reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Torba do szpitala - propozycje

Alka, też się zdziwiłam na to skierowanie :/ Moja ginka bez problemu wypisze jak trzeba, ale może to dotyczy np. planowanych cesarek..? hmmm... nie wiem.
A co do usg, to trzymam opis z 12tc, z połówkowego i potem ten ostatni dołączę... Niech mają jak chcą ;)
No i wydaje mi się, że to nie jest tak, że Cię wyrzucą z IP jak nie będziesz mieć usg - to chyba raczej tak na wypadek nieprzewidzianego scenariusza...

reklama
A jak zapomnę badań to powiem maluszkowi żeby poczekał godzinkę z tymi narodzinami to tatuś skoczy po wyniki :-D
Przyjmą tylko najwyżej będą marudzić

ale aby pamietać o badaniach nie trzeba wkładać w to specjalnego wysiłku. zawczasu pakujesz do torby szpitalnej dokumenty i już.razem z ubezpieczeniem oczywiście. jeśli przytrafi się coś niespodziewanego typu,zaczniesz rodzić na mieście to bez problemu muszą przyjąć Cię do szpitala. mąż dokumenty dowiezie razem z torbą.

Wklejam liste rzeczy, ktore wymaga moj szpital przy przyjeciu do porodu :-) Moze cos sie nie powtorzylo ;-)

Załączniki

• Szpital-lista.jpg
    Szpital-lista.jpg
    34,6 KB · Wyświetleń: 143
że się tak grzecznie zapytam - po jaką cholerę w szpitalu mój akt małżeństwa?? :p a jeśli dzidziolek jest sąsiada hihi?? pewnych rzeczy chyba nie da się zrozumieć

że się tak grzecznie zapytam - po jaką cholerę w szpitalu mój akt małżeństwa?? :p a jeśli dzidziolek jest sąsiada hihi?? pewnych rzeczy chyba nie da się zrozumieć
:-D
bo w prawie pl jest ze jeśli dziecko rodzi sie w chwili trwania małżeństwa to od razu przypisywane jest twojemu mężowi. jak by to nie było jego dziecko to biedaczek musiał by to udowadniać sądownie. i dlatego chcą akt, by wiedzieć jakiego ojca wpisać, nazwisko itp.
bo dziewczyny które ślubu nie maja ( to przynajmniej 3 lata temu robiły moje koleżanki) musiały najpierw z swymi partnerami iść do usc i tam facet zgłaszał ze przyjmuje dziecko poczęte nie narodzone za swoje i nadaje mu nazwisko. a teraz to ja nie wiem jak to sie odbywa.

reklama
:-D
bo w prawie pl jest ze jeśli dziecko rodzi sie w chwili trwania małżeństwa to od razu przypisywane jest twojemu mężowi. jak by to nie było jego dziecko to biedaczek musiał by to udowadniać sądownie. i dlatego chcą akt, by wiedzieć jakiego ojca wpisać, nazwisko itp.
bo dziewczyny które ślubu nie maja ( to przynajmniej 3 lata temu robiły moje koleżanki) musiały najpierw z swymi partnerami iść do usc i tam facet zgłaszał ze przyjmuje dziecko poczęte nie narodzone za swoje i nadaje mu nazwisko. a teraz to ja nie wiem jak to sie odbywa.
faktycznie,coś takiego było:) pamiętam,mimo że byliśmy po ślubie córka miała wpisane moje nazwisko-wszędzie.do momentu aż mąż załatwił wszystkie papiery w urzędzie.

ah zapomniałam dodać że mam dwa nazwiska :) przez pierwszy okres życia córa miała moje,a dopiero po pewnym czasie przeszła na męża.

Ostatnia edycja:
Do góry