reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Torba do szpitala - propozycje

to jest normalne u mężczyzn :-)

kurczę to już czas na robienie torby?? ja tak myślałam że w grudniu ją zrobię... muszę wziąć się za pokupowanie dla mnie potrzebnych rzeczy bo do tej pory to mam tylko jedno opakowanie wkładek laktacyjnych...

reklama
Melisa - 2 różne rzeczy tak nazywam.
1. majtki jednorazowe na pierwszy tydzień po, przy Szymonku nie kupowałam zamiast tego kupiłam sobie na targu takie tanie babciowe majtochy po 2zł/szt. i przynajmniej miałam 100% bawełny, tym razem kupiłam jednorazowe takie: JEDNORAZOWE MAJTKI POPORODOWE 5szt CANPOL M/L emma (1807594532) - Aukcje internetowe Allegro - nie wiem co lepsze
2. majtki ściągające, doprowadzają brzuch do porządku, takie można używać też po operacjach brzucha np. takie:
FIGI WYSZCZUPLAJĄCE I POPORODOWE Mitex ONA M emma (1858220245) - Aukcje internetowe Allegro

czyli do szpitala majtki jednorazowe i do nich podpaski i oprocz tego takie duzo podklady na łóżko? I ja mam jeszcze jedno głupie pytanie.... w czym się rodzi? tzn w koszuli jakiejś ? Sorki, że tak męcze, ale postanowiłam w końcu zacząć zakupy i spisywanie list. Już czuje , że chcę się przygotować :)

Niektóre kobitki rodzą w dużych T-shirtach, niektóre w szpitalnych koszulach. Ja biorę swoją starą bawełnianą koszulę nocną rozpinaną z przodu. Na pewno nie warto brać czegoś ładnego...

Melisa - 2 różne rzeczy tak nazywam.
1. majtki jednorazowe na pierwszy tydzień po, przy Szymonku nie kupowałam zamiast tego kupiłam sobie na targu takie tanie babciowe majtochy po 2zł/szt. i przynajmniej miałam 100% bawełny, tym razem kupiłam jednorazowe takie: JEDNORAZOWE MAJTKI POPORODOWE 5szt CANPOL M/L emma (1807594532) - Aukcje internetowe Allegro - nie wiem co lepsze
2. majtki ściągające, doprowadzają brzuch do porządku, takie można używać też po operacjach brzucha np. takie:
FIGI WYSZCZUPLAJĄCE I POPORODOWE Mitex ONA M emma (1858220245) - Aukcje internetowe Allegro

Dziekuje za odpowiedz :-) Pewnie sobie tez na tej stronce zamowie :-) Tylko powiedz mi ile sztuk tego?
Aha, i taka jak Emm, nie wiem co to te podklady?

Emm, Melisa Tak tak -takie cerato-ligniny, chroniące łóżko przed zabrudzeniem. Niby coś tam w szpitalu kładą, ale najczęściej ligninę, którą trzeba co chwilę zmieniać... Pupę trzeba wietrzyć tzn. mjtki nosić tylko jak się wstaje i gdzieś idzie. Poza tym te podkłady przydają się też potem. Ja zabierałam jak szłam do lekarza z maluchem bo zawsze sikał na przewijak jak tylko go rozebrałam:)

Polecam tego sprzedawcę! Robiłam u niego większe zakupy (staniki, koszule do karmienia). A tych jednorazowych majtek kupiłam 1 opakowanie czyli 5 szt. jak posiedzę dłużej w szpitalu (odpukać) to wyślę męża do sklepu bo są w każdej aptece i w sklepie dzieciowym.
Podkładów też kupię 5 szt. na początek. Tych wielkich podpasek poporodowych belli -1 paczkę bo szybko zeszłam na normalne.
Tak nawiasem mówiąc to te podpaski są tak wielkie, że trzymają się między nogami bez majtek:-) ale dla spokoju psychicznego...

reklama
Do góry