mężczyznom robią.

Ja polecam Your KAYA 🙂 Są w Rossmannie i czasem można dorwać w promocji (wtedy najlepiej kupować). Ja akurat mam u nich subskrypcję, bo bardzo lubię ich produkty i regularnie dostaję od nich paczki. Bardzo fajne (mi przypadły do gustu) są kostki od 4szpaków i MDM ☺️
Z Kaya używam podpasek, są ok oraz plyn do higieny intymnej. Dzieki za polecajke o Rossmanie, bo jakos nigdzie mydelek nie wypatrzylam.
I w ogóle ta firma jest mega eko.
A 4szpaki też znam ale używam tylko póki co antyperspirantu, aplikacja jest taka sobie,ale sprawdza sie😀

reklama
Do góry