reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

U lekarza

KASIADZ fajnie, ze dzidzia się ustawiła tak jak mamusia chce. gratulacje!
SMONICZKA super, że wyniki ok. szpital Cię ominie:)

POLI, CORTINA to ja moge się dołaczyc do Was! ja mam termin na 28 luty wiec czekam cierpliwie na roczny macierzyński:-D

reklama
KASIADZ fajnie, ze dzidzia się ustawiła tak jak mamusia chce. gratulacje!
SMONICZKA super, że wyniki ok. szpital Cię ominie:)

POLI, CORTINA to ja moge się dołaczyc do Was! ja mam termin na 28 luty wiec czekam cierpliwie na roczny macierzyński:-D

hehe nie to tak szczerze, to koniec stycznia/początek lutego juz bym chciała witać synusia:tak:

Hahaha mocna ekipa na 17 marca sie tworzy :rofl2:
damy rade laski damy ! zaciskamy nogiiiiii ! :-D

ciekawe jak sie ma Eve i jej Kuba w brzuchu, nic nie melduje nam :-(

ja też, ja też mogę czekać do 17 marca:tak::tak:

Gratuluję udanych wizyt, ja dopiero po nowym roku 5 stycznia idę i zobaczymy co tam słychać. W poprzedniej ciąży szyjka do końca zamknięta, mimo kilku godzin podłączenia pod oxy, praktycznie bez rozwarcia:szok:, coś tak czuję, że teraz też tak będzie:-D

CORTINA mówisz, że będą nas w gazetach albo w tv pokazywac??:szok: oooooo to ja musze się do fryzjera wybrac no bo taki mop na głowie mam, ze większa sensację szalowym wygladem zrobię niż zaciśnietymi nogami:-D

CORTINA mówisz, że będą nas w gazetach albo w tv pokazywac??:szok: oooooo to ja musze się do fryzjera wybrac no bo taki mop na głowie mam, ze większa sensację szalowym wygladem zrobię niż zaciśnietymi nogami:-D

hahah wlasnie sie zapisalam do fryziera ;-) coby syna nie wystraszyc po porodzie :-p

reklama
no ładnie, jak tak bardzo chcecie do marca czekać to i ja za Was ściskam kciuki;-) ja tam marzę o szczęśliwym rozwiązaniu i odzyskaniu samej siebie - ta ciąża wyczerpała mnie fizycznie i psychicznie i myślę że dla odzyskania równowagi emocjonalnej wyjście do ludzi i pracy wyjdzie mi na dobre już po 24 tyg urlopu macierzyńskiego:tak:

kasiadz ale się cieszę:-) Franek w końcu fiknął i przestał mamę stresować:tak:

U nas na wizycie z Jaśkiem ok, łóżysko i wody też w porządku, szyjka nadal króciutka i miękka, ale zamknięta więc jak to ginek stwierdził jest dobrze - dotarliśmy do 35 tygodnia, powinno być ok. Na bezpieczny poród daje mi zielone światło od 37 tyg. Duphaston mam brać do końca opakowania już po 1 tabletce i odstawić. Czyli jeszcze z 5 dni. Od 37 tyg. odstawić też magnez. W moczu mam białko i krwinki czerwone - zrobił mi na miejscu usg nerek wyglądają w porządku, mam brać urosept 3 razy dziennie po 2 tabletki i powtórzyć mocz. Na miejscu zrobił mi też test na obecność tych paciorkowców i wynik jest negatywny, więc się cieszę - brał wymaz z przedsionka pochwy i okolic odbytu. Mówiłam też o tym sporadycznym swędzeniu rąk, nóg i brzucha - zlecił badania. Mam też kontrolować ciśnienie. Ten odczuwalny nacisk na krocze spowodowany jest tym, że główka Jaśka jest dosyć nisko. Następna wizyta 10 stycznia:tak: a potem to niech się dzieje co chce:-D

Do góry