reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko co zwiazane z porodem jest tutaj :-)

Łaniu stanowczo mniejszy rozmiar, bo przeciez w szpitalu nie bedziesz miała już "bebzonka" a na pewno brzusio nie bedzie odstający hihi

reklama
Minka- na to licze, ze po porodzie wroce odrazu do moich chociaz 65 - 68 i wskocze w normalne ciuszki.. ale to pewnie za pol roku...:-( Z tego co pamietam, to Ty chyba teraz kolo 60 wazysz i nie za wysoka jestes? I jaki rozmiar n Ciebie pasuje? S? M?

Łania fajny bten komplecik.Ja juz kupilam szlafrok,nie jest gruby ale i nie za mały wcale.No ale najwazniejsze ze do torby sie zmiescil.No a kapcie mam rozowe choc szlafrok zielony:sorry2::sorry2::sorry2:no coz juz nie bede kolorow teraz szukac odpowiednich.:-D

Łania ja ma teraz jakies 75kg i 168cm i mam L ale myśle ze M też było by dobre tylko że ja lubie lekko obcisłe rzeczy a moja mama woli tzn. worki i kupiłam mi L

Bardzo ładny ten komplecik :tak::tak::tak:
Łania wolałam być przygotowana, dlatego spakowałam sie wcześniej.

Ola moje kapcie też roznoszą w domu delikatny smrodek gumy :-D:-D:-D stoją sobie teraz na tarasie i sie wietrzą :-D:-D

Iwonka - no w sumie nie na rewie mody idziemy, wiec jakos sie przezyje ten rozowy z zielonym.;-) Chociaz wiadomo... wyglad poprawia samopoczucie czesto.

Minka - dziekuje Ci bardzo za odp. w takim razie zakupie sobie L, bo troche wieksza jestem od Ciebie, a szukam czegos pomiedzy czyms dopasowanym, a workiem.:-D

Polu - i slusznie.. ja sie zbieram od dluzszego czasu do pakowania i prania... moze jutro.:-D

U mnie będzie niebieski szlafroczek i zielone kaputki z różowym kwiatkiem :-D
Jesli uda mi się trafić niebieskie to jeszcze dokupię, ale już dzisiaj nie wybrzydzałam... najwyżej będzie kolorowo i wesoło

dzieki, kobitki. jakos udalo mi sie to wszystko upchnac :szok: oczywiscie troche zweryfikowalam te liste, niektore rzeczy maz dowiezie, albo dopakuje z czasem.
nie bralam jeszcze kosmetykow, to na ostatnia chwile.. ale w sumie sporo tego bylo i tak :-D ciuszki dla dzidzi wzielam, pieluchy tetrowe, kocyk, podklady dwa dla malego, pampersy, dla siebie dwie koszule i t-shirt, w ktorym bede rodzic (mezowski, sluzyl podczas porodu Fiolka tez :-D), klapki do chodzenia i japonki pod prysznic.. reczniki dwa i jeden malutki, do zwilzania buzi czy cos.. chusteczki dla babelka..

co do szlafroka ja mam superancki, ciemny bez z rozem, dostalam od rodzicow na zeszly porod i go uwielbiam :-) troche gruby, ale przydal mi sie ostatnio bardzo i nie bylo mi w nim goraco. do tego tzw. jednorazowe kapcie rozowe ;-) za 5zl z auchana, zostawie je tam, bo rozsypia sie pewnie w te kilka dni ;-)
ale zgadzam sie, nie ma co robic rewii, jakos to naprawde sie wtedy wydaje niewazne :rofl2: ja zupelnie nie myslalam o wygladzie swoim i innych, chociaz na codzien raczej zwracam na to baczna uwage :-D
dlatego wzielam stare, zmechacone juz troche skarpetki grube w owieczki, hehe, czarno - rozowe, ktore nijak mi do stroju nie pasuja :-D

zreszta pizamy mam ohydne :-D i tez mam to gdzies. nie moge znalezc nic ladnego, wiec mimo, ze mialam w planie, nic na razie nie kupuje i zostane z tym, co mam.

reklama
aha, dla tych, co biora ciuszki dla maluchow - dobrze zapakowac jeden, pierwszy komplecik osobno, razem z czapeczka, pieluszka itp, zeby latwo bylo znalezc poloznej w torbie, jak bedzie czas :-)

Do góry