reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

U lekarza

dzisiaj mialam wizyte maluszek wazy juz 2700 obrocil sie glowka do dolu. ale niestety brzuch opadl jak do porodu skurcze mocne dosc czesto u pani doktor mialam i stwierdzila ze mocno napiety brzuch szyjka jeszcze zamknieta ale powiedziala ze grozi mi urodzenie wczesniaczka wiec mam lezec plackiem zeby wytrzymac jeszcze 2 do 3 tyg.Przy mojej Julci graniczy to z cudem ale na szczescie tesciowie zaoferowali pomoc.

reklama
najlepsze ze nastepna wizyta za miesiac zrobilam oczy bo w warszawie ostatni miesiac to mialam co tydz. a pani doktor ze nie potrzeba i spytala czy wiem jak rozpoznac porod i kiedy jechac do szpitala wiec chyba stwierdzila ze i tak przed kolejna wizyta spotkamy sie w szpitalu:-(

KAJA leż tam skopojnie jeszcze te 2 tygodnie. musi byc dobrze! trzymaj sie:*
MARTUSZKA ważne, ze maleństwo zdrowe i moze jeszcze się odwróci. mnie ginka kazała się polozyc na kolanach męza tak jakbys mostek robiła. rece w dół, nogi na podłodze a plecki na kolankach spoczywaja. ponoc wtedy robi się wiecej miejsca i dzidzia ma szanse fiknac.
AGISAN ważne że mała zdrowa. jesteśmy w tym samym tygodniu i moja też waży 1561g. wiec na wielkoluda się nie zapowiada. choc nic nigdy nie wiadomo:p

Gratuluję udanych wizyt!!

Martuszka szkoda, że mały nie chce się odwrócić;/

Kaja ty leż lepiej!!

Dziewczyny a są jakieś ćwiczenia aby dziecko przekręciło się głową do góry ... bo ja chcę cc hahahaa

Kaja- mój maly tydzień temu ważył 2500 i ciągle mnie straszą że to duże dziecko, normalnie paranoi dostaję. Mówią, że bedzie 4 kg wazył przy porodzie, i straszą że to duzo. Jakoś ci lekarze tez przysparzają niepotrzebnego stresu- przecież dzieci jeszcze większe sie rodzą i wszystko jest ok. A Tobie nic nie mówili że za duzy dzidzius?

Bella- nie znam :) Twoja mała przymajmniej zdyscyplinowana :-)

Ja znam cwiczenia które ponoć mają spowodować odwrócenie małego w dół- ale nie bedę ich robić. Nie wyobrażam sobie zebym robiła tak jak mi pani od cwiczen zaleciła- czytanie ksiązki w pozycji na pieska. Próbowałyscie? Ciekawe ile wytrzymacie na takim etapie ciąży:crazy:

Bella- napisz cos o zaletach cesarki :tak:I napisz co trzeba zabrać innego niz na porod sn. Podpasek nie muszę, prawda?

Udane wizyty czytam. Świetnie!
U nas z dobrych wieści to to że maluda też fiknęła i już urzęduje jako nietoperek. Jeden problem mniej.
Za to jest mała chyba, bo 1500-1600g co by oznaczało, że żeby dogonić siostry musiałaby jeszcze dwa kg do porodu przytyć...
No i stawiający się brzuch doprowadził do zewnętrznego rozwarcia szyjki. Póki co mam wstawioną luteinę, a co dalej to ma już zadecydować lekarz prowadzący 7 stycznia. I tyle.

Agisan nie martw się wagą, mój w 30tc ważył tylko 1360g a na początku 35tc niewiele ponad 2100g. Po prostu taka uroda niektórych dzieciaczków że będą kruszynkami :-) najważniejsze żeby zdrowe były.

Jeśli chodzi o ćwiczenia na zmianę położenia maluszka to polecam link
Położenie dziecka w macicy | Porady Położnej

koleżanka ćwiczyła i mała w 38tc fiknęła koziołka.

Odnośnie dużych dzieci to ostatnio czytałam, że dziewczyna urodziła 36t1d dzidziusia 3940 :szok: ciekawe ile miałoby w terminie

reklama
martuszka nie znam sie na cesarkach bo nie miałam, ale z tego co czytałam to też się krwawi, więc podpaski są potrzebne:sorry2: ale dziewczyny po cc pewnie bardziej kompetentne więc doradzą co i jak;-)

Do góry